Сирний суп з креветками – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з креветками і плавленим сиром

Суп з креветками і плавленим сиром, на відміну від м’ясних супів, готується в кілька разів швидше, тому як для готовності морепродуктів потрібно всього лише кілька хвилин в киплячій воді. Також, плюсом є ніжність і вершковість смаку, перед якою неможливо встояти!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина (дрібна) – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Креветки – 250 гр.
  • Сир плавлений – 180 гр.
  • Лист лавра – 1-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 3-4 шт.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо упаковку з плавленого сиру і подрібнюємо його за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці.

Крок 3. Також ріжемо на невеликі кубики очищену картоплю.

Крок 4. Два літри води наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, занурюємо у вируючу рідина креветки, а також лаврушки і горошини запашного перцю. Довівши до повторного кипіння, проварюємо морепродукти від 1 хвилини до 10. Час варіюється в залежності від того, використовуєте ви сирі або варено-морожені креветки, а також від розміру.

Крок 5. Креветки виловлюємо шумівкою, а бульйон проціджуємо і повертаємо в жаростійкий посуд. В рідину насипаємо сирну стружку, кип’ятимо і закидаємо картопляні кубики – готуємо протягом 10-15 хвилин.

Крок 6. Паралельно пасеруємо цибулю на рослинній олії близько 3-5 хвилин.

Крок 7. До прозорих цибульним скибочкам відправляємо моркву, змішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 8. Засмажку викладаємо до размягченному картоплі.

Крок 9. Доповнюємо перше блюдо вже очищеними креветками і сіллю, через хвилину вимикаємо нагрівання.

Крок 10. Апетитну страву подаємо порційно, за бажанням прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!