Рибний суп з голови і хвоста форелі
Форель відноситься до досить жирним сортам риби. Вона має велику м’ясисту голову і хвіст, тому бульйони з цих частин виходять поживними і наваристими. Пропонуємо вам приготувати смачний рибний суп з форелі.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Голова і хвіст форелі – 600 гр.
- Картопля – 100 гр.
- Морква – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Кмин – 0,5 ч. л.
- Крупа кукурудзяна – 2 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Голову і хвіст форелі добре помийте, видаліть зябра і зріжте плавець.
2. Викладіть В каструлю частини форелі, додайте половину цибулини і моркви, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, зніміть піну і варіть 10 хвилин при невеликому кипінні.
3. Картоплю, моркву і цибулю наріжте кубиками.
4. Додайте овочі і кріп в каструлю, продовжуйте варити ще 10 хвилин.
5. Після цього додайте в суп лавровий лист, насіння кмину, перець горошком і сіль, перемішайте і готуйте ще 7-8 хвилин.
6. Вийміть з супу рибу і відокремте філе від кісток. У бульйон всипте кукурудзяну крупу і томіть його на повільному вогні, поки займаєтеся рибою.
7. Викладіть філе форелі в суп, перемішайте. За смаком додайте зелень і подавайте рибний суп до столу.
Приємного апетиту!