Солянка рибна – класичний рецепт приготування в домашніх умовах з фото покроково

Рибна солянка — цікавий і дуже смачний варіант класичної збірної солянки. Готується суп досить просто, так що кожен може порадувати себе таким чудовим першою стравою. У нашій статті мова піде саме про рибної солянки, яких, тим не менш, є не один і не два виду.

Класичний рецепт рибної солянки в домашніх умовах

Класичний рецепт є досить складним, і його приготування займе набагато більше одного дня. Тому пропонуємо вам відредагований рецепт, який підійде під сучасний ритм життя. Суп виходить дуже апетитним, з яскравим рибним смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Для бульйону:
  • Вода 2 л
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Риба ⅔ кг дрібна
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Для супу:
  • Риба ½ кг велика
  • Сік лимонний ½ шт.
  • 3 шт. Каперси
  • Оливки 5 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати рибну солянку по класичному рецепту в домашніх умовах? Крупно нарізаємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх на сухій сковороді близько 3 хвилин. Потрошимо і промиваємо дрібну рибу разом з овочами кладемо в холодну воду. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, додаємо спеції і сіль і залишаємо варитися протягом ще 7 хвилин.
  2. Відціджуємо бульйон.
  3. рибне філе Нарізаємо середніми шматочками, цибулю – кубиками, а огірки – соломкою. Підсмажуємо цибулю на вершковому маслі, додаємо в сковорідку трохи бульйону і томатну пасту. Перемішуємо до однорідності і тушкуємо ще 5 хвилин.
  4. Виливаємо залишки бульйону в каструлю, кладемо туди нарізане філе риби, каперси і маслини. За смаком додаємо перець і сіль. Засипаємо солоні огірки.
  5. Додаємо в бульйон цибулю з томатною пастою. Ретельно перемішуємо.
  6. Проварюємо отриманий суп ще близько 10 хвилин. Безпосередньо перед подачею збризкуємо солянку лимонним соком і додаємо зелень. Приємного апетиту!

Як приготувати дуже смачну рибну солянку з форелі?

Ще одна варіація рибної солянки – солянка з форелі. Жирність риби вбирається оливками і огірками, і тому смак виходить приємним і дуже насиченим.

Час готування: 80 хвилин.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вода – 3,5 л.
  • Форель – 1,3 кг
  • Томатна паста – 25 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріння – 1шт.
  • Огірок консервований – 3-4 шт.
  • Перець запашний – 2 шт.
  • Оливки чорні – за смаком
  • Оливки зелені – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Накладаємо в каструлю плавники, хвіст і голову форелі.

2. Наливаємо в каструлю воду і ставимо варитися бульйон.

3. Додаємо в бульйон коріння, перець чорний і запашний, одну цибулину, лавровий лист і сухі трави. Підсолюємо і варимо його на слабкому вогні 40 хвилин.

4. Відбираємо черевце й обрізки форелі.

5. Коли бульйон звариться, проціджуємо його.

6. Відібрані частини форелі накладаємо в окрему каструлю.

7. Заливаємо рибу бульйоном і варимо на середньому вогні близько 20 хвилин.

8. Нарізаємо огірки і тушкуємо їх в розсолі.

9. Обидва види цибулі обсмажуємо в олії.

10. Щоб риб’ячий жир вбрався, використовуємо лимон і оливки. Також нам знадобляться огірки і томатна паста.

11. В обсмажену цибулю додаємо томатну пасту. Солимо за смаком.

12. Ретельно перемішуємо і продовжуємо гасить протягом ще декількох хвилин.

13. Нарізаємо оливки і лимон.

14. Виловлюємо форель з бульйону, відбираємо кісточки від філе.

15. Додаємо в бульйон цибулю з пастою, оливки і огірки. Доводимо його до кипіння.

16. Відправляємо філе форелі в суп. Накриваємо його кришкою і знімаємо з плити.

17. Солянка готова. Для подачі використовуємо шматочки лимона. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рибної солянки з сьомги

Сьомга також відмінно підходить для приготування солянки. Суп виходить ароматним і насиченим. Це блюдо буде ідеально після насичених свят або в холодну пору року.

Час готування: 90 хвилин.

