Смажена картопля з грибами – 10 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажена картопля з грибами — страва, що особливо актуально в осінній період, коли ці продукти є в надлишку. Це така своєрідна класика кулінарії, яку кожен вдосконалює на власний розсуд, додаючи різні спеції, зелень і овочі. Ми зібрали 10 докладних рецептів цього смачного страви.

Смажена картопля з лисичками на сковороді

Лисички – добре відомі яскраві гриби, які з’являються в лісі в середині літа. Їх легко приготувати і вони мають чудовий смак. А смажена картопля з лисичками нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лисички свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажену картоплю з грибами на сковорідці? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі.
  2. Лисички помийте, наріжте і додайте на сковороду до смаженій луку. Смажте 10 хвилин, в кінці додайте чорний мелений перець.
  3. Картопля очистіть, помийте і наріжте тонкими брусками. Обсмажте картоплю окремо від грибів до рум’яної скоринки.
  4. Коли картопля буде майже готовий, додати до нього гриби з цибулею, посоліть, приправте за смаком і смажте ще 5-10 хвилин. Подавайте блюдо на стіл гарячим зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати смажену картоплю з цибулею і грибами

З картоплі та грибів можна приготувати одне з найсмачніших страв домашньої кухні. Хрустка картопля ідеально поєднується з соковитими грибами і цибулею. Хоч це і просте блюдо, але смак у нього божественний.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Картопля – 8 шт.

Гриби – 250 гр.

Часник – 2-3 зуб.

Цибуля – 1 шт.

лавровий Лист – 2 шт.

Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Гриби помийте, наріжте, покладіть в каструлю і залийте водою. Варіть гриби 15-20 хвилин від закипання.

2. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

3. Готові гриби викладіть на сито і дочекайся, поки стече вода.

4. Картоплю і цибулю очистіть, помийте. Картоплю наріжте соломкою, цибулю – півкільцями. На розігріту сковороду влийте олію, викладіть часник і лавровий лист, обсмажте їх 2 хвилини і зніміть зі сковороди. Потім у ароматне масло викладіть гриби, смажте 5 хвилин. Далі додайте картоплю і цибулю, смажте 5-7 хвилин на сильному вогні. Потім посоліть, прикрийте кришкою і тушкуйте страву до готовності.

5. Блюдо подавайте в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт смаженої картоплі з печерицями

Якщо в лісі гриби ростуть тільки в літньо-осінній період, печериці в магазинах є завжди. Їх також можна обсмажити в компанії з картоплею, вийде дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

Картопля – 6 шт.

Печериці – 25 шт.

Цибуля зелена – 20 гр.

Сіль – за смаком.

Олію соняшникову – 70 мл

Зелень – 1 пучок.

Спеції сухі – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками.

2. Печериці вимити, з капелюшків зніміть плівочку і наріжте їх тонкими пластинками.

3. На сковороду налийте трохи олії, викладіть гриби і смажте їх під закритою кришкою на середньому вогні. Перемішуйте печериці кожні 3-5 хвилин.

4. Вже через 15 хвилин гриби підрум’яняться і зменшаться в розмірі, посоліть їх і приправте. Гриби перекладіть на тарілку.

5. На сковороду викладіть картоплю, перемішайте і залиште на вогні на 10-15 хвилин, періодично перемішуйте.

6. Коли картопля стане м’яким, додайте до нього гриби.

7. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте. Додайте цибулю до картоплі і грибів, перемішайте і залиште гаситися 5 хвилин під кришкою. Наприкінці посоліть і приправте за смаком. Подавайте Блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ароматна смажена картопля з лісовими грибами

Що може бути краще рум’яної хрусткої картоплі з ароматними лісовими грибами. Це прекрасне рішення для ситного сімейного обіду або вечері. До того ж, це блюдо, яке готується без будь-яких складнощів і проблем.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Картопля – 0,5 кг

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

лісові Гриби – 200 гр.

