Молочний суп з макаронами – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Молочний суп з макаронами – це ніжне і смачне перше блюдо для вашого обіднього столу. Такий суп також підходить і для дитячого меню. Є кілька варіантів його приготування. Кращі з них ми зібрали для вас у кулінарній добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Молочний суп з макаронами в каструлі

Молочний суп з макаронами в каструлі порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде дуже ніжним і апетитним. Подавайте його до обіду в колі сім’ї. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Макарони 60 гр.
  • Масло вершкове 25 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
  2. Відміряємо вказану кількість молока і вливаємо його в каструлю. Сюди ж підливаємо трохи холодної води (100 мл). Ставимо посуд з вмістом на плиту.
  3. Кип’ятимо вміст на невеликому вогні, після розмішуємо тут сіль за смаком.
  4. Додаємо одну столову ложку цукру. Знову перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта.
  5. Всипаємо дрібні макарони. Можна використовувати вермішель, дрібні ріжки або фігурки. Відварюємо, періодично прибираючи пінку.
  6. Варимо суп з макаронами близько 3-5 хвилин, після опускаємо сюди шматочок вершкового масла. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.
  7. Молочний суп з макаронами в каструлі готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Як зварити молочний суп з макаронами для дитини

Як зварити молочний суп з макаронами для дитини? Ми докладно описали кулінарний процес у нашому перевірений рецепт з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і радуйте своїх дітей корисним і смачним домашнім стравою. Сподобається не тільки маленьким, але й дорослим.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Молоко – 350 мл
  • Вермішель – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів зі списку.

Крок 2. Виливаємо В каструлю молоко і кип’ятимо його при помірному вогні. Рекомендується використовувати посуд із товстим дном, щоб молоко не пригоріло.

Крок 3. Солимо кипляче молоко за смаком.

Крок 4. Додаємо чайну ложку цукру. Перемішуємо до повного розчинення сухих продуктів.

Крок 5. Опускаємо сюди трохи вермішелі або інших дрібних макаронів.

Крок 6. Варимо суп до готовності макаронних виробів. На це піде від однієї до п’яти хвилин. Точний час залежить від розміру макаронів.

Крок 7. Молочний суп з макаронами для дитини готовий. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом!

Молочний суп з макаронами в мультиварці

Молочний суп з макаронами в мультиварці – це швидкий і простий спосіб порадувати себе і близьких живильним ніжним стравою. Подавайте його до сімейного обіду. Ніжний гарячий суп на молоці нікого не залишить байдужим, а також підійде для дитячого меню.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Макарони – 150 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль морська – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відміряємо потрібну кількість дрібних макаронів.

Крок 2. У чашу мультиварки вливаємо молоко. Підігріваємо молоко до утворення пінки на поверхні. Використовуємо для цього режим «варка на пару».

Крок 3. Додаємо трохи морської солі.

Крок 4. Всипаємо цукор і перемішуємо вміст до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. Додаємо макарони і включаємо режим «мультиповар». Готуємо страву близько 10-15 хвилин.

Крок 6. Готуємо під закритою кришкою. В кінці готування додаємо в суп, шматочок вершкового масла.

Крок 7. Молочний суп з макаронами в мультиварці готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Суп на молоці з макаронами і картоплею

Суп на молоці з макаронами і картоплею виходить дуже ніжним, апетитним і поживним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Урізноманітніть своє обіднє меню.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Вода – 500 мл
  • Картопля – 350 гр.
  • Вермішель – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо його під водою і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Відварюємо картоплю в невеликій кількості води, так як у молоці овоч не розвариться.

Крок 3. Коли картопля стане м’яким, вливаємо до нього літр молока. Воду зливати не потрібно.

Крок 4. Нагріваємо вміст каструлі на невеликому або помірному вогні.

Крок 5. Відміряємо потрібну кількість вермішелі і відправляємо її в гарячий молочний суп.

Крок 6. Варимо частування до готовності макаронів близько 5 хвилин. В кінці додаємо сіль за смаком.

Крок 7. Суп на молоці з макаронами і картоплею готовий. Розливайте по порційних тарілках і швидше пробуйте!

Молочний суп з вермішеллю і яйцем

Молочний суп з вермішеллю і яйцем порадує вас швидким і нескладним кулінарним процесом. Готове блюдо вийде апетитним і цікавим за смаком. Подавайте його до обіду в колі сім’ї. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Вермішель – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо молоко в каструлю. Доводимо його до кипіння на невеликому вогні. Розмішуємо тут сіль і цукор.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість вермішелі.

Крок 3. Опускаємо макаронні вироби в кипляче молоко. Перемішуємо і варимо близько 5 хвилин.

Крок 4. Курячі яйця розбиваємо в невелику глибоку тарілку.

Крок 5. Додаємо до яєць трохи води і разбалтываем їх виделкою або вінчиком. Після тонким струменем вливаємо в гарячий суп.

Крок 6. Подрібнюємо зубчик часнику. Його також відправляємо в суп. Перемішуємо вміст каструлі і вимикаємо плиту.

Крок 7. Молочний суп з вермішеллю і яйцем готовий. Розливайте гаряче блюдо по тарілках і подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом!