Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами – 4 покрокових рецептів збірної мясної солянки з оливками, картоплею, огірками

Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами — це збірний м’ясний суп, володіє солоно-кислим смаком. Він має незмінну основу, але, додаючи різні інгредієнти, його можна підлаштувати під будь-які смаки і вимоги. Солянка може бути як легким, кислуватою, так і густий, ситної, з приємним насиченим запахом копченостей.

Збірна м’ясна солянка з ковбасою, оливками і лимоном

Дуже простий і універсальний стосовно набору інгредієнтів варіант приготування супу. Легка, кислувата солянка, яку можна їсти навіть холодної в спекотні літні дні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 600 гр. філе
  • Вода-3 л
  • Сардельки 2 шт.
  • Варена ковбаса 100 гр.
  • Копчена ковбаса 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • 3 шт. Огірки солоні
  • Огірковий розсіл 250 мл
  • Оливки 200 гр.
  • Томатна паста 50 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати збірну м’ясну солянку з ковбасою, лимоном і маслинами? Підготуйте всі інгредієнти, щоб надалі не витрачати час на їх пошук. Візьміть каструлю з товстим дном, наповніть її водою, покладіть всередину свиняче філе і поставте на плиту.
  2. Відваріть м’ясо протягом години, видаляючи утворюється на поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з каструлі свинину і наріжте кубиками. Бульйон краще процідити через дрібне сито, щоб прибрати залишки піни.
  3. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Морквину промийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
  4. Розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї цибулю і обсмажуйте до золотавості.
  5. До цибулі додайте терту моркву, ретельно перемішайте. Вогонь зменшити до середнього і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
  6. Солоні огірки наріжте великими кубиками, додайте до зажарки, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
  7. По закінченні зазначеного часу перемішайте вміст сковорідки і додайте томатну пасту. Якщо паста густа, додайте трохи води, перемішайте все, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 15 хвилин.
  8. Ковбасу і сардельки наріжте великими кубиками і додайте в бульйон.
  9. Туди ж додайте зажарку, огірковий розсіл, сіль і перець. Поставте варитися на середній вогонь на 15 хвилин. Тим часом наріжте лимон і дрібно покришіть петрушку.
  10. готовий суп Розлийте по тарілках, викладіть маслини, лимон, посипте петрушкою і за бажанням додайте сметану. Подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча. Приємного апетиту!