Простий і смачний рецепт збірної солянки з різної риби
В даному рецепті використовується кілька видів риби, що робить його смак набагато цікавіше. Страва при цьому досить просте і не вимагає ніяких особливих навичок, і при цьому виходить ситним, смачним і красивим.
Час готування: 80 хвилин.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Вода – 1,5 л
- Окунь – ½ шт.
- Окунь морський – 250 гр.
- Лосось слабосоленої – 250 гр.
- Каперси – 3 ст. л.
- Рослинне масло – 2 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки солоні – 1,5 шт.
- Розсіл – 5 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оливки – ½ банки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Розбираємо свіжу рибу. Кістки, голови і хвости складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.
2. Доводимо воду до кипіння і варимо бульйон, знімаючи піну з поверхні. Проціджуємо бульйон і переливаємо в чисту каструлю, в якій знову доводимо його до кипіння.
3. Розсіл вливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, а потім проціджуємо в бульйон. Очищаємо від шкірки огірки і дрібно нарізаємо.
4. Обсмажуємо в олії цибулю, поки він не стане м’яким. Солимо і перчимо його і додаємо в бульйон. Також засипаємо туди огірки.
5. Філе риби нарізаємо невеликими кубиками.
6. Закидаємо рибу в киплячий бульйон і варимо на помірному вогні близько півгодини.
7. Додаємо в суп каперси, оливки і розсіл. Перемішуємо суп, варимо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
8. Готову солянку перед подачею прикрашаємо часточкою лимона. Приємного апетиту!