Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш з баранини

Бозбаш з баранини – оригінальне перше страву, яке, напевно, здивує вас і ваших домочадців своїми неповторними смаковими характеристиками і яскравим ароматом, який заповнить ваш будинок ще в процесі варіння. Для прискорення процесу рекомендуємо заздалегідь замочити горох на ніч.

Час готування – 75 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Баранина на кістки – 1 кг
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • сушений Нут – ½ склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування готуємо продукти. М’ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння, знімаємо піну, висипаємо нут і варимо протягом 10 хвилин.

Крок 2. Лук «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо, закидаємо в бульйон.

Крок 3. Приблизно через 40 хвилин додаємо нарізану картоплю і варимо ще 25-30 хвилин.

Крок 4. Томати кладемо в чашу блендера і перебиваємо до однорідної консистенції – переливаємо в суп.

Крок 5. Кінзу обполіскуємо водою, стряхиваем надлишки рідини і розрізаємо гострим ножем.

Крок 6. Висипаємо зелень в бозбаш, приправляємо сіллю і чорним перцем – даємо страви повільно покипіти 10 хвилин, а потім настоюйте під кришкою ще близько 10-15 хвилин.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!