Кляр для відбивних – 8 рецептів кляру для свинячих і курячих відбивних на сковороді з покроковими фото

Відбивні – це дуже популярний і просте у приготуванні блюдо, багато господині подають його до святкового столу, завдяки ефектному зовнішньому вигляду і золотистої скоринки апетитною, яка виходить за рахунок тягучого і густого кляру, який можна готувати на основі борошна, сметани або панірувальних сухарів. У даній статті представлені кілька варіантів, тому кожен знайде те, що йому по душі та побалує себе соковитими і смачними відбивними, обсмажені на сковороді.

Кляр для відбивних зі свинини на сковороді

Коли не знаєте, що смачне і оригінальне приготувати на обід або вечеря – смажимо соковиті відбивні зі свинячого м’яса в щільному клярі, образующем хрустку скоринку в процесі термічної обробки. Таке гаряче блюдо чудово поєднується з різноманітними гарнірами, але особливо – з картопляним пюре з вершковим маслом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 280 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Часник гранульований за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кляр для відбивних на сковороді готується просто. Свинячу м’якоть нарізаємо шматочками товщиною близько одного сантиметра, накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо з двох сторін за допомогою кухонного молоточка. Після, посипаємо відбивні спеціями і злегка втираємо.
  2. У глибоку піалу розбиваємо яйце і додаємо твердий сир, подрібнений за допомогою терки.
  3. В отриману суміш підливаємо молоко, додаємо борошно, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  4. Кожну скибочку м’яса занурюємо в пшенично-сирну масу.
  5. У сковорідці розігріваємо трохи олії і обсмажуємо заготовки по 4 хвилини з кожного боку на вогні трохи менше середнього.
  6. Соковиті відбивні подаємо до столу з часточками свіжих помідорів і зеленню. Приємного апетиту!

Яєчний кляр для відбивних з курячого філе на сковороді

Для того щоб отримати рум’яні відбивні з курки в щільній паніровці, достатньо лише змішати борошно, сметану і яйце, а в отриманій суміші обваляти тонкі пластини грудки. Страва виходить соковитим і м’яким всередині, а зовні має золотисту скориночку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе розрізаємо на тонкі слайсы, кожен з яких трохи відбиваємо молоточком, намагаючись не пошкодити ніжні волокна.

Крок 2. У ємності з високими бортиками з’єднуємо яйця і сметану – розмішуємо до однорідності.

Крок 3. В отриману масу підсипаємо трохи солі і борошно.

Крок 4. Контролюємо густоту кляру і в разі, якщо суміш виходить занадто рідкою – збільшуємо кількість борошна до консистенції нежирної сметани.

Крок 5. Курку присипаємо сіллю і меленим перцем, мачає в яєчну масу так, щоб кляр повністю покривав птицю.

Крок 6. У сковороді з товстим дном розжарюємо масло і лише потім викладаємо заготовки. Обсмажуємо на маленькому вогні приблизно 5-7 хвилин.

Крок 7. Після закінчення часу перевертаємо відбивні і повторюємо маніпуляцію з другою стороною.

Крок 8. Рум’яне філе з скоринкою подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Простий кляр з майонезу для відбивних

Куряче філе – це досить сухе і низькокалорійне м’ясо, але для того, щоб приготувати з нього соковиті і тануть у роті відбивні, нам на допомогу прийде кляр на основі майонезу і муки, а ароматні спеції додадуть страві особливу пікантність і вабливий аромат.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гірчиця – 40 гр.
  • Паприка мелена копчена – 20 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Борошно – 120 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Одне куряче філе розрізаємо гострим ножем уздовж, для отримання двох однакових шматочків.

Крок 2. Присипаємо птицю сіллю і вашими улюбленими спеціями, прикриваємо харчовою плівкою або пакетом і злегка відбиваємо молоточком.

Крок 3. Підготовлене філе змащуємо з усіх боків гірчицею для пікантності.

Крок 4. А для аромату «серпанок» додаємо мелену копчену паприку.

Крок 5. Щедро промазуємо кожну заготовку майонезом.

Крок 6. І обвалюємо з двох сторін у борошні.

Крок 7. Обсмажуємо курячі відбивні на рослинному маслі приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку до повної готовності і рум’яної скоринки.

Крок 8. Золотисте страва поєднуємо зі спагеті або молодою картоплею і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Як приготувати кляр з сиром для відбивних?

Немає нічого простіше і швидше, ніж приготування ніжних відбивних з курячого філе в пікантному й солоноватом клярі з додаванням сиру, який при укусі тягнеться не гірше, ніж при поїданні італійської піци. Провівши на кухню менше ніж півгодини, ви з легкістю впораєтеся з приготуванням ароматного гарячого блюда.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Сир твердих сортів – 70 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 дрібка.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо зачищаємо від білих плівок, обполіскуємо водою і насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Філе розрізаємо на тонкі смужки і відбиваємо, намагаючись не порвати заготовки. Приправляємо курку гранульованим часником, сіллю і перцем.

Крок 3. У глибокій мисочці змішуємо натертий сир, трохи води і яйце.

