Юшка з щуки – 8 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з щуки – це прекрасне, дуже ароматне і смачне блюдо. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, воно завжди радує. Пропонуємо вам класичний рецепт приготування, з голови і хвоста, з горбуші з пшоном, з рисом, з картоплею, в мультиварці, з яйцем, а також варіант на багатті.

Класичний рецепт юшки з щуки в домашніх умовах

З цієї прекрасної риби виходить дуже смачна юшка, завдяки приємному смаку і текстурі. Риба вариться разом з картоплею, морквою, ріпчастою і зеленою цибулею. Бульйон повинен вийде прозорим, а щука ніжною.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Щука 800 гр.
  • Вода 1.5 л
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як зварити юшку з щуки в домашніх умовах? Чистимо і потрошимо рибу. Треба бути обережним, так як при видаленні луски вона виділяє багато слизу. Тепер нарізаємо щуку на шматочки по 4-5 сантиметрів.
  2. У глибоку каструлю наливаємо півтора літра води і ставимо на вогонь. Відправляємо туди нарізану рибу і чекаємо, поки вода закипить. Потім включаємо середній вогонь, додаємо сіль за смаком і варимо ще хвилин 20.
  3. У процесі варіння періодично прибираємо утворену піну.
  4. Ріпчаста цибулю чистимо і дрібно нарізаємо на кубики.
  5. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
  6. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на кубики середнього розміру.
  7. За цей час повинна була звариться щука. Дістаємо її з бульйону з допомогою шумівки на тарілку. Головне робити це акуратно, так як вона може розвалитися. Бульйон процідити через сито, щоб він став більш прозорий. У цьому випадку додаємо ще трохи води.
  8. Відправляємо в бульйон нарізані цибулю, моркву і картоплю. Обсмажувати овочі не треба.
  9. Далі додаємо чорний перець горошком і один лавровий лист.
  10. Викидаємо голову щуки, а інше м’ясо поділяємо на більш дрібні шматочки.
  11. Варимо овочі приблизно 20 хвилин. Юшка готова. У тарілку кладемо кілька шматочків риби і заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати наваристу юшку з голови і хвоста щуки?

Не поспішайте викидати залишки від оброблення щуки, так як з них виходить дуже смачна і навариста юшка. Також у неї йде рис, щоб суп вийшов більш ситним.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку каструлю відправляємо щучью голову і хвіст, заливаємо холодною водою. Даємо закипіти і зливаємо воду.

2. Знову заливаємо рибу водою, додаємо сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Одну моркву і цибулю чистимо, розрізаємо на кілька частин і відправляємо в каструлю.

3. Даємо бульйону закипіти й варимо приблизно 20 хвилин. Проціджуємо бульйон через сито або марлю і виливаємо назад в каструлю. При бажанні можна додати спеції за смаком.

4. Рис ретельно промиваємо і відправляємо до бульйону, коли той закипить.

5. Тепер чистимо овочі, що залишилися. Моркву нарізаємо крупно, а ріпчасту цибулю – кубиками. Відправляємо в каструлю.

6. Далі чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками картоплю. Закидаємо в бульйон.

7. З відварених голови і хвоста щуки знімаємо м’ясо і відправляємо в суп, коли всі овочі зваряться.

8. Свіжу зелень миємо під прохолодною водою, дрібно нарізаємо і додаємо в юшку. Варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин.

9. Розкладаємо готову юшку по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном

З горбуші виходить дуже смачна і навариста юшка. Завдяки пшона і картоплі цей суп набуває незвичайний смак і навіть колір. Також у нього йде моркву, цибулю, сіль і перець.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Набір суповий з горбуші – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Крупа пшоняна – 1-2 ст. л
  • Морква – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Вода питна – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожуємо суповий набір. Голову розрізаємо навпіл, а хребти ріжемо на більш дрібні частини.

2. Кладемо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою приблизно 10 хвилин.

3. Ретельно промиваємо пшоно під проточною водою. Якщо його не змити, то суп буде з гіркуватим смаком. Закидаємо в бульйон.

4. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо.

5. Цибуля миємо, чистимо і ріжемо кубиком.

6. Очищену і помиту моркву ріжемо на півкола.

7. Щоб бульйон був більш прозорим, проціджуємо через сито або марлю. Цей етап не є обов’язковим, і його можна пропустити. Тепер відправляємо в каструлю всі нарізані овочі, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 10 хвилин.

8. Тепер знімаємо м’ясо зі звареного супового набору і відправляємо її в каструлю до овочів.

9. Додаємо сіль, чорний перець та інші приправи за смаком. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

10. Накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити дуже смачну юшку з горбуші з рисом в домашніх умовах?

Юшка з цієї риби дуже корисна. Вона виходить дуже смачною завдяки картоплі, моркви, цибулі і спецій, а рис робить її більш ситної.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Набір суповий з горбуші – 400 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Картопля – 200-300 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка свіжа – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода питна – 4-5 л.

Процес приготування:

1. Розморожений суповий набір відправляємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

2. Готову рибу виймаємо з бульйону шумівкою в окремий посуд.

3. Бульйон проціджуємо через сито, щоб позбутися можливо решти кісток. Додаємо сіль за смаком і лавровий лист.

4. Рис ретельно промиваємо і відправляємо в киплячий бульйон. Краще всього використовувати пропарений, щоб вуха не була схожа на кашу.

5. Бульйон доводимо до кипіння і закидаємо очищений і нарізаний кубиками картоплю. Включаємо маленький вогонь.

6. Моркву з цибулею чистимо і ріжемо на дрібні кубики. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості. Відправляємо зажарку в суп.

