Смажена картопля з грибами – 10 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажена картопля з грибами — страва, що особливо актуально в осінній період, коли ці продукти є в надлишку. Це така своєрідна класика кулінарії, яку кожен вдосконалює на власний розсуд, додаючи різні спеції, зелень і овочі. Ми зібрали 10 докладних рецептів цього смачного страви.

Смажена картопля з лисичками на сковороді

Лисички – добре відомі яскраві гриби, які з’являються в лісі в середині літа. Їх легко приготувати і вони мають чудовий смак. А смажена картопля з лисичками нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лисички свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажену картоплю з грибами на сковорідці? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі.
  2. Лисички помийте, наріжте і додайте на сковороду до смаженій луку. Смажте 10 хвилин, в кінці додайте чорний мелений перець.
  3. Картопля очистіть, помийте і наріжте тонкими брусками. Обсмажте картоплю окремо від грибів до рум’яної скоринки.
  4. Коли картопля буде майже готовий, додати до нього гриби з цибулею, посоліть, приправте за смаком і смажте ще 5-10 хвилин. Подавайте блюдо на стіл гарячим зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!