Фінська вершковий суп з лососем
Фінська вершковий суп з лососем – страва, яку варто спробувати хоча б раз. Рибне частування найчастіше готують з приводу. Страва не є бюджетним, але для заходів підходить ідеально. При бажанні собівартість рецепта можна скоротити, використовуючи не цільні шматки риби, а, приміром, хребти або черевця.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Лосось – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вершки 20% – 200 мл
- Картопля – 2-3 шт.
- Молоко – 300 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Перевіряємо наявність продуктів і починаємо готувати.
Крок 2. М’якоть відокремлюємо від кісток і шкіри, розрізаємо на середні за розміром частини. В даному випадку хвостова частина, але можна взяти і інші.
Крок 3. Обрізки поміщаємо в каструлю, наливаємо воду. Кип’ятимо і видаляємо піну шумівкою. Очищаємо цибулю, ріжемо на частини і вивантажуємо в бульйон. Готуємо 20 хвилин, не забуваючи посолити.
Крок 4. Коренеплоди очищаємо овочечисткою і нарізаємо кубиками. Зварений бульйон перелити в іншу каструлю, пропустивши рідина через сито. Цибулю і обрізки викидаємо.
Крок 5. У чистий бульйон закладаємо нарізані коренеплоди і встановлюємо на плиті. Після закипання готуємо, поки не приготуються овочі.
Крок 6. Шумівкою витягуємо картопля (десь чверть від загальної кількості). Додаємо вершкове масло і розминаємо до однорідності.
Крок 7. У бульйон перекладаємо товчену картоплю. Вливаємо молоко та вершки. Допустимо використовувати тільки молоко або вершки. Чекаємо закипання і зменшуємо полум’я. Приправляємо сіллю, перцем і лаврушкой. При бажанні додаємо улюблені прянощі. Викладаємо шматочки лосося. Після закипання, готуємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 8. Подаємо страву, розливаючи ароматний фінський суп по порціях. Приємного апетиту!