Кляр для відбивних – 8 рецептів кляру для свинячих і курячих відбивних на сковороді з покроковими фото

Відбивні – це дуже популярний і просте у приготуванні блюдо, багато господині подають його до святкового столу, завдяки ефектному зовнішньому вигляду і золотистої скоринки апетитною, яка виходить за рахунок тягучого і густого кляру, який можна готувати на основі борошна, сметани або панірувальних сухарів. У даній статті представлені кілька варіантів, тому кожен знайде те, що йому по душі та побалує себе соковитими і смачними відбивними, обсмажені на сковороді.

Кляр для відбивних зі свинини на сковороді

Коли не знаєте, що смачне і оригінальне приготувати на обід або вечеря – смажимо соковиті відбивні зі свинячого м’яса в щільному клярі, образующем хрустку скоринку в процесі термічної обробки. Таке гаряче блюдо чудово поєднується з різноманітними гарнірами, але особливо – з картопляним пюре з вершковим маслом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 280 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Часник гранульований за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кляр для відбивних на сковороді готується просто. Свинячу м’якоть нарізаємо шматочками товщиною близько одного сантиметра, накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо з двох сторін за допомогою кухонного молоточка. Після, посипаємо відбивні спеціями і злегка втираємо.
  2. У глибоку піалу розбиваємо яйце і додаємо твердий сир, подрібнений за допомогою терки.
  3. В отриману суміш підливаємо молоко, додаємо борошно, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
  4. Кожну скибочку м’яса занурюємо в пшенично-сирну масу.
  5. У сковорідці розігріваємо трохи олії і обсмажуємо заготовки по 4 хвилини з кожного боку на вогні трохи менше середнього.
  6. Соковиті відбивні подаємо до столу з часточками свіжих помідорів і зеленню. Приємного апетиту!