Насичений смак, яскравий колір, різноманітність овочів – ось, що робить юшку з форелі не просто рибним супом, а вишуканим рибним супом, який можна сміливо готувати до приходу гостей і у вас точно вийде всіх здивувати і смачно нагодувати. Поспішайте вибирати той самий рецепт!
Класичний рецепт юшки з форелі в домашніх умовах
Якщо ви налаштувалися приготувати юшку вперше, вам варто почати саме з класичного рецепту. У процесі приготування точно не виникне складнощів, а легка і смачна юшка порадує своїм результатом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Форель 1 шт.
- Заморожена суміш овочів 1 пачка
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Лавровий лист 4 шт.
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачну юшку з форелі за класичним рецептом в домашніх умовах? Цільну форель промиваємо, трохи просушуємо і ділимо на шматочки. Рибу відправляємо варитися у теплу воду. Після закипання знімаємо пінку і солимо бульйон.
- Суміш з готових овочів дістаємо з морозильної камери заздалегідь, щоб вона встигла розморозитися, після чого добре промиваємо в холодній воді. За бажанням можна використовувати будь-які інші овочі.
- Після того як шматочки риби зварилися, ми їх витягуємо, а бульйон проціджуємо через сито і знову ставимо на вогонь.
- Коли м’ясо риби охололо, знімаємо його з кісток.
- У чистий проціджений бульйон опускаємо рибу, перець і варимо пару хвилин.
- За цей час додаємо в каструлю з рибним бульйоном овочі і варимо протягом 15-20 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
- За 10 хвилин до вимкнення вогню додаємо подрібнену зелень на ваш смак. Даємо 5 хвилин настоятися і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як зварити смачну юшку з голови і хвоста форелі?
Якщо після приготування вечері ви зібралися викинути такі частини форелі як хвіст і голова, радимо звернути увагу на цей рецепт. У вас вийде смачний легкий супчик, який завжди доведеться до речі.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Форель – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Пшоно – 100-150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Форель ділимо на кілька частин, кожну з яких очищаємо і ставимо варитися в підсолену воду. Варимо до кипіння, потім поступово зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 30 хвилин.
2. Паралельно з цим очищаємо картоплю й нарізаємо на дрібні кубики.
3. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. А цибулю нарізаємо як можна дрібніше.
5. Перед тим як додати крупу в суп, пшоно ретельно перебираємо і промиваємо холодною водою.
6. Перевіряємо готовність форелі, після чого проціджуємо бульйон і переливаємо в окрему ємність. Рибу залишаємо остуджуватися, щоб потім перебрати і видалити кістки.
7. До чистого бульйону додаємо подрібнені овочі і варимо протягом п’яти хвилин. Далі засипаємо пшоняну крупу, спеції, лавровий лист і сіль за необхідності. Юшку варимо приблизно 20 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
8. Не забуваємо повернути в бульйон очищену м’ясо форелі.
9. Вуха практично готова, залишається вимиту зелень подрібнити і додати до супу і залишити настоюватися на вимкненій плиті.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування юшки з форелі з вершками по-фінськи
Юшка з додаванням вершків набуває теплу кольорову гаму і дуже приємну ніжну текстуру.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40-50 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Філе форелі – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Вершки (10%) – 180-200 мл
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. В першу чергу очищаємо картоплю від шкірки і довільно нарізаємо на кубики. Подрібнену картоплю варимо до стану напівготовності протягом 10 хвилин.
2. За цей час ми встигнемо розібратися з рибою. Обов’язково знімаємо шкірку і по можливості видаляємо всі кістки.
3. До напівготового картоплі додаємо підготовлені шматочки форелі і варимо протягом 10 хвилин.
4. А поки займемося іншими овочами. Цибулю нарізаємо на тонкі соломинки і відправляємо обсмажуватися на розігріту з вершковим маслом сковороду.
5. На середній тертці натираємо очищену моркву і відправляємо до цибулі, обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
6. Готову зажарку додаємо в бульйон і злегка перемішуємо, щоб овочі могли рівномірно розподілитися по всьому об’єму.
7. Ось ми і дісталися до завершального етапу. У суп заливаємо вершки кімнатної температури, варимо до стану кипіння і заправляємо невеликою кількістю солі. За бажанням можна додати інші спеції.
8. Для прикраси подрібнюємо пучок кропу і додаємо в кожну порцію окремо. Вам точно сподобається.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати наваристу і ароматну юшку з форелі з пшоном?
Зупиніться на цьому рецепті, якщо вам хочеться яскравих фарб не тільки за вікном, але і за обіднім столом. Жовта пшоняна крупа додасть супу легкості і одночасно поживності, а вам – гарного настрою.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40-50 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 600 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Пшоно – 100 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю кладемо в цілісному вигляді очищену моркву, цибулю і рибу. Варимо до стану кипіння, додаємо сіль, лаврушку і перець. Варимо протягом 10 хвилин.
