Суп із галушками на курячому бульйоні – це цікава за смаком кулінарна ідея для домашнього обіду. Порадуйте себе та близьких ситною гарячою стравою. Для приготування використовуйте нашу перевірену добірку з восьми покрокових рецептів бабусиного супу з фотографіями та докладним описом процесу.
Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні
Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні – це цікава та апетитна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду. Гаряча страва порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Куряче стегно – 600 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 1.8 л.
- Олія – для смаження
- Прованські трави – 1 щіпка
- Сіль – 2 щіпки
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
- Для галушок:
- Борошно – 10 ст.л.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні готується дуже просто. Курячі стегна викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Доводимо бульйон до кипіння і в процесі обов’язково прибираємо пінку.
Після закипання вогонь зменшуємо та варимо бульйон близько 30 хвилин.
Курячі стегна дістаємо з бульйону і даємо їм охолонути.
У цей час очищаємо картоплю, промиваємо її під водою і ріжемо кубиком.
Кубики картоплі відправляємо в киплячий курячий бульйон, сюди ж викладаємо горошини перцю та гвоздику.
Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.
До цибулі відправляємо терту моркву, сіль та спеції. Смажимо разом ще кілька хвилин і викладаємо у суп.
Тепер займемося приготуванням галушок. У глибокій мисці збиваємо яйця із сіллю.
У яєчну суміш всипаємо борошно.
Добре все перемішуємо до зникнення грудочок.
Отриману масу занурюємо у суп за допомогою ложки.
Клецьки швидко схоплюватимуться і спливатимуть на поверхню. Після цього варимо ще 3 хвилини.
Охолоджене куряче м’ясо відокремлюємо від кісточок і повертаємо в суп. Можна прибирати із плити.
Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!