Вуха – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з покроковими фото

Вуха — це російський національний суп з риби, який можна приготувати в домашніх умовах. Існує думка, що вуха – не самий популярний суп. Деяким він не по душі з-за специфічного смаку, який дає раба. Деяким не подобається процес приготування, адже рибу потрібно обробляти. Однак існує багато різних рецептів юшки, один з яких полюбить навіть примхливий.

Класична юшка з форелі в домашніх умовах

Традиційно прийнято варити юшку з річкової риби. Але її смак досить специфічний, і в такій рибі багато дрібних кісточок. Тому, одна з варіацій цього супу – юшка з форелі. Ця морська риба володіє м’яким, ніжним смаком і красивим рожевим кольором. До того ж, у ній повно корисних жирів і мікроелементів.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Форель 400 гр.
  • Вода 2 л
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Корінь петрушки 5 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Зелень 10 гр.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну юшку в домашніх умовах? На самому початку підготуйте форель. Рибу помийте і очистіть від луски. Відріжте голову і зябра. Вийміть всі нутрощі і кістки. Намагайтеся знаходити навіть дрібні кісточки і видаляти їх. Використовуватися буде філе. Розріжте рибу на середні шматочки. У велику каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
  2. Поки закипає вода, очистіть картопля від шкірки і промийте під холодною водою. Наріжте овоч на невеликі кубики і промийте їх ще раз, щоб вивести зайвий крохмаль. Як тільки вода в каструлі закипить, відправте туди картоплю.
  3. Кружечками, півколом або наріжте кубиками моркву, попередньо почистивши і вимивши її. Додайте в каструлю в той же час, що і картопля. Посоліть, додайте лавровий лист і горошинки чорного перцю. Варіть на середньому вогні до стану напівготовності картоплі. Під час готування на поверхні води може з’являтися піна. Обов’язково забирайте її ложкою або шумівкою.
  4. Очистіть цибулю від лушпиння і промийте під проточною водою. Занурте його в бульйон цілком. Туди ж відправте нарізану на шматки форель і корінь петрушки. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і готуйте 15 хвилин.
  5. В цей час вимийте і дрібно порубаєте зелень. По готовності вимкніть вогонь і всипте в суп зелень. Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися 15 хвилин. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!