Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами – 4 покрокових рецептів збірної мясної солянки з оливками, картоплею, огірками

Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами — це збірний м’ясний суп, володіє солоно-кислим смаком. Він має незмінну основу, але, додаючи різні інгредієнти, його можна підлаштувати під будь-які смаки і вимоги. Солянка може бути як легким, кислуватою, так і густий, ситної, з приємним насиченим запахом копченостей.

Збірна м’ясна солянка з ковбасою, оливками і лимоном

Дуже простий і універсальний стосовно набору інгредієнтів варіант приготування супу. Легка, кислувата солянка, яку можна їсти навіть холодної в спекотні літні дні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 600 гр. філе
  • Вода-3 л
  • Сардельки 2 шт.
  • Варена ковбаса 100 гр.
  • Копчена ковбаса 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • 3 шт. Огірки солоні
  • Огірковий розсіл 250 мл
  • Оливки 200 гр.
  • Томатна паста 50 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати збірну м’ясну солянку з ковбасою, лимоном і маслинами? Підготуйте всі інгредієнти, щоб надалі не витрачати час на їх пошук. Візьміть каструлю з товстим дном, наповніть її водою, покладіть всередину свиняче філе і поставте на плиту.
  2. Відваріть м’ясо протягом години, видаляючи утворюється на поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з каструлі свинину і наріжте кубиками. Бульйон краще процідити через дрібне сито, щоб прибрати залишки піни.
  3. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Морквину промийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
  4. Розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї цибулю і обсмажуйте до золотавості.
  5. До цибулі додайте терту моркву, ретельно перемішайте. Вогонь зменшити до середнього і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
  6. Солоні огірки наріжте великими кубиками, додайте до зажарки, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
  7. По закінченні зазначеного часу перемішайте вміст сковорідки і додайте томатну пасту. Якщо паста густа, додайте трохи води, перемішайте все, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 15 хвилин.
  8. Ковбасу і сардельки наріжте великими кубиками і додайте в бульйон.
  9. Туди ж додайте зажарку, огірковий розсіл, сіль і перець. Поставте варитися на середній вогонь на 15 хвилин. Тим часом наріжте лимон і дрібно покришіть петрушку.
  10. готовий суп Розлийте по тарілках, викладіть маслини, лимон, посипте петрушкою і за бажанням додайте сметану. Подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча. Приємного апетиту!

Класична рецепт приготування солянки з ковбасою, картоплею, маслинами і лимоном

найпоширеніша варіація цього супу, готується на основі насиченого м’ясного бульйону. Досить ситна, з легкої лимонною кислинкою і готується з найпростіших інгредієнтів.

Час готування: 240 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Ковбаса – 400 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Маслини – 200 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Петрушка – ½ пучка;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приготування:

1. Викладіть яловичину у велику каструлю з товстим дном, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, видалите шумівкою піну, яка утворилася і залиште варитися 1,5 години на слабкому вогні. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, при необхідності також зніміть її. Поки бульйон вариться, очистіть від лушпиння одну цибулину і покладіть в каструлю до м’яса. За 10 хвилин до готовності туди ж додайте лаврові листи і запашний перець.

2. Варене м’ясо приберіть на окрему тарілку, дістаньте з бульйону цибулю і лаврове листя і процідіть через дрібне сито, щоб прибрати перець і залишки піни.

3. Зніміть м’ясо з кістки і наріжте соломкою.

4. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Залишилися цибулини очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і викладіть на сковорідку. Додайте рослинне масло і обсмажуйте цибулю на середньому вогні до прозорості.

5. У підсмажену цибулю додайте томатну пасту. Якщо вона дуже густа, можна також додати трохи води. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте так само, як м’ясо. Перекладіть картопляну соломку в каструлю, залийте процідженим бульйоном, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на середньому вогні до готовності картоплі.

7. Наріжте соломкою ковбасу. Для ситності і аромату можна також взяти будь-які копченості.

8. Отриману раніше засмажку перекладіть в каструлю з картоплею, туди ж додайте ковбасу, сіль і перець. Варити все разом ще 10 хвилин. Після цього зніміть готову солянку з плити і дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

9. Розлийте суп по тарілках, додайте маслини, по 7-8 штук на порцію, шматочки лимона і сметану. Зверху присипте дрібно порізаним кропом і подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча.Приємного апетиту!

Як приготувати домашню солянку з ковбасою, солоними огірками, маслинами і лимоном?

Ситний суп на основі насиченого м’ясного бульйону, поживний, зігріваючий, простий у приготуванні і не вимагає яких-небудь специфічних інгредієнтів, щоб бути смачним і подобається як дорослим, так і дітям.

Час готування: 240 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Яловичина – 610 гр.
  • Вода – 3 л
  • Ковбаски – 200 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Маслини – 200 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Візьміть каструлю відповідного об’єму з товстим дном, залийте водою, туди ж відправте м’ясо і поставте на вогонь. Яловичину для солянки краще брати на кістки, так бульйон вийде більш насиченим.