7. Знімаємо з кісток горбуші м’ясо і закидаємо в суп. Додаємо сіль, перець, петрушку і кріп. Вимикаємо вогонь і даємо вусі настоятися під кришкою близько 10 хвилин.

8. Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування юшки з горбуші з картоплею

Для приготування бульйону знадобиться голова, хребет і хвіст риби. Потім в нього буде вариться картопля, в той час як морква з цибулею обсмажуються на сковороді. Після того як овочі зваряться в рибному бульйоні, можна розливати вуха по тарілках, поклавши в неї шматочки риби.

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Горбуша – 250 гр.
  • Вода питна – 1 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Помідор – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У цьому рецепті ми використовуємо суповий набір горбуші. Краще всього купити цілу рибу, зрізати з неї м’ясо, яке потім і піде в юшку. Рибу чистимо та миємо.

2. Перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Після того як вода закипить, включаємо маленький вогонь і продовжуємо варити. Періодично знімаємо піну, що утворюється.

3. У цей час чистимо, миємо й нарізаємо картоплю невеликим кубиком.

4. Моркву чистимо і дрібно нарізаємо.

5. Цибулю чистимо і ріжемо, як і моркву.

6. Зменшуємо вогонь, де вариться риба і відправляємо туди нарізану картоплю.

7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею протягом декількох хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

8. З сварившейся риби знімаємо м’ясо. Можна окремо зварити філе і додати в суп саме його. Відправляємо рибу в каструлю разом з морквою і цибулею.

9. Варимо юшку, поки картопля не буде готова. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист та інші спеції. Можна також додати нарізаний помідор, щоб у супу з’явилася приємна кислинка. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачна і ароматна юшка з щуки на багатті в казані

На багатті вуха виходить неймовірно ароматної і смачної. Крім овочів і спецій в неї додається чарка горілки і опускається обвуглена жарина з багаття.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 9.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Вода питна – 2 л
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Горілка – 1 чарка.

Процес приготування:

1. Рибу чистимо і добре миємо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст. Видаляємо зябра і кишки. Тіло розрізаємо на невеликі шматочки.

2. Для приготування бульйону цибуля не чистимо, а робимо 2 перпендикулярних надрізу, тільки не до кінця. Лушпиння можна прибрати, але з неї вуха придбає красивий колір.

3. Казан ставимо на вогонь. Заливаємо в нього воду і кладемо голову і хвіст щуки. Відправляємо 2 цибулини і чекаємо, поки вода закипить. Знімаємо піну, яка утворилася. Варимо приблизно 40 хвилин.

4. У цей час чистимо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Свіжий кріп і петрушку промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками.

5. Через певний час дістаємо з готового бульйону щуку і цибулю. Відправляємо в казан картоплю і моркву. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист і чорний перець горошком. Коли картопля майже звариться, закидаємо в казанок щуку.

6. Даємо супу прокипіти приблизно 5 хвилин, наливаємо туди 1 чарку горілки і опускаємо обвуглену головешку з багаття. Додаємо нарізані кріп з петрушкою і перемішуємо. Юшка готова.

7. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити наваристу домашню юшку з щуки в мультиварці?

Завдяки мультиварці щука готується дуже швидко, а головне – смачно. Спочатку вариться риба, а потім до неї додаються всі овочі і ячна крупа, яка зробить суп більш ситним. Юшка буде готова через півгодини.

Час приготування: 1 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Крупа ячна – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень свіжа – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода питна – 2.5 л.

Процес приготування:

1. Щуку миємо, чистимо і розрізаємо на порційні шматочки.

2. Включаємо мультиварку і кладемо в її чашу рибу. Заливаємо воду і включаємо програму «гасіння» або «суп». Ставимо таймер на 30 хвилин.

3. В цей час готуємо овочі. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. При бажанні, можна відправити його в бульйон цілим. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на кубики невеликого розміру.

5. Через півгодини відкриваємо кришку мультиварки і відправляємо до риби нарізані картоплю, моркву і цибулю. Ячну крупу ретельно промиваємо і також додаємо до бульйону разом з лавровим листом, сіллю і соком цілого лимона. Закриваємо кришкою і готуємо ще близько півгодини. Як тільки картопля повністю звариться, то юшка готова.

6. Розливаємо готову страву по тарілках і прикрашаємо нарізаною зеленню. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт юшки з щуки з яйцем в домашніх умовах

Така юшка виходить дуже смачною і ароматною. Картопля з цибулею, морквою, спеціями і рибою ідеально поєднуються, а яйце додає вусі густоту і ніжність.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції — 4.

Інгредієнти:

  • Щука – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Рибу чистимо, ретельно миємо й видаляємо зябра з плавниками. Відрізаємо голову, хвіст і хребет. Саме на них ми будемо варити бульйон.

2. Відправляємо щуку в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин. Додаємо сіль за смаком. Періодично знімаємо піну. Готовий бульйон проціджуємо через сито, щоб прибрати кісточки, і він став більш прозорий.

3. Відправляємо каструлю з бульйоном назад на вогонь. Закидаємо в нього пару лаврових листів.

4. Моркву чистимо й нарізаємо невеликими шматочками.

5. Також чистимо цибулю шаткуємо його.

6. У сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі, поки вони не стануть м’якими.

7. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на середні шматочки.

8. Закидаємо в каструлю картоплю і варимо його до повної готовності. Тепер можна додати засмажку з цибулі і моркви.

9. В окремій ємності збиваємо з допомогою виделки 2 яйця.

10. Вливаємо їх у суп тонкою цівкою, одночасно помішуючи. Варимо приблизно 2-3 хвилини.

11. В цей час знімаємо рибу з кістки і відправляємо в суп.

12. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо вусі настоятися близько 20 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!