Суп з галушками на курячому бульйоні – 8 покрокових рецептів бабусиного супу з фото

Суп із галушками на курячому бульйоні – це цікава за смаком кулінарна ідея для домашнього обіду. Порадуйте себе та близьких ситною гарячою стравою. Для приготування використовуйте нашу перевірену добірку з восьми покрокових рецептів бабусиного супу з фотографіями та докладним описом процесу.

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні – це цікава та апетитна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду. Гаряча страва порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Куряче стегно – 600 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 1.8 л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Прованські трави – 1 щіпка
  • Сіль – 2 щіпки
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Для галушок:
  • Борошно – 10 ст.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні готується дуже просто. Курячі стегна викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Доводимо бульйон до кипіння і в процесі обов’язково прибираємо пінку.

Після закипання вогонь зменшуємо та варимо бульйон близько 30 хвилин.

Курячі стегна дістаємо з бульйону і даємо їм охолонути.

У цей час очищаємо картоплю, промиваємо її під водою і ріжемо кубиком.

Кубики картоплі відправляємо в киплячий курячий бульйон, сюди ж викладаємо горошини перцю та гвоздику.

Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.

До цибулі відправляємо терту моркву, сіль та спеції. Смажимо разом ще кілька хвилин і викладаємо у суп.

Тепер займемося приготуванням галушок. У глибокій мисці збиваємо яйця із сіллю.

У яєчну суміш всипаємо борошно.

Добре все перемішуємо до зникнення грудочок.

Отриману масу занурюємо у суп за допомогою ложки.

Клецьки швидко схоплюватимуться і спливатимуть на поверхню. Після цього варимо ще 3 хвилини.

Охолоджене куряче м’ясо відокремлюємо від кісточок і повертаємо в суп. Можна прибирати із плити.

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

Курячий суп з галушками та фрикадельками

Курячий суп з галушками та фрикадельками – це чудовий варіант для вашого ситного обіду у родинному колі. Така страва виходить неймовірно смачною та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – 2 ст.

Для галушок:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Доводимо до кипіння підсолену воду у каструлі. З курячого фаршу мокрими руками ліпимо акуратні фрикадельки.

Крок 2. Занурюємо ці фрикадельки в киплячу воду і варимо 10 хвилин. Далі виймаємо їх шумівкою на тарілку.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії близько п’яти-семи хвилин на невеликому вогні. Постійно помішуємо лопаткою.

Крок 4. У воду, де варилися фрикадельки, відправляємо кубики почищеної картоплі. Варимо 10 хвилин.

Крок 5. Через 10 хвилин викладаємо сюди обсмажені овочі.

Крок 6. Для галушок збиваємо куряче яйце, сіль та борошно.

Крок 7. Це тісто відправляємо порційно в суп за допомогою столової ложки.

Крок 8. Клецьки швидко відварюватимуться і спливатимуть на поверхню. Варимо їх близько 5 хвилин для розбухання.

Крок 9. Повертаємо в суп наші фрикадельки, також додаємо сіль та перець за смаком.

Крок 10. Курячий суп з галушками та фрикадельками готовий. Частуйтесь, доповнивши зеленню!

Суп на курячому бульйоні з картопляними галушками

Суп на курячому бульйоні з картопляними галушками порадує цікавим смаком, апетитним виглядом та поживністю. Ідеальне рішення для великого домашнього обіду. Подавайте яскравий суп із хлібом, зеленню чи сметаною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст курячий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 8 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курячий окіст викладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім варимо на слабкому вогні 40 хвилин, обов’язково прибираємо піну.

Крок 2. Далі відварену курку остуджуємо та відокремлюємо м’ясо від кісток. Відразу ж очищаємо від шкірки та лушпиння 300 грам картоплі, моркву та цибулю. Промиваємо овочі під водою.

Крок 3. Почищену картоплю ріжемо невеликими кубиками і кладемо в каструлю.

Крок 4. У цю ж каструлю відправляємо куряче м’ясо і заливаємо все це процідженим курячим бульйоном. Якщо рідини не вистачає, можна влити окропу. Доводимо знову до кипіння і після варимо 15 хвилин.

Крок 5. Для галушок нам знадобиться картопляне пюре, яйце, борошно та сіль. Картопляне пюре можна приготувати, доки вариться курка.

Крок 6. Всі ці продукти з’єднуємо у спільній тарілці.

Крок 7. Добре вимішуємо руками до утворення щільної грудки.

Крок 8. У цей же час подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 9. Овочі обсмажуємо на олії до м’якого стану близько 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 10. Ділимо картопляне тісто на частини та кожну розкочуємо в тонку ковбаску.