Крок 4. В ту ж посуд підсипаємо борошно.

Крок 5. Виделкою або вінчиком перемішуємо компоненти до отримання однорідної консистенції без грудочок.

Крок 6. Кожну відбивну занурюємо в кляр з додаванням сиру.

Крок 7. Готуємо курку на добре розігрітому маслі по 4-5 хвилин з кожного боку на вогні трохи менше середнього. Готові відбивні обтираем серветками для позбавлення від зайвої олії.

Крок 8. Соковиті і рум’яні «коржики» з філе відразу ж подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Дуже смачний кляр з сметани для відбивних

Якщо у вашому уявленні філе птиці – це сухе і нежирне м’ясо без яскраво вираженого смаку, то цей рецепт повністю змінить вашу думку! Тонкі слайсы грудки в густому клярі з сметани – це дуже смачно, швидко, а головне – соковито.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Спеції для курки – 1 щіпка.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Філе розрізаємо на невеликі сегменти і злегка відбиваємо за допомогою кухонного молоточка для м’яса.

Крок 2. Присипаємо птицю сіллю, спеціями для курки, перцем і гранульованим часником для аромату.

Крок 3. В піалі готуємо кляр – змішуємо яйце зі сметаною.

Крок 4. Підсипаємо трохи борошна і інтенсивно розмішуємо до гладкої консистенції.

Крок 5. Філе перекладаємо в чашу до сметанною масою і перемішуємо таким чином, щоб кляр повністю покривав відбивні.

Крок 6. У сковороді розігріваємо 30 мл рослинної олії і викладаємо заготовки, смажимо близько 3-4 хвилин на помірному полум’я.

Крок 7. Після закінчення часу, перевертаємо рум’яну курку і готуємо з іншого боку під кришкою 6-7 хвилин.

Крок 8. Золотисті відбивні з курки подаємо в поєднанні з часниковим соусом і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт пивного кляру для відбивних

Нікого вже не здивувати відбивними в сметанному, майонезному і навіть сирному клярі, тому сьогодні вашій увазі пропонується оригінальний рецепт, за яким тонкі пластини курки обвалюються в клярі на основі пінного напою.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Приправа «хмелі-сунелі» – 2 ч. л.
  • Пиво світле – 150 мл
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе, зачищене від плівок і вкраплень жиру, нарізаємо слайсами і відбиваємо з обох боків, намагаючись не порвати волокна.

Крок 2. Старанно натираємо відбивні сіллю, меленим перцем і хмелі-сунелі.

Крок 3. Готуємо кляр: у глибокому посуді змішуємо яйце, борошно, трохи солі і пиво.

Крок 4. Підготовлене м’ясо повністю занурюємо в пивну масу.

Крок 5. У сковороді розігріваємо досить велику кількість олії і обсмажуємо птицю з двох сторін до утворення золотистого відтінку (5-7 хвилин).

Крок 6. Рум’яні відбивні подаємо до столу в гарячому вигляді з вашими улюбленими гарнірами і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Кляр для соковитих відбивних на молоці

Для того щоб куряче філе після смаження не перетворилося в сухе і несмачне м’ясо, перед початком термічної обробки окунем його в кляр на основі молока, борошна та яєць. Такі відбивні завжди виходять дуже соковитими, ніжними і ароматними, а процес приготування займає мінімум часу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Молоко – ½ склянки
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – 6-8 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і власного зручності, готуємо продукти за списком.

Крок 2. Птицю гарненько обполіскуємо водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Нарізаємо філе уздовж, для отримання тонких пластин і злегка відбиваємо.

Крок 4. Присипаємо сіллю і меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

Крок 5. Паніруємо відбивні в борошні.

Крок 6. В окремий посуд вливаємо півсклянки молока кімнатної температури.

Крок 7. І занурюємо в нього м’ясо.

Крок 8. Знову обвалюємо в борошні.

Крок 9. І у збитому яйці – заготівля готова.

Крок 10. Смажимо філе на добре розігрітому маслі приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

Крок 11. Рум’яну курочку в молочному клярі викладаємо на кілька шарів серветок, щоб вбрався зайвий жир і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Кляр на мінеральній воді для відбивних

Навіть якщо у вашому холодильнику не залишилося ні сметани, ні молока ні майонезу, а відбивних з курячого філе дуже хочеться – готуємо ніжний і повітряний кляр з мінеральної води і соєвого соусу. М’ясо, приготоване за цим рецептом, має неймовірно насичений аромат і смак.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 650 гр.
  • Вода мінеральна – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Соус соєвий – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками об’єднуємо мінералку, яйце, соєвий соус і борошно – перемішуємо до однорідної рідкуватий консистенції.

Крок 2. Філе розрізаємо на шматочки і, прикривши харчовою плівкою або пакетом, відбиваємо.

Крок 3. Занурюємо птицю в газований кляр.

Крок 4. У сковороді розігріваємо масло і приступаємо до обсмажуванню заготовок, як правило, близько 3 хвилин з кожного боку достатньо.

Крок 5. Золотисті відбивні укладаємо за типом гірочки для збереження тепла і кличемо рідних до столу. Приємного апетиту!