2. Перевіряємо готовність риби і овочів. Весь вміст витягуємо з каструлі, а бульйон проціджуємо через сито і знову відправляємо нагріватися.
3. Подрібнюємо картоплю на кубики або брусочки і відправляємо готуватися в бульйон.
4. Через 10 хвилин додаємо подрібнену моркву і болгарський перець.
5. За 20 хвилин до вимикання юшки засипаємо заздалегідь замочену пшоняну крупу і варимо на тихому вогні.
6. Поки всі овочі розварюються, і вуха доводиться до стану повної готовності, подрібнюємо охолоджену рибу і розкладаємо в кожну тарілку окремо. Після чого розливаємо готову юшку по тарілках.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування юшки з форелі з рисом
Для того щоб юшка вийшла більш поживним і густий, рішуче додаємо в бульйон рис. Адже це одна з найбільш вдалих круп, яка досить нейтральна за смаком, невибаглива в приготуванні і гарантовано не зашкодить супу.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Рис – 150 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Форель промиваємо, нарізаємо і складаємо в каструлю зі злегка підсоленою водою.
2. Для того, щоб бульйон вийшов ароматним, цілком у каструлю додаємо стебла різної зелені, перець і лаврове листя. У такому вигляді варимо бульйон на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
3. У каструлю кладемо половину цибулини і натерту на крупній тертці моркву. Варимо на тихому вогні ще хвилин 15.
4. Рис промиваємо і залишаємо в гарячій воді на невеликий проміжок часу. А поки виймаємо з бульйону зварену цибулину і гілочки зелені.
5. Очищаємо картоплю, ріжемо кубиками і разом з рисом всипаємо в каструлю,варимо десь 15-20 хвилин.
6. Юшку з форелі можна вважати готовою і сміливо подавати до обіду.
Приємного вам апетиту!
Швидкий і легкий рецепт домашньої юшки з форелі з картоплею
Насичений смак, яскравий колір, різноманітність овочів – ось, що робить юшку з форелі не просто рибним супом, а вишуканим рибним супом, який можна сміливо готувати до приходу гостей і у вас точно вийде всіх здивувати і смачно нагодувати.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 300 гр.
- Морква – 1шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Горошок зелений – 150 гр.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
1. Рибу розбираємо на кілька частин, видаляємо всі кістки і нарізаємо на дрібні кубики. Для посилення смаку та аромату використовуємо спеції, призначені для риби, вони не перекриють натуральний смак.
2. Картоплю очищаємо і нарізаємо на брусочки.
3. Моркву можна натерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою. Так вона збереже свій яскраво-виражений морквяний смак.
4. Очищений цибулю нарізаємо на півкільця.
5. Обов’язково для супу треба нарубати трохи свіжої зелені. Підійде будь-яка.
6. У каструлю з теплою водою опускаємо відразу всі подрібнені овочі, солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції.
7. Коли картопля довариться до стану напівготовності, додаємо в суп ароматну рибу. Варимо хвилин п’ять і переходимо до наступного кроку.
8. Висипаємо в юшку трохи консервованого горошку, заздалегідь обсушивши його.
9. У завершенні додаємо в каструлю подрібнену зелень. Вуха практично готова. Пробуємо бульйон, за необхідності додаємо сіль. Під закритою кришкою варимо кілька хвилин, після чого даємо настоятися.
10. Переваги цього супу в тому, що його можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного вам апетиту!
Як зварити справжню юшку з форелі на багатті в казані?
Юшка, зварена в казані, не зрівняється ні з якою іншою. Приготування на природі насичує блюдо приємним ароматом, максимально витягаючи з кожного компонента природний смак. А сам процес приготування на відкритому повітрі розбудить вашу фантазію і кулінарні здібності.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 30-40 хв.
Порцій – 7.
Склад:
- Форель – 700 гр.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Лист лавровий – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. Казан наповнюємо обов’язково холодною і чистою водою, відразу ж вкидываем очищений лук, який допоможе пом’якшити воду.
2. Поки вода закипає, не втрачаємо часу, а відразу ж приступаємо до подрібнення овочів. Морква будемо нарізати тонкими кружками, а картоплю кубиками. У киплячу воду перекладаємо подрібнені овочі і відразу ж солимо. Трохи перемішуємо і залишаємо варитися під закритою кришкою протягом 20-25 хвилин.
3. Паралельно з цим займемося обробленням риби. Обов’язково видаляємо зі шкурки зябра, кістки і усе зайве, що вважаєте за потрібне. Через зазначений час додаємо в суп підготовлену рибу, лаврові листи, перець і спеції за своїм бажанням. Продовжуємо варити хвилин 10.
4. Промиваємо пучок кропу і не занадто дрібно нарізаємо.
5. У завершенні додаємо в юшку зелень, давши їй настоятися певну кількість часу, щоб смак кожного компонента зміг розкритися. Готову юшку розливаємо по мисках, дістаємо хліб та іншу закуску.
Приємного вам апетиту!
