Бозбаш з курки
Бозбаш з курки готується менш ніж за годину, а в результаті ми отримуємо яскраве і наваристое перше блюдо, яке, незважаючи на свою ситність, містить у собі не так багато калорій. Для приготування бульйону можна використовувати будь-які частини птиці, які вам подобаються.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Курка – 800 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Томати – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю і цибулю чистимо і обполіскуємо, ділимо м’ясо на порційні шматки і промиваємо під струменем води.
Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
Крок 3. До прозорої цибулевої нарізці додаємо подрібнений томат, перемішуємо і тушкуємо практично до повного випаровування рідини.
Крок 4. В ту ж жароміцний посуд викладаємо птицю, смажимо протягом 5 хвилин, іноді помішуючи.
Крок 5. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, приправляємо інгредієнти меленим перцем і сіллю.
Крок 6. Підливаємо холодну воду так, щоб рідина практично повністю покривала м’ясо – доводимо до кипіння під кришкою.
Крок 7. У киплячий бульйон кладемо половинки очищеного картоплі, тушкуємо бозбаш під кришкою на мінімальному полум’я від 30 до 40 хвилин.
Крок 8. Після закінчення часу, приступаємо до сервіровці: в кожну глибоку тарілку кладемо кілька шматочків картоплі і курки, підливаємо трохи бульйону. До столу подаємо з хлібом.
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!