Класична шурпа з свинини – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно різноманітить ваше обіднє меню. Приготувати частування за традиційним рецептом зовсім не складно. Для цього скористайтеся перевіреними кулінарними ідеями з покроковим описом процесу. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.
Шурпа з свинини в казані на вогнищі — класичний рецепт
Шурпа, приготована в казані на вогнищі, виходить більш ароматною і наваристою. Додавання свинини зробить блюдо ще більш насиченим і ситним. Відмінний варіант для великого обіду на свіжому повітрі.
Інгредієнти на
12 порц.
- Свинина 1 кг
- Картопля 6 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Спеції для свинини за смаком
- Зелень 1 пучок
- Вода 500 мл
Процес приготування:
- Як приготувати шурпу з свинини за класичним рецептом? М’ясо можна брати будь-який: філе або на кісточці. Занурюємо продукт в казан, солимо, додаємо спеції воду і встановлюємо на вогнище.
- Чистимо моркву і ріжемо її брусочками. Ріпчасту цибулю – тонкими півкільцями. Відправляємо овочі до свинині.
- Дрібними кубиками нарізаємо баклажани і також кладемо в казан. Очищати овоч від шкірки не потрібно.
- Далі очищаємо зубчики часнику, нарізаємо помідори і болгарський перець. Додаємо в блюдо.
- Викладаємо в блюдо і картоплю, попередньо очищений і нарізаний часточками.
- На останньому етапі викладаємо подрібнену зелень. Регулюємо додавання солі і спецій. Варимо страва до м’якості всіх інгредієнтів.
- Через 1,5-2 години шурпа з свинини на багатті буде повністю готова. Можна подавати до столу!
Як приготувати шурпу з свинини в казані на плиті
Справжня навариста шурпа найкраще виходить у казані. Приготуйте традиційне блюдо східної кухні на плиті. Свинина зробить смак ще більш насиченим і апетитним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,6 кг
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Часник – 1 щт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Нагріваємо казан з олією. Свинину нарізаємо на великі шматочки.
2. Відправляємо м’ясо обсмажуватися в казан. Приступаємо до нарізки овочів. Крупно ріжемо цибулю і часник.
3. Цибулю з часником кладемо до м’яса і продовжуємо обжарку. Сюди ж додаємо кружальця сирої моркви.
4. Великими часточками поділяємо картоплю. Кладемо на блюдо і розмішуємо.
5. Вливаємо воду, посипаємо вміст сіллю і спеціями. Готуємо страву близько години. За 20 хвилин до готовності додаємо помідори, перець і зелень.
6. Шурпа в казані зі свининою готово. Пригощаємо домашніх горчим стравою!
Простий і смачний рецепт шурпи з свинини в каструлі
Шурпа зі свининою готується набагато швидше, ніж з додаванням інших видів м’яса. Також страва виходить жирним і наваристим, що робить його ще більш ситним і привабливим.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Спочатку очищаємо картоплю і ріжемо його великими кубиками або часточками.
2. Промиваємо свинину і також нарізаємо великими шматочками.
3. М’ясо обсмажуємо в рослинному маслі близько 5-10 хвилин.
4. Потім відправляємо підрум’янену свинину разом з картоплею в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
5. Під час готування слід регулярно знімати піну.
6. Нарізаємо цибулю і окремо обсмажуємо його в сковороді пару хвилин.
7. Далі до цибулі додаємо інші подрібнені овочі: морква, помідори болгарський перець. Тушкуємо 2-3 хвилини.
8. Додаємо до овочів томатну пасту і перемішуємо.
9. Виливаємо яскраву піджарку в каструлю.
10. Тепер додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо і продовжуємо варити до м’якості овочів.
11. Знімаємо готову страву з плити. Можна відразу розкладати шурпу по тарілках і подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування шурпи з свинини без обсмажування
Шурпа з свинини, приготовлена без обжарювання, виходить більш ніжною і в міру жирної. Свіжа зелень додасть яскравий аромат страви, а великі шматочки овочів більш насичений і оригінальний смак.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор чері – 4 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Свинину поділяємо на рівні середні шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо на половинки. Викладаємо продукти у казан або каструлю.
2. Чистимо моркву і картоплю. Картоплю кладемо цілком, моркву крупно ріжемо. Також відправляємо в казан лаврове листя.
