Буйабес – 5 рецептів приготування французького супу з покроковими фото

Буйабес з морепродуктів

Буйабес з морепродуктів виглядає яскраво і чудово. Шикарна рибна юшка вразить вас своїм незвичайним смаком. Блюдо приготує будь, особливими навичками володіти не потрібно. Процес дуже простий, але доведеться докласти зусиль. Спробувавши одного разу, ви поповните свою кулінарну книгу цікавим рецептом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Морський окунь – 1 шт.
  • Дорадо – 1 шт.
  • Сібас – 1 шт.
  • Морепродукти будь – за смаком.
  • Мідії в раковинах – за смаком.
  • Тріска – шматок.
  • Біле сухе вино – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лангустини – 4 шт.
  • Шафран – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори – за смаком.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть морепродукти для дивовижного супу. Чим різноманітніше буде ваш набір, тим смачніше результат.

Крок 2. Лангустини, морського окуня, каракатицю, дорадо, сібас і тріску ретельно промийте.

Крок 3. В цей раз у мене виявилися в морозилці гребінці. Їх теж промити і в суп.

Крок 4. Трохи залишалося мідій. Все, що є, все згодиться.

Крок 5. Яку будете використовувати рибу, непринципово головна умова – вона повинна бути морська. Очистіть її від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і хребтів, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком.

Крок 6. Мідії замочіть у воді, а потім ретельно промийте під проточною водою, щоб позбутися сміття. Морепродукти складіть в каструлю. Залийте гарячою водою, проваріть 3 хвилини після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою. Процідіть бульйон.

Крок 7. У бульйон відправте голови, плавники, хвости і панцирі, продовжуйте варити ароматний бульйон. Не забудьте додати лаврушку. Бульйон можна приготувати про запас, щоб у майбутньому було менше турбот.

Крок 8. Помідори ретельно промийте. Моркву і картоплю очистіть від шкірки. З цибулі і часнику зніміть верхній шар. Картоплю порізати квадратиками і відправте в бульйон. Моркву і цибулю дрібно наріжте.

Крок 9. Помідори очистіть від шкірки, поріжте кубиками. Цибулю, часник, моркву і помідори пасеруйте на маслі. Додайте шафран, фенхель, прованські трави, чебрець. Влийте вино і тушкуйте на мінімальному вогні. Додайте подрібнений чилі.

Крок 10. Перекладіть в суп. Щедро посоліть. Потім відправте рибне філе, варіть, поки риба не приготується. За кілька хвилин до готовності занурте зварені морепродукти. Вимкніть нагрів.

Крок 11. Ароматний суп розлийте по тарілках, присипте рубаною зеленню. Подавайте з підсмаженою хлібцем.

Крок 12. Запрошуйте гостей на дегустацію ароматного супу. Приємного насолоди!