Масло вершкове – 2 ст. л.

Олія – для смаження.

Сіль –за смаком.

чорний Перець – за смаком.

Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжі гриби необхідно перед смаженням відварити, приблизно півгодини після закипання. Потім відкинути їх на друшляк і почекати, поки стече рідина. Заморожені гриби необхідно повністю розморозити.

2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

3. На сковороді розтопіть вершкове масло, потім викладіть цибулю, смажте до м’якості. Далі додайте гриби і продовжуйте смажите до готовності.

4. Картоплю почистіть, помийте і наріжте соломкою.

5. У сковороду влийте рослинне масло, коли воно добре прогріється, викладіть картоплю. Смажте його без кришки на середньому вогні, поки він не зарум’яниться. За весь час смаження, перемішайте картопля 3-4 рази, робіть це дуже акуратно, щоб картопля не розвалився.

6. Зелень вимити і порубаєте ножем. Додайте до картоплі, зелень, гриби з цибулею, посоліть, приправте за смаком і ще раз акуратно перемішайте. Смажену картоплю з лісовими грибами відмінно доповнить сметана.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування смаженої картоплі з маслюками

Маслюки – одні з найбільш смачних грибів, а їх поживна цінність знаходиться на одному рівні з білими грибами. Тому смажена картопля з маслюками – це не тільки смачно, але і дуже корисно.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Маслюки – 500-600 гр.

Картопля – 4-5 шт.

Цибуля – 1-2 шт.

Олія – для смаження.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гриби очистіть, наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

2. Картопля очистіть і наріжте скибочками, викладіть його на розігріту сковороду і смажте до золотистої скоринки.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

4. На сковороду до картоплі додайте цибулю і маслюки, посоліть, приправте і перемішайте. Продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин всі разом.

5. Це дуже смачне домашнє блюдо, яке можна подати як самостійно, так і в якості гарніру.

Приємного апетиту!

Дуже смачна смажена картопля з білими грибами

Білий гриб зазвичай називають цар-грибом за його красивий вигляд і смакові якості. Осіннє меню як правило не обходиться без грибів. Особливо смачно смажити їх разом з картоплею.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Картопля – 8 шт.

Масло рослинне – 30 мл

Сіль – за смаком.

Гриби білі – 400 гр.

Цибуля ріпчаста – 1-1,5 шт.

сухі Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжозібрані білі гриби очистіть і добре промийте під проточною водою. Наріжте їх, перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть гриби до кипіння і варіть 15 хвилин. в процесі знімайте з поверхні води пінку. Потім гриби відкиньте на друшляк.

2. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте варені гриби і продовжуйте смажити без кришки 3-5 хвилин.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте соломкою. Додайте картоплю на сковорідку до цибулі і грибів. Смажте до готовності картоплі 15-25 хвилин, періодично перемішуючи.

4. В кінці приготування посоліть і приправити страву за смаком. Подавайте на обід або вечеря в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати смажену картоплю з грибами в сметані

Смажена картопля з грибами в сметані – блюдо, яке пробував кожен і точно залишився повністю задоволений. Найкраще його робити з свіжих грибів, вони додадуть страві неймовірний аромат. Як у будь-якому рецепті, тут є свої тонкощі і секрети.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Картопля – 500 гр.

Гриби – 300 гр.

Цибуля – 1 шт.

Сіль – за смаком.

Сметана – 100-150 мл.

Процес приготування:

1. Очищену картоплю на 10 хвилин замочіть у воді, щоб позбавиться від крохмалю і нітратів. Потім обсушіть картоплю паперовими рушниками і наріжте тонкими часточками.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

3. Гриби наріжте тонкими смужками. Викладіть їх на розігріту сковороду і смажте протягом 3 хвилин. Після чого приберіть гриби зі сковорідки.

4. На розігріту сковороду викладіть нарізану картоплю. Обсмажте до рум’яної скоринки.

