Вершковий місо суп з лососем
Вершковий місо суп з лососем припаде до душі всім любителям японської кухні. Максимально просте приготування не обтяжить. Якщо в наявності є всі інгредієнти, з рецептом впорається будь. Скажу відразу, що паста місо незмінний інгредієнт. Саме від цього і така назва.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Склад:
- Філе лосося – 250 гр.
- Локшина удон – 40 гр.
- Чука – 10 гр.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Тофу – 100 гр.
- Соєва паста місо – 3 ст. л.
- Кунжут білий – 3 ст. л.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти. Якщо не знайдете їх у звичайному супермаркеті, то подбайте заздалегідь і пошукайте у спеціалізованих крамницях або в інтернет-магазинах.
Крок 2. Чуку поміщаємо в холодну воду. Через 15 хвилин, проціджуємо, і будемо готувати.
Крок 3. Відокремлюємо філе від шкіри, дістаємо кістки, ріжемо квадратиками. Повторюємо процедуру з тофу.
Крок 4. Прогріваємо сковорідку і підсмажуємо кунжутне насіння. Прибираємо з конфорки.
Крок 5. Кип’ятимо в каструлі воду і розчиняємо соєву пасту.
Крок 6. В однорідну рідину опускають шматочки риби і готуємо при помірній температурі не більше 4-х хвилин.
Крок 7. Перекладаємо чуку, тофу і удон. Наливаємо соєвий соус. Готуємо до приготування удона.
Крок 8. Розкладаємо по порціях і присипаємо хрустким кунжутом. Подаємо суп з паличками і насолоджуємося. Приємного апетиту!