Горбуша на сковороді – 10 смачних рецептів приготування соковитої смаженої горбуші з фото

Горбуша на сковороді — це досить популярне блюдо, яке має безліч інтерпретацій. Рибка чудово поєднується з будь-якими гарнірами або овочами. Страви виходять поживними і збалансованими. Подавати горбушу можна як повноцінне самостійне блюдо або посилити, приміром, рисом або картопляним пюре. У нашій родині обожнюють поєднання картоплі і горбуші, приготовленої на сковороді. Риба готується просто і швидко. Скористайтеся добіркою і урізноманітніть своє меню.

Філе горбуші в клярі на сковороді

Філе горбуші в клярі на сковороді – приголомшливе частування, яке я готую не тільки в будні, але і на свята. Універсальний рецепт підійде до будь-якої події. А їсти таку рибку можна в гарячому і холодному вигляді. Горбуша не втрачає своїх смакових якостей у будь-якому стані.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Горбуша 1.2 кг (філе)
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Куркума за смаком
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Сік лимонний 3 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Філе горбуші промийте під краном і просушіть серветками.
  2. Підготовлене рибне філе полийте лимонним соком і соєвим соусом. Відставте в сторону для маринування хвилин на 15. Соєвий соус можна не використовувати.
  3. Поки горбуша маринується, приготуйте кляр. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця і молоко, збовтайте до однорідної субстанції. Просійте борошно, приправте куркумою, сіллю і сумішшю перців. Розмішайте віночком, щоб не було жодної грудочки.
  4. Замариноване філе горбуші розріжте на бажані за розміром шматочки.
  5. Партіями викладіть в приготоване тісто і добре викупайте в тесті.
  6. Сковорідку підігрійте на помірному нагріві. Вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Акуратно опустіть шматочки горбуші в киплячу олію. Зарумяньте з одного боку.
  7. Далі за допомогою двох вилочок або лопатки переверніть на іншу сторону і готуйте рибку до золотистої скоринки.
  8. Підсмажене горбушу складіть на блюдо.
  9. Розділіть на порції і доповніть улюбленим гарніром, у мене відварну картоплю.
  10. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!