Вершковий суп з лососем – 7 рецептів з покроковими фото

Фінська вершковий суп з лососем

Фінська вершковий суп з лососем – страва, яку варто спробувати хоча б раз. Рибне частування найчастіше готують з приводу. Страва не є бюджетним, але для заходів підходить ідеально. При бажанні собівартість рецепта можна скоротити, використовуючи не цільні шматки риби, а, приміром, хребти або черевця.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Лосось – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо наявність продуктів і починаємо готувати.

Крок 2. М’якоть відокремлюємо від кісток і шкіри, розрізаємо на середні за розміром частини. В даному випадку хвостова частина, але можна взяти і інші.

Крок 3. Обрізки поміщаємо в каструлю, наливаємо воду. Кип’ятимо і видаляємо піну шумівкою. Очищаємо цибулю, ріжемо на частини і вивантажуємо в бульйон. Готуємо 20 хвилин, не забуваючи посолити.

Крок 4. Коренеплоди очищаємо овочечисткою і нарізаємо кубиками. Зварений бульйон перелити в іншу каструлю, пропустивши рідина через сито. Цибулю і обрізки викидаємо.

Крок 5. У чистий бульйон закладаємо нарізані коренеплоди і встановлюємо на плиті. Після закипання готуємо, поки не приготуються овочі.

Крок 6. Шумівкою витягуємо картопля (десь чверть від загальної кількості). Додаємо вершкове масло і розминаємо до однорідності.

Крок 7. У бульйон перекладаємо товчену картоплю. Вливаємо молоко та вершки. Допустимо використовувати тільки молоко або вершки. Чекаємо закипання і зменшуємо полум’я. Приправляємо сіллю, перцем і лаврушкой. При бажанні додаємо улюблені прянощі. Викладаємо шматочки лосося. Після закипання, готуємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 8. Подаємо страву, розливаючи ароматний фінський суп по порціях. Приємного апетиту!