5. Коли картопля стане м’яким, додайте до нього цибулю, продовжуйте смажити 7 хвилин. Наприкінці посоліть за смаком.

6. Потім додайте на сковороду обсмажені гриби і сметану, перемішайте, прикрийте кришкою і тушкуйте 7-10 хвилин.

7. Перед подачею можна прикрасити страву свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Смачна та ситна смажена картопля з грибами і м’ясом

М’ясо завжди вимагає гарніру. Це блюдо вирішить одразу дві задачі: ви отримаєте повноцінне блюдо з м’ясом і гарніром, а також заощадите свій час. До того ж, смажена картопля з грибами та м’ясом – це дуже смачно.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Свинина – 300 гр.

Картопля – 700-800 гр.

Гриби – 150-180 гр.

Масло рослинне – 3 ст. л.

Масло вершкове – 2 ст.

Перець чорний мелений – за смаком.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, обсушіть і наріжте на тонкі смужки.

2. Влийте олія рослинна на розігріту сковороду, викладіть м’ясо і обсмажте його до рум’яного кольору.

3. Гриби помийте, наріжте шматочками і додайте до м’яса, смажте разом 2-3 хвилини.

4. Картоплю почистіть, помийте, наріжте брусками. Додайте його на сковороду до інших інгредієнтів і смажте 7-10 хвилин, періодично перемішуючи.

5. Далі зменшіть вогонь, додайте в блюдо вершкове масло і продовжуйте смажити ще 10-12 хвилин. наприкінці посоліть і приправте за смаком.

6. Вимкніть вогонь, закрийте сковороду кришкою і дайте страві настоятися 5-7 хвилин. Потім подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування смаженої картоплі з опеньками

Деякі називають смажену картоплю з опеньками сезонним стравою. Однак, якщо заморозити опеньки в період їх заготівлі, то ви цілий рік зможете радувати своїх близьких смачними смаженою картоплею з улюбленими грибами.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

Картопля – 5-6 шт.

Опеньки – 0,6-0,8 кг

Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.

лавровий Лист – 1-2 шт.

Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Перець горошком – 4 шт.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжозібрані гриби переберіть, промийте і замочіть на кілька годин у холодній воді, потім відваріть. Заморожені гриби повністю розморозьте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

2. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла і викладіть гриби, лавровий лист і перець горошком. Смажте опеньки 10 хвилин.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте цибулю на сковороду до грибів і смажте протягом 7 хвилин.

4. Картоплю очистіть, наріжте брусками і додайте на сковороду до інших інгредієнтів. Смажте картопля з опеньками на середньому вогні 20-25 хвилин, періодично перемішуючи. Робіть це акуратно, щоб картопля не розвалювався. В кінці додайте сіль за смаком.

5. Подавайте смажену картоплю з опеньками зі свіжою зелень, овочами і хлібом.

Приємного апетиту!

Смажена картопля з вешенками на сковороді

Гливи трохи рідше зустрічаються в магазинах, печериці і за своїми смаковими якостями нічим не гірше. А якщо правильно посмажити гливи разом з картоплею, то вийде поживне і корисне блюдо для всієї родини.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

Картопля – 500 гр.

Гливи – 500 гр.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Масло рослинне – 150 мл

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть і промийте. Картопля наріжте часточками, цибулю – півкільцями.

2. Гливи помийте, видаліть корінці і наріжте кубиками.

3. Сковороду поставте на вогонь, добре прогрійте її, влийте рослинне масло. Коли масло розігріється, покладіть в сковороду гливу і цибулю, смажте, поки не випарується волога.

4. Потім додайте картоплю, посоліть, приправте за смаком і смажте всі разом 20-25 хвилин. Через кожні 5-6 хвилин акуратно перемішувати страву лопаткою.

5. Коли картопля буде готовий, накрийте сковороду кришкою і дайте страві настоятися 3-5 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!