Смажені стрілки часнику – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажені стрілки часнику – це доступне всім, дуже смачне блюдо, справжній річний делікатес. Страви з них чудово вписуються в будь раціон, крім того, вони багаті мінералами і вітамінами, необхідними організму. Ми підібрали 7 різноманітних рецептів страв зі стрілками часнику.

Смажені стрілки часнику з м’ясом по-китайськи

Часникові стрілки дуже люблять використовувати в східній кухні. У поєднанні з м’ясом виходять смачні і поживні страви з гострими нотками. Пропонуємо вам спробувати приготувати часникові стрілки з м’ясом по-китайськи.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Часникові стрілки 300 гр.
  • М’ясо 150 гр.
  • Соус соєвий 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний 2 ч. л.
  • Вода 200 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець чилі за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Імбир за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені стрілки часнику? Для смаження потрібно тільки зелена частина пагонів, зріжте квітучу і білу нижню частини.
  2. Стрілки помийте і наріжте.
  3. Приготуйте соус. Змішайте воду, соєвий соус, сіль, цукор і крохмаль. Відразу ж додайте імбир і суміш перців, перемішайте.
  4. На сковороду влийте рослинне масло. М’ясо наріжте тонкою соломкою і обсмажте на сильному вогні протягом 2-3 хвилин. Потім додайте часникові стрілки і смажте ще 3 хвилини.
  5. Після цього влийте підготовлений соус і доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте страву 5 хвилин на повільному вогні. В результаті у вас вийде ніжні паростки часнику з шматочками м’яса в гостро-солодкому соусі.

Приємного апетиту!