Солянка рибна – класичний рецепт приготування в домашніх умовах з фото покроково

Рибна солянка — цікавий і дуже смачний варіант класичної збірної солянки. Готується суп досить просто, так що кожен може порадувати себе таким чудовим першою стравою. У нашій статті мова піде саме про рибної солянки, яких, тим не менш, є не один і не два виду.

Класичний рецепт рибної солянки в домашніх умовах

Класичний рецепт є досить складним, і його приготування займе набагато більше одного дня. Тому пропонуємо вам відредагований рецепт, який підійде під сучасний ритм життя. Суп виходить дуже апетитним, з яскравим рибним смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Для бульйону:
  • Вода 2 л
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Риба ⅔ кг дрібна
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Для супу:
  • Риба ½ кг велика
  • Сік лимонний ½ шт.
  • 3 шт. Каперси
  • Оливки 5 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати рибну солянку по класичному рецепту в домашніх умовах? Крупно нарізаємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх на сухій сковороді близько 3 хвилин. Потрошимо і промиваємо дрібну рибу разом з овочами кладемо в холодну воду. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, додаємо спеції і сіль і залишаємо варитися протягом ще 7 хвилин.
  2. Відціджуємо бульйон.
  3. рибне філе Нарізаємо середніми шматочками, цибулю – кубиками, а огірки – соломкою. Підсмажуємо цибулю на вершковому маслі, додаємо в сковорідку трохи бульйону і томатну пасту. Перемішуємо до однорідності і тушкуємо ще 5 хвилин.
  4. Виливаємо залишки бульйону в каструлю, кладемо туди нарізане філе риби, каперси і маслини. За смаком додаємо перець і сіль. Засипаємо солоні огірки.
  5. Додаємо в бульйон цибулю з томатною пастою. Ретельно перемішуємо.
  6. Проварюємо отриманий суп ще близько 10 хвилин. Безпосередньо перед подачею збризкуємо солянку лимонним соком і додаємо зелень. Приємного апетиту!