Крок 11. Далі ці ковбаски обробляють на невеликі шматочки.

Крок 12. Суп, що кипить, доповнюємо сіллю і викладаємо сюди наші галушки. Обережно їх перемішуємо, щоб вони не прилипали. Після того як галушки спливуть, додаємо лавровий лист, засмажку та спеції за бажанням. Готуємо суп ще 5 хвилин.

Крок 13. Суп на курячому бульйоні з картопляними галушками готовий. Подавайте до столу!

Курячий суп з манними галушками

Курячий суп із манними галушками – це апетитний суп, який ідеально підійде для великого сімейного обіду. Така гаряча страва порадує не лише яскравим смаком, а й поживними властивостями. Обов’язково беріть до уваги нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Крупа манна – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Курку промиваємо і обробляють на порційні шматки.

Крок 3. Викладаємо ці шматки в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Сюди ж відправляємо очищену цибулину та лавровий лист. Після закипання томимо на слабкому вогні 40 хвилин. Додаємо обов’язково сіль і у процесі прибираємо піну.

Крок 4. Почищену картоплю промиваємо під водою і ріжемо кубиками. Занурюємо його в готовий курячий бульйон і варимо 20 хвилин.

Крок 5. Для галушок підготуємо манну крупу і окремо збиваємо яйце із сіллю.

Крок 6. У яєчну суміш всипаємо манку і добре перемішуємо.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією та порційно викладаємо сюди наше манне тісто. Обсмажуємо обережні оладки.

Крок 8. Усі рум’яні оладки з манного тіста викладаємо на тарілку.

Крок 9. Після цього опускаємо їх у каструлю з супом і варимо 3 хвилини.

Крок 10. Далі ви можете оладки дістати із супу та акуратно підрізати, щоб надати привабливу круглу форму. Потім повертаємо назад в суп і даємо йому прокипіти пару хвилин.

Крок 11. Курячий суп з манними галушками готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Суп на курячому бульйоні з галушками та грибами

Суп на курячому бульйоні з галушками та грибами – це смачна і ситна страва, яка ідеально підійде для сімейного обіду. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Олія вершкове – 2 ч.л.
  • Сметана – 3 год.
  • Борошно – 6 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її під водою і ріжемо акуратним кубиком. Занурюємо продукт у киплячий курячий бульйон, додаємо півлітра води та варимо 20 хвилин.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю, моркву нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на великій тертці.

Крок 3. Добре промиті гриби обробляють на тонкі платівки.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і першим на ньому обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву та гриби. Смажимо всі продукти разом близько 7 хвилин.

Крок 5. Обсмажені овочі та гриби перекладаємо в суп із картоплею. Варимо ще 20 хвилин.

Крок 6. Тепер займемося приготуванням галушок. У глибокій мисці з’єднуємо сир, розм’якшене вершкове масло, яєчний жовток, сметану та сіль.

Крок 7. Сюди ж всипаємо борошно і добре все перемішуємо.

Крок 8. Окремо збиваємо яєчний білок до появи м’яких піків.

Крок 9. Білкову масу викладаємо в основне тісто і обережно перемішуємо.

Крок 10. Тепер тісто перекладаємо в суп порційно за допомогою столової ложки. Після того, як галушки спливуть, варимо їх пару хвилин. У суп додаємо сіль, спеції та подрібнену зелень.

Крок 11. Суп на курячому бульйоні з галушками та грибами готовий. Подавайте до столу!

Суп на курячому бульйоні з галушками з борошна з яйцем

Суп на курячому бульйоні з галушками з борошна – це цікавий кулінарний варіант для вашого ситного сімейного обіду. Така гаряча страва виходить неймовірно смачною та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Приправа універсальна – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 2 л.
  • Петрушка – 3 ст.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку обробляють на частини і викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо після 30 хвилин. Бульйон обов’язково солимо і в процесі прибираємо піну.

Крок 2. Після готовності курку витягаємо з бульйону та остуджуємо.

Крок 3. Картоплю очищаємо, добре промиваємо під водою і ріжемо на брусочки або кубики.

Крок 4. Підготовлену картоплю відправляємо в бульйон і варимо близько 20 хвилин.

Крок 5. Куряче м’ясо, що остигло, відокремлюємо від кісточок і трохи нарізаємо.

Крок 6. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі в сковороді з олією до м’якого стану.

Крок 7. У каструлю з картоплею відправляємо обсмажені овочі та шматки курки.

Крок 8. Тепер займемося приготуванням галушок. Розбиваємо в глибоку тарілку куряче яйце, додаємо сюди столову ложку води та трохи солі.

