Окрошка на квасі класична – 10 рецептів з покроковими фото

Окрошка – популярне домашнє блюдо для спекотної погоди. Частування зазвичай готують з сезонними овочами, ароматною зеленню, ковбасою і м’ясом. Яскравий продукт має висвітлюють ефектом і подається в холодному вигляді. Оцініть підбірку з 10 покрокових рецептів на квасі для вашого сімейного обіду.

Класичний рецепт окрошки на квасі з ковбасою

Домашня окрошка на квасі за класичним рецептом – це просте і смачне блюдо для сімейного столу. Особливо актуально страву подавати в жарку погоду. Оцініть цікаву кулінарну ідею.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Квас 1.5 л.
  • Сметана за смаком
  • Картопля 4 шт.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Огірок-3 шт.
  • Редис 10 шт.
  • Варена ковбаса 400 гр.
  • Кріп 1 пучок
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну окрошку на квасі з ковбасою? Промиваємо зелений лук і кріп. Дрібно подрібнюємо їх ножем.
  2. На невеликі шматочки розбираємо огірки.
  3. Дрібно нарізаємо і редис.
  4. Відварюємо і остуджуємо картоплю. Також ділимо її на невеликі кубики.
  5. Ріжемо варену ковбасу.
  6. Відварені яйця остуджуємо і подрібнюємо.
  7. Занурюємо всі інгредієнти в загальну миску. Солимо їх і розмішуємо.
  8. Ділимо заготовку на порції і за смаком доповнюємо сметаною.
  9. Вливаємо охолоджений квас.
  10. Акуратно вимішуємо класичну окрошку і подаємо до столу!

Ситна окрошка на квасі і майонезі

Яскравий варіант приготування домашньої окрошки – на квасі і майонезі. Страва порадує цікавим смаком, ароматом і поживними властивостями. Подавайте до сімейного обіду разом з чорним хлібом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Квас – 1,5 л
  • Майонез – 1 ст.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю, охолодити його і ріжемо на невеликі кубики.

2. Далі подрібнюємо відварені яйця.

3. Нарізаємо варену ковбасу.

4. Дрібно розбираємо заздалегідь промиті огірки.

5. Подрібнюємо свіжу зелень. Можна використовувати лук і кріп.

6. Всі інгредієнти відправляємо в загальну миску. Сюди ж відправляємо і нарізаний редис.

7. Солимо заготівлю і доповнюємо майонезом.

8. Далі вливаємо охолоджений квас, акуратно розмішуємо блюдо і ставимо на стіл. Готово!

Окрошка на квасі і сметані в домашніх умовах

Поживну окрошку для домашнього обіду можна приготувати на кефірі і сметані. Страва порадує цікавим смаком і приємним ароматом. Оцініть простий кулінарний рецепт, з яким справляться навіть новачки.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 2 л
  • Сметана – 100 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Редис – 12 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. До готовності відварюємо курячі яйця і даємо їм охолонути.

2. Також чинимо і з картоплею.

3. Охолоджені яйця очищаємо і дрібно подрібнюємо.

4. Невеликими кубиками дрібно нарізаємо картоплю.

5. Розбираємо варену ковбасу.

6. Далі ріжемо свіжі огірки.

7. Подрібнюємо ножем редиску.

8. Зелену цибулю дрібно рубаємо.

9. Після приступаємо і до кропу.

10. Всі продукти з’єднуємо в загальній посуді, солимо їх і обережно перемішуємо.

11. Розкладаємо заготовку по порційних тарілках і доповнюємо їх сметаною.

12. Заливаємо продукт охолодженим квасом.

13. Розмішуємо апетитну окрошку і подаємо до столу. Готово!

Як приготувати смачну окрошку на квасі та кефірі?

Смачну домашню можна приготувати окрошку на квасі та кефірі. Простий у виконанні продукт порадує свіжим ароматом і поживними властивостями. Подавайте до обіду.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Кефір -2 ст.
  • Картопля – 7 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Також відварюємо картоплю і даємо йому охолонути.

3. Далі обробляємо огірки і редис. Овочі можна натерти на тертці або дрібно порізати.

4. Кубиками нарізаємо варену ковбасу.

5. Подрібнюємо заздалегідь промитий зелений лук.

6. Всі продукти занурюємо в загальну каструлю.

7. Слідом додаємо картоплю. Його можна подрібнити ножем або за допомогою яйцерізки.

8. Солимо всі інгредієнти і акуратно вимішуємо.

9. Розкладаємо заготовку по порційних тарілках.

10. Заливаємо блюдо охолодженим квасом і кефіром. Можна пробувати!

Пісна окрошка на квасі без ковбаси

Апетитну окрошку на квасі можна приготувати без додавання м’яса чи ковбаси. Такий пісний рецепт оцінять вегетаріанці і вегани. Беріть на замітку просту і смачну ідею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 4 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю, даємо йому повністю охолонути. Потім очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.

2. Промиті огірки розбираємо дрібними кубиками або брусочками.

