Квасоля в томатному соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Квасоля в томатному соусі – смачне і корисне блюдо. Бобові – натуральний і доступне джерело білка, тому цей продукт є хорошою альтернативою м’ясу. За зібраними нами 8 рецептами ви легко можете приготувати тушковану квасолю різними способами.

Тушкована квасоля в томатному соусі з овочами

Квасоля – поживний і смачний продукт, який може стати основою страви для ситного обіду і вечері. Наприклад, чудовий варіант тушкованої квасолі з овочами в томатному соусі. Подавати її можна з додатковим гарніром або без.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Квасоля біла 1 склянка
  • Горошок зелений 100 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Томатна паста 60 мл
  • Масло олію для смаження
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Квасоля в томатному соусі приготувати дуже просто. Сушену квасолю вимити проточною водою і замочіть на кілька годин, а краще на ніч. Потім зваріть квасоля без додавання солі.
  2. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.
  3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть болгарський перець і злегка обсмажте. Далі додайте горошок, продовжуйте смажити 1-2 хвилини.
  4. Потім викладіть на сковороду квасолю, посоліть і поперчіть інгредієнти за смаком, перемішайте.
  5. Після цього розведіть томатну пасту з водою, додайте цукор. Отриману суміш влийте в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте 5-10 хвилин. В кінці додайте за смаком рубану зелень, перемішайте і подавайте страву до столу.

Як приготувати червону квасоля в томатному соусі?

Бобові – найдоступніший джерело білка. Червона квасоля дуже популярна у всьому світі, крім білка вона містить клітковину, фолієву кислоту, марганець і залізо. Тому її необхідно час від часу включати в свій раціон харчування.

Час готування: 150

Час приготування: 25 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Квасоля червона – 300 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля промийте і замочіть в холодній воді на 10-12 годин. Через 6-8 годин воду слід поміняти.

Крок 2. Промийте квасолю, викладіть в каструлю, залийте водою на 2 см вище квасолі і поставте варитися.

Крок 3. Додайте у воду трохи солі.Варіть квасоля 2-3 години. В процесі варіння, підливайте воду, якщо вона википить.

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу викладіть в каструлю томатну пасту, перемішайте і варіть 20 хвилин.

Крок 5.Готову квасолю трохи остудіть і подавайте до столу в якості гарніру.

Простий і смачний рецепт квасолі в томатному соусі на сковороді

Квасоля дуже популярна у всьому світі. У наших краях і за океаном, її готують різними способами і цінують за поживні властивості. Пропонуємо приготувати смачне і просте страву з квасолі і томатного соусу на сковороді.

Час готування: 100

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Квасоля червона – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для овочів – 5 гр.
  • Коріандр мелений – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 0,3 пучка.
  • Вода – 300 мл
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля промийте і замочіть на ніч.

Крок 2. Цибулю і моркву очистіть і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.

Крок 3. Потім додайте до овочів томатну пасту, влити кілька столових ложок води і тушкуйте все на повільному вогні 5-7 хвилин.

Крок 4. В отриманий томатний соус викладіть квасолю і влийте 1,5 склянки води. Тушкуйте квасолю на повільному вогні під кришкою не менше 45 хвилин. При необхідності додайте окріп. Потім додайте сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.

Крок 5. Зелень і часник дуже дрібно наріжте.

Крок 6. Додайте зелень і часник до тушкованої квасолі, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

Крок 7. Подавати до столу, приготовану таким способом квасоля, можна на лаваші або тортильї.

Дуже смачна квасоля з грибами в томатному соусі

Не обов’язково бути вегетаріанцем, щоб радувати себе смачними стравами з овочів, бобових або грибів. Тушковану з грибами квасоля в томатному соусі, можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді, це смачне і поживне поєднання.

Час приготування: 120

Час приготування: 50 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Квасоля сушена– 1 склянка
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • лісові Гриби – 200 гр.
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля замочіть на 3-6 годин. Потім промийте її і відваріть до готовності.

Крок 2. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби, то їх необхідно відварити. На це піде 60-90 хвилин.

Крок 3. Моркву і цибулю очистити. Цибулину дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі. Спочатку обсмажте цибулю протягом 6-7 хвилин, потім додайте моркву і обсмажуйте до м’якості.

Крок 4. Далі додайте гриби, смажте всі разом 5-10 хвилин.

Крок 5. Після цього викладіть на сковороду квасоля, додайте томатну пасту, спеції і сіль за смаком, перемішайте. Влийте квасолевий відвар в такій кількості, щоб він покрив весь вміст сковороди. Тушкуйте страву 15-20 хвилин.

