Шулюм з баранини в мультиварці
Мультиварка дозволяє кожній господині приготувати знаменитий шулюм з баранини в домашніх умовах і особливо, коли сім’я невелика. Технологія та інгредієнти, такі ж, як і для класичного шулюма, і смак страви завжди радує. Баранину на кісточці тушкуємо 2 години на програмі «Гасіння», потім додаємо набір овочів, який можна змінити по своєму смаку, приправи і завершуємо готування на програмі «Суп». Приправу краще купити спеціальну для шулюма на ринку.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Баранина на кісточці (реберця) – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Морква – 0.5 кг
- Перець болгарський – 0.3 кг
- Помідори – 0.2 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 2.5-3 л
- Помідори – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для шулюма – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Баранячі реберця добре промийте, покладіть в мультічашу, залийте 2,5-3 літрами чистої води і готуйте на програмі «Гасіння» чи «Томління» протягом 2 годин.
Крок 2. По завершенні програми реберця вийміть з чаші і відокремте м’ясо від кістки.
Крок 3. Поки баранина вариться, підготуйте всі зазначені в рецепті овочі. Їх почистіть, промийте і наріжте великими шматками довільної форми.
Крок 4. Бульйон процідіть через сито, щоб вийшов прозорим і без залишків накипу.
Крок 5. В мультічашу перекладіть нарізку овочів, шматочки м’яса, залийте процідженим бульйоном, додайте за смаком сіль з приправою і лавровим листом. Увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням.
Крок 6. По завершенні цієї програми до шулюму додайте дрібно нашатковану зелень і дайте супу 10-20 хвилин для настоювання в режимі «Підігрів». Приготований в мультиварці шулюм з бараниною, розлийте по суповым тарілках, і страва сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!