3. Заливаємо блюдо водою, додаємо сіль і перець. Ставимо на плиту.
4. Готуємо на середньому вогні протягом години.
5. Подрібнюємо зелений лук і петрушку. Кладемо зелень в казан разом з вимитими черрі. Варимо ще 20 хвилин.
6. Шурпа з свинини без обжарювання готова. Можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Простий і швидкий рецепт шурпи з свинини в мультиварці
Ароматну і наваристу шурпу зі свининою можна швидко і легко приготувати в мультиварці. Таке блюдо як не можна краще підходить для великого домашнього обіду.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину і ріжемо її на рівні шматочки. Кладемо їх у розігріту з рослинною олією чашу мультиварки. Готуємо на режимі «смаження» 10 хвилин.
2. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом і закидаємо їх до м’яса. Для шурпи не варто використовувати занадто дрібні продукти. Продовжуємо смажити ще 5-7 хвилин.
3. Коли овочі добре потушатся, вливаємо до них воду.
4. Чистимо картоплю, розрізаємо його на великі часточки і відправляємо в блюдо.
5. Доливаємо воду до самого верху, додаємо сіль і спеції. Включаємо режим «гасіння» на 60 хвилин. Чекаємо готовності.
6. Шурпу зі свининою можна відразу ж розливати по порційних тарілках. Готово!
Ароматна і навариста шурпа з свинячих реберець
Шурпа з апетитних свинячих реберець виходить жирної і наваристою. Ситне блюдо стане відмінним сімейним обідом. Оцініть простий і цікавий процес приготування.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Свинячі ребра промиваємо і рубаємо, у разі необхідності, на більш дрібні шматочки.
2. У розігрітий казан вливаємо олію. Кладемо туди ребра, дрібно порізаний часник і кільця ріпчастої цибулі. Смажимо до рум’янцю 10-15 хвилин.
3. Тонко ріжемо болгарський перець і моркву. Кладемо овочі до решти продуктів і продовжуємо обжарку ще протягом 5 хвилин.
4. Очищаємо від шкірки картоплю, крупно ріжемо його і також кладемо на блюдо.
5. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо спеціями. Варимо на середньому вогні близько 1 години.
6. При подачі прикрашаємо блюдо будь свіжою зеленню. Готово!
Покроковий рецепт приготування шурпи з свинини і яловичини
Ситна і ароматна шурпа легко нагодує велику компанію. Приготуйте блюдо на основі свинини і яловичини, порадуйте близьких яскравим і ситним смаком.
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Помідор – 2 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину і яловичину. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.
2. Ріжемо кільцями цибулю і обсмажуємо його разом з м’ясом до рум’янцю.
3. Чистимо моркву і ріжемо її будь-яким зручним способом.
4. Картопля ділимо на невеликі часточки.
5. Дрібними кубиками нарізаємо свіжі помідори.
6. У каструлі з’єднуємо м’ясну піджарку з овочами. Заливаємо продукти водою. Також додаємо сіль, спеції, лавровий лист і томатну пасту. Розмішуємо і варимо на тихому вогні 1-1,5 години.
7. При подачі доповнюємо гарячу шурпу свіжою зеленню за смаком. Готово!
Дуже смачна шурпа по-чувашски з свинини
Шурпа по-чувашски особлива тим, що готується з свинячих субпродуктів. За рахунок цього страва виходить в міру жирним, наваристим і оригінальним смаком. Здивуйте близьких цікавим кулінарним рецептом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Субпродукти свинячі – 800 гр.
- свиняче Філе – 200 гр.
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо м’ясо. Його слід нарізати на шматочки середнього розміру. Субпродукти можна вибирати за смаком. Наприклад, серце, печінку чи легені.
2. Промиваємо м’ясні продукти, заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь.
3. Відварюємо вміст до готовності. Періодично знімаємо піну.
4. Очищаємо цибулини і нарізаємо кубиками середнього розміру.
5. Окремо промиваємо рис в холодній воді.
6. Викладаємо в каструлю лук і рис. Додаємо спеції за смаком і продовжуємо варити шурпу 20-30 хвилин.
7. Знімаємо каструлю з плити, вміст розливаємо по тарілках і доповнюємо подрібненою зеленню. Готово!