Шурпа класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Шурпа – це ситна страва, популярна у таджиків та тюркських народів. Частування є густим супом з овочами та спеціями. Є багато варіацій апетитної шурпи. Найкращі кулінарні ідеї шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класична шурпа з яловичини в домашніх умовах

Класична шурпа з яловичини в домашніх умовах виходить дуже ситною та насиченою до смаку. Така страва стане яскравим обідом для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Урізноманітніть своє меню і порадуйте близьких апетитним частуванням.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яловичина – ½ кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Перець чилі – за бажанням

Процес приготування:

Класична шурпа легко готується у домашніх умовах. Для її приготування нам знадобиться каструля з товстим дном або казан. Виливаємо сюди тонкий шар олії, нагріваємо. Викладаємо на розігріту олію подрібнену, попередньо очищену цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого відтінку.

Ріжемо шматочками середнього розміру заздалегідь промиту та обсушену яловичину. Відправляємо м’ясо до рум’яної цибулі, перемішуємо. Готуємо до випаровування м’ясного соку.

Промиваємо всі інші овочі, очищаємо картоплю та моркву. Солодкий перець позбавляємо насіння, ріжемо невеликими кубиками. Моркву натираємо на великій тертці або ріжемо брусочками. Картоплю обробляють кубиками однакового розміру.

У томатів видаляємо плодоніжки, а потім ріжемо плоди невеликими шматочками.

Коли випарується вся волога, а шматочки яловичини почнуть підрум’янюватися, завантажуємо моркву в каструлю. Смажимо всі разом пару хвилин. Додаємо спеції.

Вивантажуємо у блюдо картопля.

До заготівлі викладаємо нарізаний солодкий перець.

Далі відправляємо шматочки помідорів. Додаємо дві столові ложки томатної пасти.

Виливаємо в заготівлю окріп так, щоб він покрив вміст каструлі. Гасимо на повільному вогні під кришкою близько 40 хвилин.

Знову виливаємо окріп, варимо частування при слабкому кипінні протягом 10-15 хвилин до готовності картоплі. Наприкінці приготування солимо, додаємо гострий перець, продавлюємо через прес зубчики часнику.

Класична шурпа із яловичини в домашніх умовах готова. Розливайте по тарілках та подавайте до столу, доповнивши зеленню.