Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами — це збірний м’ясний суп, володіє солоно-кислим смаком. Він має незмінну основу, але, додаючи різні інгредієнти, його можна підлаштувати під будь-які смаки і вимоги. Солянка може бути як легким, кислуватою, так і густий, ситної, з приємним насиченим запахом копченостей.
Збірна м’ясна солянка з ковбасою, оливками і лимоном
Дуже простий і універсальний стосовно набору інгредієнтів варіант приготування супу. Легка, кислувата солянка, яку можна їсти навіть холодної в спекотні літні дні.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 600 гр. філе
- Вода-3 л
- Сардельки 2 шт.
- Варена ковбаса 100 гр.
- Копчена ковбаса 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- 3 шт. Огірки солоні
- Огірковий розсіл 250 мл
- Оливки 200 гр.
- Томатна паста 50 гр.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Лимон 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати збірну м’ясну солянку з ковбасою, лимоном і маслинами? Підготуйте всі інгредієнти, щоб надалі не витрачати час на їх пошук. Візьміть каструлю з товстим дном, наповніть її водою, покладіть всередину свиняче філе і поставте на плиту.
- Відваріть м’ясо протягом години, видаляючи утворюється на поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з каструлі свинину і наріжте кубиками. Бульйон краще процідити через дрібне сито, щоб прибрати залишки піни.
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Морквину промийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
- Розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї цибулю і обсмажуйте до золотавості.
- До цибулі додайте терту моркву, ретельно перемішайте. Вогонь зменшити до середнього і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
- Солоні огірки наріжте великими кубиками, додайте до зажарки, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу перемішайте вміст сковорідки і додайте томатну пасту. Якщо паста густа, додайте трохи води, перемішайте все, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 15 хвилин.
- Ковбасу і сардельки наріжте великими кубиками і додайте в бульйон.
- Туди ж додайте зажарку, огірковий розсіл, сіль і перець. Поставте варитися на середній вогонь на 15 хвилин. Тим часом наріжте лимон і дрібно покришіть петрушку.
- готовий суп Розлийте по тарілках, викладіть маслини, лимон, посипте петрушкою і за бажанням додайте сметану. Подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча. Приємного апетиту!
Класична рецепт приготування солянки з ковбасою, картоплею, маслинами і лимоном
найпоширеніша варіація цього супу, готується на основі насиченого м’ясного бульйону. Досить ситна, з легкої лимонною кислинкою і готується з найпростіших інгредієнтів.
Час готування: 240 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Яловичина на кістці – 600 гр.
- Вода – 2,5 л
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Ковбаса – 400 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Маслини – 200 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Сметана – 100 гр.
- Петрушка – ½ пучка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
Процес приготування:
1. Викладіть яловичину у велику каструлю з товстим дном, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, видалите шумівкою піну, яка утворилася і залиште варитися 1,5 години на слабкому вогні. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, при необхідності також зніміть її. Поки бульйон вариться, очистіть від лушпиння одну цибулину і покладіть в каструлю до м’яса. За 10 хвилин до готовності туди ж додайте лаврові листи і запашний перець.
2. Варене м’ясо приберіть на окрему тарілку, дістаньте з бульйону цибулю і лаврове листя і процідіть через дрібне сито, щоб прибрати перець і залишки піни.
3. Зніміть м’ясо з кістки і наріжте соломкою.
4. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Залишилися цибулини очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і викладіть на сковорідку. Додайте рослинне масло і обсмажуйте цибулю на середньому вогні до прозорості.
5. У підсмажену цибулю додайте томатну пасту. Якщо вона дуже густа, можна також додати трохи води. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
6. Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте так само, як м’ясо. Перекладіть картопляну соломку в каструлю, залийте процідженим бульйоном, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на середньому вогні до готовності картоплі.
7. Наріжте соломкою ковбасу. Для ситності і аромату можна також взяти будь-які копченості.
8. Отриману раніше засмажку перекладіть в каструлю з картоплею, туди ж додайте ковбасу, сіль і перець. Варити все разом ще 10 хвилин. Після цього зніміть готову солянку з плити і дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин.
9. Розлийте суп по тарілках, додайте маслини, по 7-8 штук на порцію, шматочки лимона і сметану. Зверху присипте дрібно порізаним кропом і подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча.Приємного апетиту!
Як приготувати домашню солянку з ковбасою, солоними огірками, маслинами і лимоном?
Ситний суп на основі насиченого м’ясного бульйону, поживний, зігріваючий, простий у приготуванні і не вимагає яких-небудь специфічних інгредієнтів, щоб бути смачним і подобається як дорослим, так і дітям.
Час готування: 240 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Яловичина – 610 гр.
- Вода – 3 л
- Ковбаски – 200 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Маслини – 200 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Візьміть каструлю відповідного об’єму з товстим дном, залийте водою, туди ж відправте м’ясо і поставте на вогонь. Яловичину для солянки краще брати на кістки, так бульйон вийде більш насиченим.
