Сирний суп з креветками – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп з креветками та грибами

Сирний суп з креветками та грибами – це просте, але в той же час вишукана перша страва, що прийдеться до смаку кожному, хто спробує хоча б трохи. Молюски ідеально гармонують з плавленим сиром, пасерованими овочами, а також тушкованими печерицями – пальчики оближеш!

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Креветки – 100 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізані печериці 5-7 хвилин. Після, викладаємо гриби в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо протягом 90 хвилин, запустивши програму «Гасіння».

Крок 2. На залишках олії пасеруємо півкільця моркви і цибулі. Приправляємо овочі улюбленими спеціями.

Крок 3. Викладаємо цибулю і моркву на тарілку, а на тій же сковороді 2-3 хвилини обсмажуємо очищені креветки.

Крок 4. Через півгодини від початку гасіння печериць, в чашу відправляємо плавлений сир і кубики картоплі. Ще через півгодини додаємо зажарку, а за пару хвилин до звукового сигналу, креветки і сіль. Готовий суп наполягаємо і тільки після переходимо до дегустації.

Крок 5. Приємного апетиту!