3. Очищаємо від забруднень редиску і також ріжемо ножем її, як і інші продукти. Щоб овоч краще відчувався в страві, обробляємо його не дуже дрібно.

4. Подрібнюємо зелень за смаком. Можна вибрати зелену цибулю, кріп і петрушку. Вони додадуть яскравий аромат.

5. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній посуді, солимо їх, розмішуємо і поливаємо заздалегідь охолодженим квасом. Пісна окрошка готова, можна подавати до столу!

Річна окрошка на квасі з ковбасою і редискою

Популярний варіант приготування домашньої окрошки на квасі – з додавання ковбаси і хрусткі редиски. Порадуйте рідних ароматним і охолоджуючим стравою, що підходить для обіду.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Квас – 2 склянки
  • Сметана – 100 гр.
  • Ковбаса варена – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • Редис – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо заздалегідь промиту зелень і кладемо її в глибоку посуд. Посипаємо сіллю.

2. Вимішуємо продукт до виділення соку.

3. Дрібними кубиками нарізаємо редис і викладаємо його до зелені.

4. В окремому посуді збиваємо куряче яйце.

5. Далі суміш відправляємо в мікрохвильову піч на одну хвилину до отримання ніжного омлету.

6. Розминаємо заготівлю руками і кладемо її в загальну миску. Сюди ж додаємо кубики огірка.

7. Кубиками розбираємо варену ковбасу. Приєднуємо її до решти продуктів.

8. Поливаємо всі продукти сметаною.

9. Далі заливаємо охолодженим квасом.

10. Акуратно розмішуємо окрошку і подаємо до столу. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт окрошки на квасі з куркою

і смачну Поживну окрошку на квасі можна приготувати з додаванням курячого м’яса. Таке блюдо порадує вас і ваших близьких в жарку погоду. Подавайте до обіду або в якості перекусу!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку відварюємо і ріжемо її соломкою.

2. Промитий редис натираємо на тертці з великими зубчиками.

3. Також чинимо і з огірками.

4. В окремий посуд кладемо подрібнену зелень і посипаємо її сіллю. Розтираємо до виділення соку.

5. З’єднуємо всі інгредієнти в одній великій посуді. Сюди ж кладемо дрібно порізану відварену картоплю і яйця.

6. Акуратно розмішуємо вміст, розкладаємо по тарілках і заливаємо охолодженим квасом.

7. Смачна окрошка з куркою готова!

Покроковий рецепт приготування окрошки з гірчицею

Щоб домашня окрошка вийшла ароматною і пікантною, приготуйте її з додаванням гірчиці. Поживна страва стане яскравим рішенням для сімейного обіду. Беріть на замітку простий рецепт на квасі.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Квас – 1,5 склянки
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 80 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю і яйця. Повністю охолодити їх, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.

2. Далі подрібнюємо заздалегідь промиту редиску і огірки.

3. Дрібними кубиками розбираємо варену ковбасу.

4. Всі продукти занурюємо в загальну миску. Доповнюємо їх подрібненою зеленню, сіллю і гірчицею.

5. Заливаємо блюдо охолодженим квасом, акуратно розмішуємо і подаємо до столу. Пікантна окрошка з гірчицею на квасі готова!

Дуже смачна окрошка на квасі з копченою ковбасою

Цікава за смаком і ароматна окрошка виходить з додаванням копченої ковбаси. Особливу родзинку додасть страві заправка з квасу. Готуйте продукт для літнього сімейного обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Ковбаса копчена – 160 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

1. Спочатку промиваємо свіжі овочі.

2. Зелень дрібно нарізаємо і розминаємо в тарілці до виділення соку і появи яскравого аромату.

3. Додаємо сюди ж мелконарезанного ковбасу, редис, огірки, відварену картоплю і яйця.

4. Солимо за смаком і розмішуємо інгредієнти. Заправляємо їх охолодженим квасом.

5. Розливаємо окрошку з копченою ковбасою по тарілках і подаємо до столу, доповнивши ложкою сметани. Пригощайтеся!

Як приготувати окрошку на квасі з м’ясом?

Неймовірно ситна і цікава в приготуванні окрошка виходить на квасі з додаванням м’яса. Спробуйте кулінарну ідею для вашого сімейного столу. Подавайте блюдо з хлібом або відварною картоплею.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 3 склянки
  • Яловичина – 200 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо заздалегідь промиту зелень і викладаємо її в глибоку посуд.

2. Сюди ж викладаємо відварні курячі жовтки і гірчицю.

3. Розтираємо заготівлю виделкою.

4. Далі заливаємо її квасом і вимішуємо. Це буде заправкою для окрошки.

5. В інший посуд занурюємо подрібнений білок і огірки.

6. Далі додаємо шматочки відвареного м’яса і шинки.

7. Заливаємо заготівлю заправкою на квасі, солимо за смаком і доповнюємо сметаною.

8. Акуратно розмішуємо блюдо і охолоджуємо його.

9. Домашня окрошка з м’ясом готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!