Класична шурпа з свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Класична шурпа з свинини – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно різноманітить ваше обіднє меню. Приготувати частування за традиційним рецептом зовсім не складно. Для цього скористайтеся перевіреними кулінарними ідеями з покроковим описом процесу. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.

Шурпа з свинини в казані на вогнищі — класичний рецепт

Шурпа, приготована в казані на вогнищі, виходить більш ароматною і наваристою. Додавання свинини зробить блюдо ще більш насиченим і ситним. Відмінний варіант для великого обіду на свіжому повітрі.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Свинина 1 кг
  • Картопля 6 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для свинини за смаком
  • Зелень 1 пучок
  • Вода 500 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шурпу з свинини за класичним рецептом? М’ясо можна брати будь-який: філе або на кісточці. Занурюємо продукт в казан, солимо, додаємо спеції воду і встановлюємо на вогнище.
  2. Чистимо моркву і ріжемо її брусочками. Ріпчасту цибулю – тонкими півкільцями. Відправляємо овочі до свинині.
  3. Дрібними кубиками нарізаємо баклажани і також кладемо в казан. Очищати овоч від шкірки не потрібно.
  4. Далі очищаємо зубчики часнику, нарізаємо помідори і болгарський перець. Додаємо в блюдо.
  5. Викладаємо в блюдо і картоплю, попередньо очищений і нарізаний часточками.
  6. На останньому етапі викладаємо подрібнену зелень. Регулюємо додавання солі і спецій. Варимо страва до м’якості всіх інгредієнтів.
  7. Через 1,5-2 години шурпа з свинини на багатті буде повністю готова. Можна подавати до столу!

Як приготувати шурпу з свинини в казані на плиті

Справжня навариста шурпа найкраще виходить у казані. Приготуйте традиційне блюдо східної кухні на плиті. Свинина зробить смак ще більш насиченим і апетитним.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 1 щт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Нагріваємо казан з олією. Свинину нарізаємо на великі шматочки.

2. Відправляємо м’ясо обсмажуватися в казан. Приступаємо до нарізки овочів. Крупно ріжемо цибулю і часник.

3. Цибулю з часником кладемо до м’яса і продовжуємо обжарку. Сюди ж додаємо кружальця сирої моркви.

4. Великими часточками поділяємо картоплю. Кладемо на блюдо і розмішуємо.

5. Вливаємо воду, посипаємо вміст сіллю і спеціями. Готуємо страву близько години. За 20 хвилин до готовності додаємо помідори, перець і зелень.

6. Шурпа в казані зі свининою готово. Пригощаємо домашніх горчим стравою!

Простий і смачний рецепт шурпи з свинини в каструлі

Шурпа зі свининою готується набагато швидше, ніж з додаванням інших видів м’яса. Також страва виходить жирним і наваристим, що робить його ще більш ситним і привабливим.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Спочатку очищаємо картоплю і ріжемо його великими кубиками або часточками.

2. Промиваємо свинину і також нарізаємо великими шматочками.

3. М’ясо обсмажуємо в рослинному маслі близько 5-10 хвилин.

4. Потім відправляємо підрум’янену свинину разом з картоплею в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

5. Під час готування слід регулярно знімати піну.

6. Нарізаємо цибулю і окремо обсмажуємо його в сковороді пару хвилин.

7. Далі до цибулі додаємо інші подрібнені овочі: морква, помідори болгарський перець. Тушкуємо 2-3 хвилини.

8. Додаємо до овочів томатну пасту і перемішуємо.

9. Виливаємо яскраву піджарку в каструлю.

10. Тепер додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо і продовжуємо варити до м’якості овочів.

11. Знімаємо готову страву з плити. Можна відразу розкладати шурпу по тарілках і подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування шурпи з свинини без обсмажування

Шурпа з свинини, приготовлена без обжарювання, виходить більш ніжною і в міру жирної. Свіжа зелень додасть яскравий аромат страви, а великі шматочки овочів більш насичений і оригінальний смак.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор чері – 4 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Свинину поділяємо на рівні середні шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо на половинки. Викладаємо продукти у казан або каструлю.

2. Чистимо моркву і картоплю. Картоплю кладемо цілком, моркву крупно ріжемо. Також відправляємо в казан лаврове листя.

