Норвезька рибний суп з помідорами
Норвезька рибний суп з помідорами володіє чудовими смаковими якостями і гарним зовнішнім виглядом. Страва готується не складніше інших супів. Поки готується бульйон, відбувається нарізка овочів. Все гранично просто. Яскраве частування подужає і досвідчена господиня, і початківець кулінар.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Філе червоної риби – 200 гр.
- Хребти, голова, хвіст червоної риби – за бажанням.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Черешкова селера – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Вершки – 100-150 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Кріп, петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо набір інгредієнтів для виконання наваристого страви.
Крок 2. Попередньо очищені і порізані картоплини поміщаємо в миску з водою. Рибне філе нарізаємо середніми за розміром шматочками. З морквини знімаємо шкірку і рубаємо квадратиками. Селера і помідори промиваємо та нарізаємо так, як подобається. Почищену цибулину подрібнюємо.
Крок 3. Гарячу сковорідку промазуємо маслом. Для насиченого вершкового смаку використовуємо вершкове масло. У сковорідку відправляємо пассероваться підготовлені овочі, крім картоплі.
Крок 4. Припускаємо вміст, поки зажарка не розм’якшиться і не зменшиться в розмірах.
Крок 5. У підготовлений окріп занурюємо рибні обрізки і варимо бульйон.
Крок 6. Вміст каструлі пропускаємо через сито, витягуємо рибу і даємо їй охолонути.
Крок 7. Проціджений бульйон встановлюємо на конфорці. Відправляємо В бульйон овочеву зажарку і картоплю. Солимо і перчимо, закидаємо лаврушку. Як закипить, мінімізуємо температуру і варимо 15 хвилин.
Крок 8. Вливаємо вершки (жирність продукту непринципова) і перекладаємо в каструлю нарізане філе. Після того, як закипить, знімаємо з плити.
Крок 9. Даємо страві настоятися, накривши кришкою. Коли суп постоїть і трохи охолоне, смак страви стане насиченим.
Крок 10. Яскраве апетитне частування подаємо порційно. Присипаємо рубаною петрушкою і кропом. Приємного апетиту!