Суп з креветками і плавленим сиром
Суп з креветками і плавленим сиром, на відміну від м’ясних супів, готується в кілька разів швидше, тому як для готовності морепродуктів потрібно всього лише кілька хвилин в киплячій воді. Також, плюсом є ніжність і вершковість смаку, перед якою неможливо встояти!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Картопля – 2-3 шт.
- Морквина (дрібна) – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Креветки – 250 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Лист лавра – 1-3 шт.
- Перець запашний горошком – 3-4 шт.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо упаковку з плавленого сиру і подрібнюємо його за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці.
Крок 3. Також ріжемо на невеликі кубики очищену картоплю.
Крок 4. Два літри води наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, занурюємо у вируючу рідина креветки, а також лаврушки і горошини запашного перцю. Довівши до повторного кипіння, проварюємо морепродукти від 1 хвилини до 10. Час варіюється в залежності від того, використовуєте ви сирі або варено-морожені креветки, а також від розміру.
Крок 5. Креветки виловлюємо шумівкою, а бульйон проціджуємо і повертаємо в жаростійкий посуд. В рідину насипаємо сирну стружку, кип’ятимо і закидаємо картопляні кубики – готуємо протягом 10-15 хвилин.
Крок 6. Паралельно пасеруємо цибулю на рослинній олії близько 3-5 хвилин.
Крок 7. До прозорих цибульним скибочкам відправляємо моркву, змішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
Крок 8. Засмажку викладаємо до размягченному картоплі.
Крок 9. Доповнюємо перше блюдо вже очищеними креветками і сіллю, через хвилину вимикаємо нагрівання.
Крок 10. Апетитну страву подаємо порційно, за бажанням прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!