Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш з картоплею

Бозбаш з картоплею готується з додаванням сухого нуту, стиглих помідорів та інших овочів, а для насиченості смаку і аромату рекомендується використовувати такі спецій, як зерна коріандру, зіра і солодка паприка. Таке поєднання компонентів подарує вам справжнє гастрономічне задоволення – гарантовано!

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7-8.

Склад:

  • баранячі Ребра – 900 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Нут сухе – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Насіння коріандру – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для подачі:

  • Перець гострий – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За ніч до початку готування замочуємо нут в холодній воді, а перед початком варіння гарненько промиваємо. Реберця поділяємо на невеликі сегменти.

Крок 2. Баранину складаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і на максимальному полум’я доводимо до кипіння – виймаємо шумівкою піну і відразу ж зменшуємо вогонь, варимо 60 хвилин.

Крок 3. Потім бульйон проціджуємо і виливаємо в чисту жароміцний посуд – повертаємо на вогонь і доповнюємо нутом, а також м’ясом, знятим з кісточок.

Крок 4. Очищені овочі (цибуля, солодкий перець, моркву і часник) нарізаємо дрібними кубиками, картоплю розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.

Крок 5. Розігріваємо олію і смажимо цибулю до прозорості, після вводимо моркву і перець з часником – перемішуємо і прогріваємо на невеликому нагріванні близько 5-7 хвилин. Чорний перець, коріандр і зіру розтираємо товкачем і висипаємо до овочів, слідом додаємо нарізані помідори і томатну пасту – перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 6. Через годину від початку варіння в бульйон завантажуємо картоплю, лавр і сіль – кип’ятимо і проварюємо близько 25 хвилин.

Крок 7. Викладаємо зажарку в каструлю і перемішуємо.

Крок 8. Додаємо подрібнену зелень на суп, за бажанням додаємо подрібнений гострий перець, кип’ятимо і знімаємо з плити. Наполягаємо під кришкою не менше 15 хвилин і тільки після приступаємо до сервіровці.

Крок 9. Приємного апетиту!