Рибний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рибний суп з голови і хвоста форелі

Форель відноситься до досить жирним сортам риби. Вона має велику м’ясисту голову і хвіст, тому бульйони з цих частин виходять поживними і наваристими. Пропонуємо вам приготувати смачний рибний суп з форелі.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Голова і хвіст форелі – 600 гр.
  • Картопля – 100 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кмин – 0,5 ч. л.
  • Крупа кукурудзяна – 2 ст. л.
  • Сіль – 10 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Голову і хвіст форелі добре помийте, видаліть зябра і зріжте плавець.

2. Викладіть В каструлю частини форелі, додайте половину цибулини і моркви, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, зніміть піну і варіть 10 хвилин при невеликому кипінні.

3. Картоплю, моркву і цибулю наріжте кубиками.

4. Додайте овочі і кріп в каструлю, продовжуйте варити ще 10 хвилин.

5. Після цього додайте в суп лавровий лист, насіння кмину, перець горошком і сіль, перемішайте і готуйте ще 7-8 хвилин.

6. Вийміть з супу рибу і відокремте філе від кісток. У бульйон всипте кукурудзяну крупу і томіть його на повільному вогні, поки займаєтеся рибою.

7. Викладіть філе форелі в суп, перемішайте. За смаком додайте зелень і подавайте рибний суп до столу.

Приємного апетиту!