3. Заливаємо блюдо водою, додаємо сіль і перець. Ставимо на плиту.

4. Готуємо на середньому вогні протягом години.

5. Подрібнюємо зелений лук і петрушку. Кладемо зелень в казан разом з вимитими черрі. Варимо ще 20 хвилин.

6. Шурпа з свинини без обжарювання готова. Можна розкладати по тарілках і подавати до столу.

Простий і швидкий рецепт шурпи з свинини в мультиварці

Ароматну і наваристу шурпу зі свининою можна швидко і легко приготувати в мультиварці. Таке блюдо як не можна краще підходить для великого домашнього обіду.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину і ріжемо її на рівні шматочки. Кладемо їх у розігріту з рослинною олією чашу мультиварки. Готуємо на режимі «смаження» 10 хвилин.

2. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом і закидаємо їх до м’яса. Для шурпи не варто використовувати занадто дрібні продукти. Продовжуємо смажити ще 5-7 хвилин.

3. Коли овочі добре потушатся, вливаємо до них воду.

4. Чистимо картоплю, розрізаємо його на великі часточки і відправляємо в блюдо.

5. Доливаємо воду до самого верху, додаємо сіль і спеції. Включаємо режим «гасіння» на 60 хвилин. Чекаємо готовності.

6. Шурпу зі свининою можна відразу ж розливати по порційних тарілках. Готово!

Ароматна і навариста шурпа з свинячих реберець

Шурпа з апетитних свинячих реберець виходить жирної і наваристою. Ситне блюдо стане відмінним сімейним обідом. Оцініть простий і цікавий процес приготування.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Свинячі ребра промиваємо і рубаємо, у разі необхідності, на більш дрібні шматочки.

2. У розігрітий казан вливаємо олію. Кладемо туди ребра, дрібно порізаний часник і кільця ріпчастої цибулі. Смажимо до рум’янцю 10-15 хвилин.

3. Тонко ріжемо болгарський перець і моркву. Кладемо овочі до решти продуктів і продовжуємо обжарку ще протягом 5 хвилин.

4. Очищаємо від шкірки картоплю, крупно ріжемо його і також кладемо на блюдо.

5. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо спеціями. Варимо на середньому вогні близько 1 години.

6. При подачі прикрашаємо блюдо будь свіжою зеленню. Готово!

Покроковий рецепт приготування шурпи з свинини і яловичини

Ситна і ароматна шурпа легко нагодує велику компанію. Приготуйте блюдо на основі свинини і яловичини, порадуйте близьких яскравим і ситним смаком.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Помідор – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину і яловичину. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.

2. Ріжемо кільцями цибулю і обсмажуємо його разом з м’ясом до рум’янцю.

3. Чистимо моркву і ріжемо її будь-яким зручним способом.

4. Картопля ділимо на невеликі часточки.

5. Дрібними кубиками нарізаємо свіжі помідори.

6. У каструлі з’єднуємо м’ясну піджарку з овочами. Заливаємо продукти водою. Також додаємо сіль, спеції, лавровий лист і томатну пасту. Розмішуємо і варимо на тихому вогні 1-1,5 години.

7. При подачі доповнюємо гарячу шурпу свіжою зеленню за смаком. Готово!

Дуже смачна шурпа по-чувашски з свинини

Шурпа по-чувашски особлива тим, що готується з свинячих субпродуктів. За рахунок цього страва виходить в міру жирним, наваристим і оригінальним смаком. Здивуйте близьких цікавим кулінарним рецептом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Субпродукти свинячі – 800 гр.
  • свиняче Філе – 200 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо м’ясо. Його слід нарізати на шматочки середнього розміру. Субпродукти можна вибирати за смаком. Наприклад, серце, печінку чи легені.

2. Промиваємо м’ясні продукти, заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь.

3. Відварюємо вміст до готовності. Періодично знімаємо піну.

4. Очищаємо цибулини і нарізаємо кубиками середнього розміру.

5. Окремо промиваємо рис в холодній воді.

6. Викладаємо в каструлю лук і рис. Додаємо спеції за смаком і продовжуємо варити шурпу 20-30 хвилин.

7. Знімаємо каструлю з плити, вміст розливаємо по тарілках і доповнюємо подрібненою зеленню. Готово!