Крок 6. Подавайте тушковану квасолю з грибами в томатному соусі в гарячому вигляді, посипавши тертим сиром.

Квасоля з фаршем в томатному соусі

Цей рецепт гарний тим, що для нього відмінно підходять як свіжі інгредієнти, так і консервовані. Замість сушеної квасолі можна взяти консервовану, а томатний соус можна замінити помідорами у власному соку.

Час приготування: 120

Час приготування: 40 хв

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Квасоля сушена – 1 склянка
  • М’ясо – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паста томатна – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вино сухе біле – 2-3 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Квасолю попередньо замочіть в холодній воді на кілька годин, потім відваріть до готовності.

Крок 2. М’ясо прокрутити через м’ясорубку. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці, часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

Крок 3. Фарш посоліть, поперчіть і додайте коріандр. Обсмажте м’ясо на оливковій олії протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Далі додайте цибулю, часник і моркву, влийте 2-3 столові ложки вина і півсклянки води.

Крок 5. Інгредієнти перемішайте і тушкуйте на повільному вогні під кришкою 30 хвилин.

Крок 6. Через півгодини додайте квасолю і томатну пасту, розведену водою. За смаком досоліть і приправте. Тушкуйте страву 10 хвилин.

Крок 7. Тушковану квасолю з фаршем можна подавати як окрему страву або разом з кашами або картоплею.

Як приготувати квасоля в томатному соусі в мультиварці?

З квасолі виходять цікаві і ситні страви. А в мультиварці швидко вариться квасоля і виходить м’якою і розсипчастою. Однак, все одно без попереднього замочування бобових не обійтися.

Час приготування: 120

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Квасоля сушена – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Морква – 0,5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Приправа – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля залийте водою на ніч. Потім воду злийте і промийте її.

Крок 2. Викладіть квасолю в чашу мультиварки і влийте воду, щоб вона повністю покрила боби. Активуйте режим «Гасіння» на 1,5 години. Квасоля відкиньте на друшляк.

Крок 3. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ножем. Моркву натріть на тертці.

Крок 4. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до напівготовності.

Крок 5. Квасоля знову викладіть в миску, додайте томатний соус, овочеву зажарку, приправу і сіль.

Крок 6. Закрийте каструлю, активуйте режим «Гасіння» на 30 хвилин. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, перемішайте блюдо і подавайте тешенную квасоля в гарячому вигляді до обіду або вечері.

Біла квасоля, тушкована в томатному соусі

Тушкована квасоля в томатному соусі – просте, але дуже поживна страва. Тушковану квасолю можна подавати як повноцінне самостійне блюдо або як гарнір до м’яса і риби. Гасити квасоля краще всього на сковороді.

Час готування: 90

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Квасоля біла – 200 гр.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти за списком.

Крок 2. Квасоля замочіть у холодній воді на 2 години.

Крок 3. Моркву і цибулю дуже дрібно наріжте.

Крок 4. У сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і моркву, смажте до м’якості.

Крок 5. Викладіть квасолю і томатний соус, посоліть і приправте. Влийте воду, щоб вона повністю покрила вміст сковороди, тушкуйте страву під кришкою до готовності квасолі. При необхідності доливайте воду.

Крок 6. Посипте квасоля рубаною кінзою і подавайте до столу.

Квасоля, запечена в томатному соусі в духовці

Запечена квасоля – страва кавказької кухні, оригінальне і дуже смачне. У традиційному рецепті використовують саме червону квасолю, але підійде і звичайна біла. При бажанні, страва завжди можна доповнити м’ясом.

Час готування: 110

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Квасоля консервована – 2 банки.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Томати у власному соку – 400 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • вустерський Соус – 1 ст. л.
  • Соус Табаско – за смаком.
  • Пармезан – 30 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перець чилі очистити від насіння, наріжте соломкою. У каструлю з товстим дном влийте оливкову олію, викладіть чилі і розмарин, тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин.

Крок 2. Далі додати поросяти, ягняти цибулю і часник, всипте паприку і смажте 10-15 хвилин.

Крок 3. Влийте бальзамічний оцет і випаруйте його.

Крок 4. Викладіть консервовану квасолю і томати у власному соку. Також додайте вустерський соус Тобаско, тушкуйте страву 10-15 хвилин. Потім перекладіть квасоля в жароміцну форму і запікайте в духовці при 170 градусах 50-60 хвилин.

Крок 5. Готову страву посипте тертим сиром і рубаною зеленню.