Неймовірно смачний рецепт юшки з форелі з плавленим сиром
Шматочки форелі стануть набагато м’якше і ніжніше, як тільки зануритися в бульйон з плавленим сиром. Паралельно з цим вони знайдуть м’який вершковий смак, який ніколи не буває зайвим. Обов’язково спробуйте це блюдо.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 700 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сирок плавлений – 200 гр.
- Масло вершкове – 35 гр.
- Горошок зелений консервований – 150 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Форель нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в каструлю з теплою водою. Доводимо до стану кипіння і відразу додаємо трохи солі, перцю, крупно нарізаної зелені. В процесі обов’язково знімаємо пінку.
2. Готовий бульйон потрібно процідити через марлю в окрему каструлю.
3. Нарізаємо картоплю на дрібні кубики і відправляємо в каструлю з бульйоном. Спершу доводимо до кипіння, а після залишаємо варитися протягом 10 хвилин.
4. Паралельно з варящимся картоплею пасеруємо подрібнену цибулю з морквою на розтопленому вершковому маслі.
5. Акуратно видаляємо кістки з охолодженої риби.
6. У суп закидаємо розм’якшену моркву з цибулею. Трохи перемішуємо.
7. Через п’ять хвилин можна додавати баночку зеленого горошку.
8. Трохи пізніше додаємо упаковку плавленого сиру.
9. Звичайно ж не забуваємо повернути очищену рибу назад в бульйон.
10. Варимо суп ще протягом п’яти хвилин і знімаємо з вогню.
11. Подаємо до столу разом з нарізаним кропом.
Приємного вам апетиту!
Простий і швидкий рецепт приготування юшки з форелі з перловкою
Перлова крупа ніколи не буде зайвою, особливо якщо ви її відданий шанувальник. Важливо перловку заздалегідь замочити, тоді в результаті крупа залишиться цілісною, розсипчастою і різноманітить ваш рибний бульйон.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Крупа перлова – 120 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Зі шкурки риби видаляємо зябра з плавниками і ставимо варитися більш цілісні шматочки. У каструлю з рибою відразу кладемо цілісну цибулину і моркву. Додаємо сіль і варимо на сильному вогні доводимо до стану кипіння, після чого зменшити вогонь і залишити варитися ще протягом 20 хвилин. Обов’язково видаляємо піну, кістки і різне сміття з поверхні бульйону.
2. В цей час займемося підготовкою овочів. Досить дрібно нарізаємо цибулю, на великій тертці подрібнюємо моркву, а картоплю нарізаємо брусками.
3. Перлову крупу також необхідно заздалегідь замочити в кип’яченій воді.
4. На великому вогні розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і відправляємо пассироваться моркву з цибулею протягом 4-ьох хвилин.
5. Через 30 хвилин варіння бульйону витягаємо варену рибу, цибулину і моркву. Залишаємо рибу охолоджуватися, після чого очищаємо від кісток і хрящів.
6. Проціджений через марлю бульйон знову відправляємо на маленький вогонь. Сюди ж вкидаємо картопля, розм’якшену перлову крупу і продовжуємо варити протягом 25 хвилин.
7. Засмажку перекладаємо в бульйон, заправляємо сіллю, перцем, лавровим листом і варимо хвилин 10 на маленькому вогні.
8. Після того як суп настоявся на теплій плиті, розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!
Як зварити наваристу юшку з хребта і голови форелі в домашніх умовах?
Таку кількість зелені і спецій скрасить вуха приготовану на основі залишків форелі, зробивши акцент на смачною зажарки і ароматному бульйоні.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Голова форелі – 1-2 шт.
- Хребет форелі – 1-2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Корінь селери – 1 стебло.
- Петрушка – 1 стебло.
- Кріп – 1 гілка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 5-6 шт.
Процес приготування:
1. Почнемо приготування з того, що обмиемо і злегка почистимо обрізки риби. Після чого відправляємо їх в каструлю з теплою водою. Варимо протягом 5-7 хвилин.
2. Далі подрібнюємо як можна більший картоплю з морквою. Цибулину тільки очищаємо і цілком відправляємо в бульйон.
3. Нарізані овочі разом з цибулею опускаємо в бульйон, відразу ж додаємо лавровий лист, сіль, перець і варимо протягом 20 хвилин.
4. Через кілька хвилин додаємо цілий стебло селери і петрушки. Продовжуємо варити, поступово зменшуючи вогонь.
5. Паралельно з цим подрібнюємо другу моркву з цибулею і відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі до м’якого стану. При цьому приправляємо всякими спеціями на ваш смак.
6. Готовий бульйон проціджують, витягуючи моркву, цибулю, картоплю, а рибу обов’язково обробляємо на шматочки поменше, видаляючи кістки.
7. Проціджений бульйон знову доводимо до стану кипіння, додаючи один за одним засмажку з овочів, очищену рибу, вже зварену картоплю. Вуха залишається довести до смаку, заправивши зеленню і сіллю. Після того, як суп закипів, відразу вимикаємо і залишаємо настоюватися.
Бажаємо приємного апетиту!