Час приготування: 70 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Вода – 3,5 л.
  • Сьомга – 1,2 кг
  • Рослинне масло – 40 мл
  • Каперси – 40 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Відокремлюємо філе риби від кісток, шкури і плавників. Складаємо все, крім філе в каструлю.

2. Заливаємо рибу водою і доводимо її до кипіння на сильному вогні. Знімаємо піну до тих пір, поки вона не перестане утворюватися.

3. Додаємо в бульйон спеції і очищені овочі. Зменшуємо вогонь і варимо бульйон ще годину.

4. Проціджуємо бульйон.

5. Нарізаємо цибулю півкільцями і підсмажити в маслі до тих пір, поки він не стане прозорим.

6. Помідори очищаємо, нарізаємо їх невеликими кубиками. Додаємо їх на сковороду разом з каперсами. Готуємо всі інгредієнти на помірному вогні ще 5 хвилин.

7. Філе риби нарізаємо кубиками.

8. Перекладаємо овочі зі сковороди в бульйон, доводимо його до кипіння і готуємо 15 хвилин, потім додаємо філе і варимо ще 5 хвилин. Солимо за смаком.

9. Накладаємо в суп маслини і вимикаємо вогонь. При подачі кладемо в тарілку шматочок лимона і зелень. Приємного апетиту!

Поживна і ароматна солянка з рибних консервів в домашніх умовах

В цьому рецепті описується солянка з консервів з маслинами, каперсами і солоними огірками. Ми використовуємо консервовані горбушу і тунець, але використовувати можна будь-які рибні консерви за смаком.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Горбуша консервована – 200 гр.
  • Тунець консервований – 150 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Огірки солоні – 300 гр.
  • Маслини – 150 гр.
  • Розсіл – 300 мл
  • Каперси – 30 гр.
  • Томати у власному соку – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сік лимона – 10 мл
  • Цукор – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Процес приготування:

1. Видаляємо кістки з рибних консервів, ламаємо рибу виделкою.

2. Нарізаємо соломкою цибулю. Нарізаємо картоплю кубиками, а маслини розрізаємо на 4 частини. Огірки нарізаємо півкільцями.

3. Кладемо в сотейник солоні огірки і заливаємо їх розсолом. Ставимо на помірний вогонь і припускаємо до м’якості.

4. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо до нього томати і цукор. Тушкуємо все разом, поки цибуля не стане м’яким.

5. Наливаємо в каструлю холодну воду, кладемо в неї картоплю і ставимо каструлю на слабкий вогонь. Варимо картоплю до м’якості, після цього додаємо огірки і пасеровану цибулю. Таже накладаємо у воду рибу і каперси. Варимо близько 5 хвилин. Додаємо лимонний сік, перець і сіль.

6. Даємо супу настоятися і подаємо до столу зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну рибну солянку з осетрини?

Вишуканий суп з осетра, корисний і смачний, готувати який досить легко. Рибний бульйон ідеально поєднується з солоними огірками і маслинами, а лимонний сік приємно відтінятиме виражений рибний смак.

Час готування: 75 хвилин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Вода – 1 л
  • Осетрина – 500 гр.
  • Маслини – 12 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рослинна олія – 4 ч. л.
  • Лимон – 30 гр.
  • Томатна паста – 4 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розморожуємо рибу при необхідності.

2. Заливаємо рибу водою і додаємо зелень. Відварюємо бульйон, періодично знімаючи піну до припинення її утворення.

3. Розпускаємо цибулю на шматочки.

4. Шаткуємо моркву.

5. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї цибулю і моркву. Коли цибуля стане прозорою, заливаємо суміш томатною пастою і смажимо близько хвилини. Після цього додаємо пару столових ложок води.

6. З готового бульйону виймаємо рибу і відокремлюємо філе від кісток. Поділяємо його на шматочки.

7. Дрібно нарізаємо огірки і трохи відварюємо, а потім відправляємо в бульйон.

8. За смаком нарізаємо маслини шматочками або залишаємо цілими.

9. Відправляємо в бульйон філе і цибулю з морквою. Варимо його кілька хвилин, потім кладемо в каструлю огірки і лаврові листи. Солимо і перчимо за смаком. Накладаємо в практично готовий суп маслини. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт збірної солянки з різної риби

В даному рецепті використовується кілька видів риби, що робить його смак набагато цікавіше. Страва при цьому досить просте і не вимагає ніяких особливих навичок, і при цьому виходить ситним, смачним і красивим.

