Солянка рибна – класичний рецепт приготування в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт збірної солянки з різної риби

В даному рецепті використовується кілька видів риби, що робить його смак набагато цікавіше. Страва при цьому досить просте і не вимагає ніяких особливих навичок, і при цьому виходить ситним, смачним і красивим.

Час готування: 80 хвилин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Вода – 1,5 л
  • Окунь – ½ шт.
  • Окунь морський – 250 гр.
  • Лосось слабосоленої – 250 гр.
  • Каперси – 3 ст. л.
  • Рослинне масло – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 1,5 шт.
  • Розсіл – 5 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оливки – ½ банки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розбираємо свіжу рибу. Кістки, голови і хвости складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.

2. Доводимо воду до кипіння і варимо бульйон, знімаючи піну з поверхні. Проціджуємо бульйон і переливаємо в чисту каструлю, в якій знову доводимо його до кипіння.

3. Розсіл вливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, а потім проціджуємо в бульйон. Очищаємо від шкірки огірки і дрібно нарізаємо.

4. Обсмажуємо в олії цибулю, поки він не стане м’яким. Солимо і перчимо його і додаємо в бульйон. Також засипаємо туди огірки.

5. Філе риби нарізаємо невеликими кубиками.

6. Закидаємо рибу в киплячий бульйон і варимо на помірному вогні близько півгодини.

7. Додаємо в суп каперси, оливки і розсіл. Перемішуємо суп, варимо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.

8. Готову солянку перед подачею прикрашаємо часточкою лимона. Приємного апетиту!