Окрошка на квасі класична – 10 рецептів з покроковими фото

Окрошка – популярне домашнє блюдо для спекотної погоди. Частування зазвичай готують з сезонними овочами, ароматною зеленню, ковбасою і м’ясом. Яскравий продукт має висвітлюють ефектом і подається в холодному вигляді. Оцініть підбірку з 10 покрокових рецептів на квасі для вашого сімейного обіду.

Класичний рецепт окрошки на квасі з ковбасою

Домашня окрошка на квасі за класичним рецептом – це просте і смачне блюдо для сімейного столу. Особливо актуально страву подавати в жарку погоду. Оцініть цікаву кулінарну ідею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Квас 1.5 л.
  • Сметана за смаком
  • Картопля 4 шт.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Огірок-3 шт.
  • Редис 10 шт.
  • Варена ковбаса 400 гр.
  • Кріп 1 пучок
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну окрошку на квасі з ковбасою? Промиваємо зелений лук і кріп. Дрібно подрібнюємо їх ножем.
  2. На невеликі шматочки розбираємо огірки.
  3. Дрібно нарізаємо і редис.
  4. Відварюємо і остуджуємо картоплю. Також ділимо її на невеликі кубики.
  5. Ріжемо варену ковбасу.
  6. Відварені яйця остуджуємо і подрібнюємо.
  7. Занурюємо всі інгредієнти в загальну миску. Солимо їх і розмішуємо.
  8. Ділимо заготовку на порції і за смаком доповнюємо сметаною.
  9. Вливаємо охолоджений квас.
  10. Акуратно вимішуємо класичну окрошку і подаємо до столу!