Крок 9. Збиваємо продукти вилкою та всипаємо сюди борошно.

Крок 10. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 11. У суп відправляємо спеції, подрібнений часник та лавровий лист. За допомогою чайної ложки поринаємо сюди наше тісто порційно.

Крок 12. Чекаємо, поки спливуть усі галушки. Після цього можна вимикати плиту.

Крок 13. Суп на курячому бульйоні з галушками з борошна з яйцем готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Суп з сирними галушками на курячому бульйоні

Суп із сирними галушками на курячому бульйоні точно нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнить обідній стіл. Гаряча страва виходить цікавою за смаком, ароматною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – для подачі.

Для курячого бульйону:

  • Спинки курячі – 400 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Корінь селери – 0,25 шт.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо всі продукти для курячого бульйону. Моркву, цибулю і корінь селери добре промиваємо і очищаємо від лушпиння і шкірки.

Крок 2. Складаємо в каструлю куряче м’ясо та овочі. Заливаємо їх водою і доводимо до кипіння, потім варимо на слабкому вогні 40 хвилин. У процесі обов’язково прибираємо піну.

Крок 3. Після готовності з бульйону дістаємо всі продукти за допомогою шумівки.

Крок 4. Тепер підготуємо решту інгредієнтів. Відразу можна розігріти духовку до 180 °.

Крок 5. У глибоку миску відправляємо курячі яйця, манну крупу, сіль і сюди натираємо на дрібній тертці сир.

Крок 6. Вміст миски збиваємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 7. Отриману масу ділимо на три рівні частини. Розливаємо тісто по різних тарілках. В одну тарілку додаємо томатну пасту, в другу шпинат.

Крок 8. Ще раз вимішуємо всі заготовки. Так у нас виходить три сирні тести різного кольору.

Крок 9. Лист застилаємо пергаментом і викладаємо сюди всі підготовлені маси.

Крок 10. Випікаємо у розігрітій духовці близько 10 хвилин. Після виймаємо та остуджуємо.

Крок 11. Заготівлі, що остигли, обробляємо на акуратні кубики.

Крок 12. Занурюємо оригінальні сирні галушки в курячий бульйон і знову доводимо до кипіння. Після цього варимо 5 хвилин. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 13. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 14. Суп із сирними галушками на курячому бульйоні готовий. Розливайте по тарілках та спробуйте!

Суп на курячому бульйоні з часниковими галушками.

Суп на курячому бульйоні з часниковими галушками – це смачна, ароматна і ситна страва, яка урізноманітнить ваше обіднє меню. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 350 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для курячого бульйону:

  • Курка – 300 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1,8 л.

Для галушок:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Кріп – 15 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе викладаємо в каструлю, заливаємо водою та доповнюємо лавровим листком.

Крок 3. Доводимо бульйон до кипіння і після варимо на слабкому вогні 30 хвилин. У процесі обов’язково прибираємо піну. Після готовності бульйон проціджуємо, а м’ясо остуджуємо. Відварне філе можна використовувати для інших страв або порізати та відправити до нашого супу.

Крок 4. Тепер підготуємо інші продукти. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 5. Обсмажуємо овочі на олії близько 5-7 хвилин до рум’янцю.

Крок 6. Для галушок в глибоку миску вливаємо воду, додаємо сіль і розбиваємо куряче яйце.

Крок 7. Сюди ж продавлюємо часник або ж натираємо його на тертці.

Крок 8. Збиваємо продукти віночком до однорідності.

Крок 9. Доповнюємо нашу суміш подрібненим кропом.

Крок 10. Сюди всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто.

Крок 11. Руками формуємо щільну грудку і залишаємо її на 15 хвилин.

Крок 12. Очищаємо від шкірки картопля, промиваємо під водою і нарізаємо кубиками.

Крок 13. Викладаємо картоплю в киплячий курячий бульйон і варимо 15 хвилин.

Крок 14. Тісто ділимо на частини та формуємо з них тонкі ковбаски.

Крок 15. Далі ці ковбаски потрібно розрізати на маленькі шматочки.

Крок 16. Так ми робимо з рештою тесту.

Крок 17. Після того, як картопля в супі буде готова, додаємо в каструлю обсмажені овочі.

Крок 18. Далі відразу викладаємо наші часникові галушки. Чекаємо, коли вони випливуть і потім варимо 5 хвилин.

Крок 19. За пару хвилин до готовності додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 20. Вимикаємо вогонь і можемо дати супу настоятися.

Крок 21. Суп на курячому бульйоні з часниковими галушками готовий. Частуйтесь!