Бозбаш з картоплею
Бозбаш з картоплею готується з додаванням сухого нуту, стиглих помідорів та інших овочів, а для насиченості смаку і аромату рекомендується використовувати такі спецій, як зерна коріандру, зіра і солодка паприка. Таке поєднання компонентів подарує вам справжнє гастрономічне задоволення – гарантовано!
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 7-8.
Склад:
- баранячі Ребра – 900 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Нут сухе – 1 склянка
- Картопля – 3 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Насіння коріандру – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для подачі:
- Перець гострий – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За ніч до початку готування замочуємо нут в холодній воді, а перед початком варіння гарненько промиваємо. Реберця поділяємо на невеликі сегменти.
Крок 2. Баранину складаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і на максимальному полум’я доводимо до кипіння – виймаємо шумівкою піну і відразу ж зменшуємо вогонь, варимо 60 хвилин.
Крок 3. Потім бульйон проціджуємо і виливаємо в чисту жароміцний посуд – повертаємо на вогонь і доповнюємо нутом, а також м’ясом, знятим з кісточок.
Крок 4. Очищені овочі (цибуля, солодкий перець, моркву і часник) нарізаємо дрібними кубиками, картоплю розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.
Крок 5. Розігріваємо олію і смажимо цибулю до прозорості, після вводимо моркву і перець з часником – перемішуємо і прогріваємо на невеликому нагріванні близько 5-7 хвилин. Чорний перець, коріандр і зіру розтираємо товкачем і висипаємо до овочів, слідом додаємо нарізані помідори і томатну пасту – перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Крок 6. Через годину від початку варіння в бульйон завантажуємо картоплю, лавр і сіль – кип’ятимо і проварюємо близько 25 хвилин.
Крок 7. Викладаємо зажарку в каструлю і перемішуємо.
Крок 8. Додаємо подрібнену зелень на суп, за бажанням додаємо подрібнений гострий перець, кип’ятимо і знімаємо з плити. Наполягаємо під кришкою не менше 15 хвилин і тільки після приступаємо до сервіровці.
Крок 9. Приємного апетиту!