Суп мінестроне класичний – 7 рецептів приготування італійського супу з фото

Продегустувати традиційний італійський суп можна, не виїжджаючи за межі нашої країни, тим більше в сезон свіжих овочів. Таке блюдо на обід чудово насичує організм, не тільки тамуючи голод, але і забезпечуючи його всіма вітамінами і мінералами. З усіх семи рецептів ви знайдете свій з улюбленими інгредієнтами.

Класичний італійський мінестроне в домашніх умовах

Класика завжди актуальна, особливо на кухні. Цей рецепт містить найбільш необхідні інгредієнти, які дуже співзвучні між собою. В цьому супі ви відшукайте і гостроту, і прянощі, і кислинку, яка тут дуже природна. А вишуканий вигляд мінестроне прикрасить будь-який святковий обід.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Базилік свіжий 50 гр.
  • Розмарин 50 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Капуста савойська 200 гр.
  • Квасоля консервована 400 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Квасоля стручкова 200 гр.
  • Масло оливкове за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити італійський суп мінестроне за класичним рецептом в домашніх умовах? Щоб процес пішов як по маслу, перед початком приготування підготуємо всі овочі. Цибулину, моркву і корінь селери ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо досить дрібними кубиками.
  2. Акуратно нарізані овочі надають страві вишуканого вигляду.
  3. Потім в глибоку каструлю наливаємо оливкову олію, розігріваємо його на слабкому вогні. У розігріте масло відправляємо обсмажуватися овочі. Приблизно через п’ять хвилин додаємо до них сіль, чорний мелений перець, нарізану гілочку розмарину і продовжуємо обсмажувати до приємної золотистої скоринки.
  4. А в цей час підготуємо залишилися інгредієнти. Абсолютно довільно нарізаємо картоплю з томатами, а капусту шаткуємо як можна дрібніше. Так вона буде більш соковитою і добре розвариться. Усі ці компоненти відразу викладаємо в зажарку, не забуваємо додати консервовану квасолю і заливаємо вміст водою. Готуємо суп на середньому вогні.
  5. Як тільки рідина закипіла, додаємо в каструлю стручки квасолі і варимо ще 10 хвилин до повної готовності картоплі. За 7 хвилин до вимикання супу додаємо в нього часник з нарізаним базиліком і за необхідності додаємо сіль і мелений перець. Всі компоненти добре перемішуємо і продовжуємо варити суп на повільному вогні до повної готовності.
  6. Так як для подачі нам знадобиться пармезан, натираємо шматочок на крупній тертці і залишаємо до використання в холодильнику. Перевіряємо готовність всіх овочів і вимикаємо мінестроне. Після виключення накриваємо каструлю кришкою і залишаємо суп настоюватися 10 хвилин. У кожну порцію супу кладемо тертий пармезан і подаємо до столу.

Бажаємо вам приємного апетиту і гарного настрою!