Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш з курки

Бозбаш з курки готується менш ніж за годину, а в результаті ми отримуємо яскраве і наваристое перше блюдо, яке, незважаючи на свою ситність, містить у собі не так багато калорій. Для приготування бульйону можна використовувати будь-які частини птиці, які вам подобаються.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Курка – 800 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і цибулю чистимо і обполіскуємо, ділимо м’ясо на порційні шматки і промиваємо під струменем води.

Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.

Крок 3. До прозорої цибулевої нарізці додаємо подрібнений томат, перемішуємо і тушкуємо практично до повного випаровування рідини.

Крок 4. В ту ж жароміцний посуд викладаємо птицю, смажимо протягом 5 хвилин, іноді помішуючи.

Крок 5. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, приправляємо інгредієнти меленим перцем і сіллю.

Крок 6. Підливаємо холодну воду так, щоб рідина практично повністю покривала м’ясо – доводимо до кипіння під кришкою.

Крок 7. У киплячий бульйон кладемо половинки очищеного картоплі, тушкуємо бозбаш під кришкою на мінімальному полум’я від 30 до 40 хвилин.

Крок 8. Після закінчення часу, приступаємо до сервіровці: в кожну глибоку тарілку кладемо кілька шматочків картоплі і курки, підливаємо трохи бульйону. До столу подаємо з хлібом.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!