2. Дочекайтеся, поки бульйон закипить, зніміть піну, яка утворилася і зменшіть вогонь. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, і при необхідності також зніміть її.

3. Цибулину очистіть від лушпиння і покладіть в каструлю до м’яса і залиште варитися бульйон на дві години. Нагрівання виставте таким чином, щоб вода в каструлі постійно перебувала у стані слабкого кипіння.

4. За 10 хвилин до готовності бульйону закиньте в каструлю пару лаврових листочків і горошини запашного перцю. По закінченні вказаного часу дістаньте з каструлі м’ясо і цибулину: перше відкладіть на тарілку, а друге вам більше не знадобиться. Бульйон процідіть через дрібне сито, щоб позбутися від спецій і залишків піни.

5. Солоні огірки наріжте дрібною соломкою, викладіть в сотейник і залийте невеликою кількістю бульйону, щоб він повністю покривав огірки. Варіть все протягом 5-6 хвилин, після чого зніміть з вогню і додайте у велику каструлю до залишився бульйону.

6. Другу цибулину почистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній брусочок вершкового масла. Туди ж перекладіть покришений цибулю і обсмажуйте до тих пір, коли він не розм’якшитися і не стане прозорим.

7. Коли цибуля почне потроху набувати золотистий відтінок, додайте томатну пасту і 3-4 столові ложки води. Ретельно все перемішайте, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. За бажанням в зажарку на цьому етапі можна додати ваші улюблені спеції.

8. Поки гаситься цибулю в томатній пасті, відокремте вже охолоджену яловичину від кістки і наріжте кубиками. Також наріжте ковбаски, або інші копченості, наприклад, реберця.

9. Нарізане м’ясо і ковбасу перекладіть в бульйон з огірками, туди ж відправте засмажку. Додайте сіль і перець за смаком, доведіть суп до кипіння і залиште варитися на 15-20 хвилин.

10. Готову солянку розлийте по тарілках, додайте маслин з розрахунку 6-8 штук на порцію, покладіть часточку лимона і за бажанням можна також додати сметану і дрібно покришену петрушку, або будь-яку іншу зелень. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт солянки з копченою ковбасою, оливками і лимоном

Насичений, густий, ситний суп з яскравим ароматом копчення, лимонною кислинкою, свіжою зеленню і цікавим нюансом смаку оливок. Готується нескладно і досить швидко, відмінно зігріває в холодну погоду.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Варено-копчена ковбаса – 65 гр.
  • Сирокопчена грудинка – 45 гр.
  • Яловича вирізка – 120 гр.
  • М’ясний бульйон – 800 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Огірки мариновані – 50 гр.
  • Оливки – 150 гр.
  • Маслини – за бажанням;
  • Петрушка – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 40 гр.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приговиготовлення:

1. Заготовте заздалегідь бульйон. Його можна як зварити безпосередньо перед приготуванням супу, з яловичини або з використанням бульйонних кубиків, так і заготовити бульйон заздалегідь і зберігати її в замороженому вигляді, розморожуючи при необхідності. Також підготуйте всі інші інгредієнти для супу.

2. В каструлю, бажано з товстим дном, перелийте бульйон і поставте на вогонь. Наріжте яловичину кубиками середньої величини і закиньте до закипевшему бульйону. Зменшіть вогонь до середнього і варіть протягом 10 хвилин, за необхідності видаляючи з поверхні піну, що утворюється.

3. Наріжте розмір яловичини ковбасу і цибулю, огірки покришіть півкільцями, а бекон розпустіть на тонку соломку. Зубчик часнику роздушіть лезом ножа, очистіть від лушпиння і дрібно покришіть.

4. Маслини і оливки роздушіть, вийміть кісточки, а м’якоть поріжте дрібними шматочками. Помідори наріжте на великі часточки, зніміть шкірку і порізати великими шматками.

5. Розігрійте сковороду і обсмажте бекон на сильному вогні протягом 2 хвилин. Після додайте цибулю і смажте всі разом, постійно помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Додайте до вмісту сковороди ковбасу, обсмажте протягом 1 хвилини і перекладіть зажарку в суп.

6. У ту ж сковороду вилийте оливкову олію і обсмажте на сильному вогні огірки і помідори з лавровим листом. Смажити овочі потрібно буквально 1,5-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб нічого випадково не пригоріло. Після додайте отриману суміш до бульйону.

7. Поставте суп на слабкий вогонь, покладіть в нього маслини і оливки, часник, 2 дольки лимона, а також сіль і перець за смаком. Накрийте кришкою і варіть протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

8. Додайте до супу дрібно покришену зелень, перемішайте і розлийте по порційних тарілках. Викладіть сметану, також за бажанням можна покласти в кожну тарілку по невеликому шматочку лимона і порізані великими кружечками оливки. Тепер суп сміливо можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!