2. Дочекайтеся, поки бульйон закипить, зніміть піну, яка утворилася і зменшіть вогонь. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, і при необхідності також зніміть її.
3. Цибулину очистіть від лушпиння і покладіть в каструлю до м’яса і залиште варитися бульйон на дві години. Нагрівання виставте таким чином, щоб вода в каструлі постійно перебувала у стані слабкого кипіння.
4. За 10 хвилин до готовності бульйону закиньте в каструлю пару лаврових листочків і горошини запашного перцю. По закінченні вказаного часу дістаньте з каструлі м’ясо і цибулину: перше відкладіть на тарілку, а друге вам більше не знадобиться. Бульйон процідіть через дрібне сито, щоб позбутися від спецій і залишків піни.
5. Солоні огірки наріжте дрібною соломкою, викладіть в сотейник і залийте невеликою кількістю бульйону, щоб він повністю покривав огірки. Варіть все протягом 5-6 хвилин, після чого зніміть з вогню і додайте у велику каструлю до залишився бульйону.
6. Другу цибулину почистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній брусочок вершкового масла. Туди ж перекладіть покришений цибулю і обсмажуйте до тих пір, коли він не розм’якшитися і не стане прозорим.
7. Коли цибуля почне потроху набувати золотистий відтінок, додайте томатну пасту і 3-4 столові ложки води. Ретельно все перемішайте, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. За бажанням в зажарку на цьому етапі можна додати ваші улюблені спеції.
8. Поки гаситься цибулю в томатній пасті, відокремте вже охолоджену яловичину від кістки і наріжте кубиками. Також наріжте ковбаски, або інші копченості, наприклад, реберця.
9. Нарізане м’ясо і ковбасу перекладіть в бульйон з огірками, туди ж відправте засмажку. Додайте сіль і перець за смаком, доведіть суп до кипіння і залиште варитися на 15-20 хвилин.
10. Готову солянку розлийте по тарілках, додайте маслин з розрахунку 6-8 штук на порцію, покладіть часточку лимона і за бажанням можна також додати сметану і дрібно покришену петрушку, або будь-яку іншу зелень. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт солянки з копченою ковбасою, оливками і лимоном
Насичений, густий, ситний суп з яскравим ароматом копчення, лимонною кислинкою, свіжою зеленню і цікавим нюансом смаку оливок. Готується нескладно і досить швидко, відмінно зігріває в холодну погоду.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Варено-копчена ковбаса – 65 гр.
- Сирокопчена грудинка – 45 гр.
- Яловича вирізка – 120 гр.
- М’ясний бульйон – 800 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Огірки мариновані – 50 гр.
- Оливки – 150 гр.
- Маслини – за бажанням;
- Петрушка – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 40 гр.
- Масло оливкове – 20 мл
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
Процес приговиготовлення:
1. Заготовте заздалегідь бульйон. Його можна як зварити безпосередньо перед приготуванням супу, з яловичини або з використанням бульйонних кубиків, так і заготовити бульйон заздалегідь і зберігати її в замороженому вигляді, розморожуючи при необхідності. Також підготуйте всі інші інгредієнти для супу.
2. В каструлю, бажано з товстим дном, перелийте бульйон і поставте на вогонь. Наріжте яловичину кубиками середньої величини і закиньте до закипевшему бульйону. Зменшіть вогонь до середнього і варіть протягом 10 хвилин, за необхідності видаляючи з поверхні піну, що утворюється.
3. Наріжте розмір яловичини ковбасу і цибулю, огірки покришіть півкільцями, а бекон розпустіть на тонку соломку. Зубчик часнику роздушіть лезом ножа, очистіть від лушпиння і дрібно покришіть.
4. Маслини і оливки роздушіть, вийміть кісточки, а м’якоть поріжте дрібними шматочками. Помідори наріжте на великі часточки, зніміть шкірку і порізати великими шматками.
5. Розігрійте сковороду і обсмажте бекон на сильному вогні протягом 2 хвилин. Після додайте цибулю і смажте всі разом, постійно помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Додайте до вмісту сковороди ковбасу, обсмажте протягом 1 хвилини і перекладіть зажарку в суп.
6. У ту ж сковороду вилийте оливкову олію і обсмажте на сильному вогні огірки і помідори з лавровим листом. Смажити овочі потрібно буквально 1,5-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб нічого випадково не пригоріло. Після додайте отриману суміш до бульйону.
7. Поставте суп на слабкий вогонь, покладіть в нього маслини і оливки, часник, 2 дольки лимона, а також сіль і перець за смаком. Накрийте кришкою і варіть протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
8. Додайте до супу дрібно покришену зелень, перемішайте і розлийте по порційних тарілках. Викладіть сметану, також за бажанням можна покласти в кожну тарілку по невеликому шматочку лимона і порізані великими кружечками оливки. Тепер суп сміливо можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!