Фарширований перець половинками в духовці – 5 рецептів з фаршем, сиром з покроковими фото

Солодкий болгарський перець використовують для приготування різних страв: овочевого рагу, салатів, лечо. Також перці фарширують – половинками або цілком різними продуктами, наприклад, грибами, м’ясом або овочами. Приготувати фаршировані перці можна в духовці або згасити на плиті.

Половинки перцю з фаршем і рисом в духовці

Нагодуйте улюблену сім’ю ситним та смачним обідом: пропонуємо вам приготувати фаршировані перці, плоди яких можуть бути жовтого або червоного кольору. Інгредієнти повинні бути однакового розміру і гармонійно виглядати на обідньому столі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Перець болгарський 3 шт.
  • Свинячий фарш 250 гр.
  • Курячий фарш 250 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Вода-1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фарширований перець половинками в духовці? Займемося обробкою цибулі і моркви. Знімаємо з головок цибулі лушпиння і намагаємося якомога дрібніше нарізати його. Зрізаємо з моркви верхній шар і обрізаємо той кінець, до якого кріпиться плодоніжка. Промиваємо моркву в проточній воді дуже ретельно, щоб не залишалося бруду. Натираємо на крупній тертці.
  2. Необхідну кількість томатів – 3 штуки – потрібно звільнити від шкірки. Для цього надрізаємо верхівку кожного помідора (надріз повинен бути у формі хреста) і викладаємо їх в глибоку ємність. Заливаємо воду в чайник або каструлю і доводимо до кипіння. Потім заливаємо окропом помідори. Через 2 хвилини міняємо гарячу воду на холодну. Тепер шкірку можна легко зняти. Нарізаємо томатну м’якоть кубиками.
  3. Ставимо сковороду на плиту і вливаємо в неї рослинне масло. Нагріваємо ємність близько хвилини, а потім висипаємо в неї подрібнену цибулю. Пасеруємо інгредієнт 4 хвилини, а потім викладаємо в сковороду терту моркву. Солимо і перчимо продукти. У процесі смаження постійно перемішуємо їх. Через кілька хвилин, додаємо до цибулі і моркви, помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин.
  4. Заздалегідь перебираємо рис відварюємо до м’якості. Викладаємо необхідну кількість курячого і свинячого фаршу в глибоку миску і додаємо в нього рис. Вливаємо в масу половину склянки молока, посипаємо сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо фарш з рисом до утворення однорідної маси.
  5. Тепер підготуємо перець для фарширування. Щоб заповнити його начинкою, потрібно спочатку промити всі плоди, обтерти насухо рушником і розрізати навпіл. Потім видалити насінну коробку і плодоніжку. Заповнюємо половинки перців фаршем.
  6. Ставимо духовий шафа на розігрів. При цьому встановлюємо потрібну нам температуру 180 градусів. На чистий деко викладаємо обсмажені овочі і рівномірно розподіляємо їх по дну ємності. Поверх овочевої суміші маємо фаршировані перці. Вливаємо в деко склянку води. Відсуває його всередину духової шафи і чекаємо рівно 1 годину.

Приємного апетиту!