Квасоля в томатному соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Квасоля в томатному соусі – смачне і корисне блюдо. Бобові – натуральний і доступне джерело білка, тому цей продукт є хорошою альтернативою м’ясу. За зібраними нами 8 рецептами ви легко можете приготувати тушковану квасолю різними способами.

Тушкована квасоля в томатному соусі з овочами

Квасоля – поживний і смачний продукт, який може стати основою страви для ситного обіду і вечері. Наприклад, чудовий варіант тушкованої квасолі з овочами в томатному соусі. Подавати її можна з додатковим гарніром або без.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Квасоля біла 1 склянка
  • Горошок зелений 100 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Томатна паста 60 мл
  • Масло олію для смаження
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Квасоля в томатному соусі приготувати дуже просто. Сушену квасолю вимити проточною водою і замочіть на кілька годин, а краще на ніч. Потім зваріть квасоля без додавання солі.
  2. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.
  3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть болгарський перець і злегка обсмажте. Далі додайте горошок, продовжуйте смажити 1-2 хвилини.
  4. Потім викладіть на сковороду квасолю, посоліть і поперчіть інгредієнти за смаком, перемішайте.
  5. Після цього розведіть томатну пасту з водою, додайте цукор. Отриману суміш влийте в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте 5-10 хвилин. В кінці додайте за смаком рубану зелень, перемішайте і подавайте страву до столу.