Мінтай у клярі на сковороді – 8 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Мінтай у клярі на сковороді – це простий і смачний частування для домашнього столу. Такий продукт порадує апетитною хрусткою скоринкою та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із восьми рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Смажений мінтай у клярі на сковороді

Смажений мінтай у клярі на сковороді – це смачне та апетитне частування з хрумкою рум’яною скоринкою. Такий продукт ідеально підходить для сімейного обіду чи перекушування. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Мінтай – 250 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції для риби – за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Для кляру:
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Мінтай у клярі на сковороді готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти для приготування рибної страви.

Філе мінтаю розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо сіллю та спеціями.

Для кляра збиваємо курячі яйця із сіллю.

Виливаємо в яєчну суміш молоко та перемішуємо.

Далі додаємо муку|борошно| і знову перемішуємо до однорідності.

Кожен шматочок риби занурюємо в кляр і потім перекладаємо на розігріту з олією сковороду.

Обсмажуємо частування з обох боків до золотистої скоринки.

Смажений мінтай у клярі готовий на сковороді. Частуйтесь!

Філе мінтаю в клярі з борошном та яйцем

Філе мінтаю в клярі з борошном та яйцем виходить неймовірно смачним та апетитним. Таке частування урізноманітнює ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 0,6 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Філе минтая обробляємо на порційні шматочки, посипаємо сіллю та перцем.

Крок 3. Для кляра збиваємо яйця із сіллю за допомогою віночка.

Крок 4. Додаємо сюди борошно і продовжуємо вимішувати до однорідності та зникнення грудочок.

Крок 5. Кожен шматок риби занурюємо в кляр і викладаємо на сковороду з розігрітою олією.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 7. Філе мінтаю в клярі з борошном та яйцем готове. Подавайте до столу!

Мінтай у клярі з майонезом та часником

Мінтай у клярі з майонезом та часником – це неймовірно смачне та апетитне частування з хрумкою рум’яною скоринкою. Такий продукт порадує яскравим ароматом та привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 0,5 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Борошно – 3 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Філе мінтаю заздалегідь розморожуємо і обробляємо порційні шматочки.

Крок 2. Шматки риби викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю та спеціями до смаку.

Крок 3. В окремому посуді приготуємо кляр. Розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо сіль та спеції.

Крок 4. Виливаємо майонез у вказаній кількості.

Крок 5. Продавлюємо сюди зубчики часнику і добре вимішуємо кляр.

Крок 6. В отриманий кляр занурюємо шматочки риби та перекладаємо їх на сковороду з олією. Смажимо до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 7. Мінтай у клярі з майонезом та часником готовий. Можна куштувати!

Мінтай у сметанному клярі

Мінтай у сметанному клярі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки. Готове частування порадує ніжним смаком та апетитною рум’яною скоринкою. Ідеально для сімейного обіду.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Мінтай – 0,7 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сметана – 3 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 5 ст.
  • Вода – 50 мл.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо. За потреби очищаємо, зрізаємо хвіст і голову.

Крок 2. Далі тушку обробляють на філе.

Крок 3. Рибне філе ділимо на порційні шматочки. Посипаємо їх сіллю, перцем та поливаємо лимонним соком. Акуратно перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, сметану, сіль, перець, воду та борошно.

Кляр 5. Кляр добре вимішуємо віночком до зникнення грудочок.

Крок 6. Підготовлену рибу занурюємо у сметанний кляр.

Крок 7. Далі рибу в клярі перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 8. Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 9. Мінтай у сметанному клярі готовий. Подавайте до столу!

Мінтай у панірувальних сухарях

Мінтай у панірувальних сухарях порадує вас яскравим смаком та апетитною хрусткою скоринкою. Таке цікаве частування кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Мінтай – 0,5 кг.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Для кляру:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100мл.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця з сіллю та спеціями.

Крок 3. Починаємо збивати віночком та виливаємо сюди молоко. Знову перемішуємо.

Крок 4. Далі висипаємо борошно і знову добре все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Рибу розділяємо на філе і обробляємо на порційні шматочки.

Крок 6. Далі кожен шматочок риби занурюємо у рідкий кляр.

Крок 7. Далі обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 8. Перекладаємо на розігріту сковороду з олією.

Крок 9. Обсмажуємо до золотистої хрусткої скоринки з обох боків.

Крок 10. Мінтай у панірувальних сухарях готовий. Можна куштувати!

Мінтай у пивному клярі

Мінтай у пивному клярі – це смачне та апетитне частування з хрумкою рум’яною скоринкою. Такий продукт можна подавати як яскраву закуску для сім’ї або компанії. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 0,6 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пиво світле – 250 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – 200 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі ці інгредієнти.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце з пивом.

Крок 3. Вимішуємо яйце з пивом до однорідності.

Крок 4. Далі додаємо сюди борошно, сіль та перець. Перемішуємо до однорідності та зникнення грудочок.

Крок 5. Рибне філе ділимо на порційні шматочки і поринаємо в пивний кляр.

Крок 6. Далі перекладаємо на розігріту сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо до золотистого відтінку з кожного боку.

Крок 8. Мінтай у пивному клярі готовий. Подавайте до столу!

Мінтай у сирному клярі на сковороді

Мінтай у сирному клярі на сковороді виходить неймовірно апетитним та хрустким. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду, вечері або як живильний перекус. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 150 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпку.
  • Італійські трави – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Наперед розморожуємо філе мінтаю.

Крок 2. Потім обробляють його на невеликі порційні шматочки. Викладаємо у глибоку миску.

Крок 3. Шматки риби посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 4. Акуратно все перемішуємо і тимчасово даємо спокій.

Крок 5. В окрему миску розбиваємо куряче яйце і додаємо до нього щіпку солі.

Крок 6. Збиваємо яйце з сіллю віночком до однорідності.

Крок 7. Натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 8. Відправляємо сир у яєчну суміш. Можна додати ще трохи солі. Потім перемішуємо.

Крок 9. Кожен шматок риби добре обвалюємо в борошні.

Крок 10. Далі занурюємо у сирний кляр.

Крок 11. Викладаємо заготовки на розігріту сковороду з олією.

Крок 12. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 13. Мінтай у сирному клярі готовий на сковороді. Частуйтесь!

Мінтай у цибульному клярі

Мінтай у цибулевому клярі порадує вас яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Мінтай – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Наперед розморожуємо рибу.

Крок 2. Потім очищаємо її, зрізаємо хвіст та голову. Далі обробляємо на порційні шматочки.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо натерту на тертці цибулю, майонез, борошно, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо продукти віночком та отримуємо ароматний цибульний кляр.

Крок 5. У підготовлений кляр занурюємо шматочки риби.

Крок 6. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 7. Далі заготовки викладаємо в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 8. Мінтай у цибульному клярі готовий. Подавайте до столу та спробуйте!