Час готування: 80 хвилин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Вода – 1,5 л
  • Окунь – ½ шт.
  • Окунь морський – 250 гр.
  • Лосось слабосоленої – 250 гр.
  • Каперси – 3 ст. л.
  • Рослинне масло – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 1,5 шт.
  • Розсіл – 5 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оливки – ½ банки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розбираємо свіжу рибу. Кістки, голови і хвости складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.

2. Доводимо воду до кипіння і варимо бульйон, знімаючи піну з поверхні. Проціджуємо бульйон і переливаємо в чисту каструлю, в якій знову доводимо його до кипіння.

3. Розсіл вливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, а потім проціджуємо в бульйон. Очищаємо від шкірки огірки і дрібно нарізаємо.

4. Обсмажуємо в олії цибулю, поки він не стане м’яким. Солимо і перчимо його і додаємо в бульйон. Також засипаємо туди огірки.

5. Філе риби нарізаємо невеликими кубиками.

6. Закидаємо рибу в киплячий бульйон і варимо на помірному вогні близько півгодини.

7. Додаємо в суп каперси, оливки і розсіл. Перемішуємо суп, варимо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.

8. Готову солянку перед подачею прикрашаємо часточкою лимона. Приємного апетиту!

Рибна солянка з квашеною капустою як друге блюдо

Ця солянка готується на сковороді і тому швидше нагадує салат, ніж суп. В рецепт крім риби і звичних оливок з каперсами і огірками входять квашена капуста і мариновані гриби, тому смак виходить дуже багатим.

Час готування: 80 хвилин.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Риба варена – 300 гр.
  • Капуста квашена – 2 склянки
  • Гриби мариновані – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – ½ ст. л.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Сухарі – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Креветки – 10 шт.
  • Цукор – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо цибулю кубиками і підсмажуємо до прозорості.

2. Квашену капусту шаткуємо і додаємо до цибулі. Таже насипаємо борошно, сіль, перець і цукор і тушкуємо протягом години.

3. Змішуємо нарізану скибочками варену рибу з каперсами. Подрібнюємо мариновані гриби і додаємо їх до риби.

4. Сковороду змащуємо вершковим маслом і накладаємо на неї половину квашеної капусти. Поверх неї викладаємо рибу з грибами і каперсами. Рибу покриваємо залишилася капустою.

5. Зверху капусту посипаємо сухарями і злегка бризкаємо маслом. Запікаємо в духовці близько 15 хвилин.

6. Нарізаємо кружечками солоні огірки. Викладаємо їх на солянку. Також прикрашаємо її каперсами, маринованими грибами, креветками і лимонними часточками. Приємного апетиту!

Неймовірно смачна і ароматна рибна солянка з горбушею

До складу цієї солянки входить як окунь, так і горбуша з зубаткой, що робить смак риби вкрай різноманітним. В цілому даний рецепт не сильно відрізняється від класичного варіанту солянки, але прекрасно підійде тим, хто любить експериментувати з вже улюбленими стравами.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л
  • Окунь морський – 1 шт.
  • Зубатка – 1 шт.
  • Філе горбуші – 300 р.
  • Маслини – ½ Банки
  • Огірки солоні – 5 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Каперси – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Чистимо рибу, складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Варимо бульйон до готовності риби. Дістаємо її і даємо охолонути.

2. Проціджуємо бульйон.

3. Очищаємо цибулю від шкірки і нарізаємо соломкою.

4. Солоні огірки також нарізаємо соломкою.

5. Заливаємо рослинне масло в сковороду і накладаємо на неї цибулю. Смажимо до золотистого кольору.

6. Додаємо до цибулі огірки і смажимо разом ще близько 5 хвилин.

7. Накладаємо в сковороду томатну пасту, перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо все разом.

8. Розбираємо рибу, відокремлюючи філе від кісток.

9. Віле накладаємо в киплячий бульйон. Туди ж додаємо цибулю з огірками, каперси і лавровий лист і доводимо все до кипіння. Зливаємо в бульйон рідина від маслин. У готовий суп додаємо зелень.

10. Подаємо солянку з маслинами і лимоном. Приємного апетиту!