Вершковий суп з лососем – 7 рецептів з покроковими фото

Вершковий суп з лососем — це надзвичайно смачне перше блюдо, яке шикарно виглядає як на тихому сімейному обіді, так і на званому прийомі. Вершкове післясмак у поєднанні з червоною рибою приваблює гостей. Страва виглядає апетитно, і відмовитися від нього просто неможливо. У добірці зібрані варіанти, які найбільш популярні серед моїх знайомих. Із задоволенням ділюся, і сподіваюся, що кожен, хто скористається рецептами, не розчарується.

Вершковий суп з лососем і плавленим сиром

Вершковий суп з лососем і плавленим сиром доставить масу вражень. Це найбільш бюджетний варіант. Але якщо є можливість або суп призначений для важливої події, використовуйте філе лосося. Просте у приготуванні блюдо виглядає яскраво і чудово вписується в будь-яку ситуацію.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Лосось черевця 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сир плавлений 100 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Вода 1.2 л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо компоненти. Беремо будь-яку частину лосося. В даному випадку – черевця.
  2. З черевець обрізаємо м’ясисту частину. Перекладаємо в каструлю.
  3. Солимо і додаємо лаврушку.
  4. Очищаємо картоплю з допомогою овочечистки від шкірки, нарізаємо квадратиками і перекладаємо в каструлю.
  5. Заливаємо водою. Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Після чого знімаємо піну шумівкою.
  6. Мінімізуємо нагрівання і готуємо 15 хвилин.
  7. Далі відправляємо м’ясисті шматочки риби.
  8. Плавлений сир ріжемо кубиками і перекладаємо в бульйон. Час від часу помішуємо і готуємо, поки сир повністю не розчиниться.
  9. Очищаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо овочі і припускаємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді.
  10. Обжарку перекладаємо в суп.
  11. Гарненько розмішуємо і регулюємо за смаком сіль. Доводимо до закипання і вимикаємо конфорку.
  12. Настоявшийся суп розливаємо по порціях. Подаємо до столу і приступаємо до прийому їжі. Приємного апетиту!