Горбуша на сковороді – 10 смачних рецептів приготування соковитої смаженої горбуші з фото

Горбуша на сковороді — це досить популярне блюдо, яке має безліч інтерпретацій. Рибка чудово поєднується з будь-якими гарнірами або овочами. Страви виходять поживними і збалансованими. Подавати горбушу можна як повноцінне самостійне блюдо або посилити, приміром, рисом або картопляним пюре. У нашій родині обожнюють поєднання картоплі і горбуші, приготовленої на сковороді. Риба готується просто і швидко. Скористайтеся добіркою і урізноманітніть своє меню.

Філе горбуші в клярі на сковороді

Філе горбуші в клярі на сковороді – приголомшливе частування, яке я готую не тільки в будні, але і на свята. Універсальний рецепт підійде до будь-якої події. А їсти таку рибку можна в гарячому і холодному вигляді. Горбуша не втрачає своїх смакових якостей у будь-якому стані.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Горбуша 1.2 кг (філе)
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Куркума за смаком
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Сік лимонний 3 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Філе горбуші промийте під краном і просушіть серветками.
  2. Підготовлене рибне філе полийте лимонним соком і соєвим соусом. Відставте в сторону для маринування хвилин на 15. Соєвий соус можна не використовувати.
  3. Поки горбуша маринується, приготуйте кляр. У глибокій ємності з’єднайте курячі яйця і молоко, збовтайте до однорідної субстанції. Просійте борошно, приправте куркумою, сіллю і сумішшю перців. Розмішайте віночком, щоб не було жодної грудочки.
  4. Замариноване філе горбуші розріжте на бажані за розміром шматочки.
  5. Партіями викладіть в приготоване тісто і добре викупайте в тесті.
  6. Сковорідку підігрійте на помірному нагріві. Вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Акуратно опустіть шматочки горбуші в киплячу олію. Зарумяньте з одного боку.
  7. Далі за допомогою двох вилочок або лопатки переверніть на іншу сторону і готуйте рибку до золотистої скоринки.
  8. Підсмажене горбушу складіть на блюдо.
  9. Розділіть на порції і доповніть улюбленим гарніром, у мене відварну картоплю.
  10. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!

Горбуша, смажена стейками на сковороді

Горбуша, смажена стейками на сковороді, перевершить всі ваші очікування. Дивовижна текстура, простий у приготуванні рецепт, запашний аромат – все це з легкістю вдається поєднати в цій страві. Рибка виглядає по–святковому ошатно і буде доречна в будь-якій ситуації – чи то звану вечерю або сімейний обід.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Горбуша – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть 300 грамів горбуші в стейках або самостійно розріжте рибу на шматочки.

Крок 2. Складіть стейки в миску, полийте лимонним соком, соєвим соусом і олією в рівній кількості. Очищений зубчик часнику наріжте слайсами і відправте в миску. Все добре перемішайте і відставте в сторону для маринування хвилин на 10.

Крок 3. Потім переверніть і залиште ще хвилин на 10. При необхідності підсолити.

Крок 4. Сковорідку розігріти на помірному нагріві. Акуратно перекладіть рибні шматочки. Зарумяньте з одного боку.

Крок 5. Далі за допомогою двох вилочок або лопатки переверніть на іншу сторону і готуйте рибку до апетитної золотавості.

Крок 6. Підсмажене горбушу перекладіть на тарілку. Задекоріруйте улюбленої зеленню і часточкою лимона. Я використовую кріп.

Крок 7. Це класний варіант для пізнього вечері. Їжте корисно і без шкоди для фігури. Приємного апетиту!

Соковита горбуша з цибулею та морквою на сковороді

Соковита горбуша з цибулею та морквою на сковороді виходить ніжною і дуже апетитною. Таку рибку приготувати не складе труднощів навіть дилетантові. Все простіше, ніж може здатися на перший погляд. Процес полегшує те, що філе не потрібно очищати від кісток і шкірки. Горбуша класно тримає форму і не розвалюється.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Молоко 6% – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рибку промийте під краном водичкою і вмочіть серветками. Розріжте на смужки. Приправте улюбленими прянощами. У мене традиційно – сіль і перець. Приправи втріть масажними рухами і відставте в сторону, поки будете займатися овочами.

Крок 2. Цибулинку звільніть від лушпиння. Настругайте, як вам подобається.

Крок 3. Моркву вимити від бруду за допомогою щітки для миття овочів і фруктів, поскрябайте ножичком або почистіть овочечисткою. Настругайте кружечками.

Крок 4. Сковорідку розігріти на помірному нагріві. Влийте масло, яке звикли використовувати. Всипте цибулинку з морквою і пасеруйте до м’якого стану.

Крок 5. Зверху розкладіть рибні шматочки.

Крок 6. Залийте склянкою молока. Готуйте під кришкою 20 хвилин.

Крок 7. Акуратно перекладіть приготовані рибні шматочки. Задекоріруйте улюбленої зеленню. Кличте гостей до столу. Їжте з насолодою.

Горбуша в сметані на сковороді

Горбуша в сметані на сковороді – приголомшливе додаток до улюбленого гарніру. Ніжна рибка зі сметаною підливою максимально легкий і простий рецепт, який подобається всім без винятку. Горбуша в цьому виконанні мега смачна і соковита. Користуйтеся і втілюйте в життя!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте потрошеную горбушу і розморозьте.

Крок 2. Під краном обдайте рибку водою, просушіть, промаківая серветками. Отсеките з двох сторін, залишивши м’ясисту частину. Розрізати тушку на шматочки.

Крок 3. Присолите шматочки. Складіть стейки в миску з пшеничним борошном і гарненько запаніруйте кожен шматочок.

Крок 4. Дві середні цибулини звільніть від лушпиння. Настругайте півкільцями, складіть у розігріту сковороду і обсмажте до прозорості на маслі.

Крок 5. Цибуля зніміть зі сковороди. Стейки з горбуші в паніровці, обсмажте на розігрітій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.

Крок 6. Зверху закиньте пасеровану цибулю.

Крок 7. У воді розмішайте 200 грамів сметани. Підсоліть і поперчіть. Висипте залишилася після панірування борошно. Розмішайте до однорідної субстанції. Вилийте в сковорідку. Зачекайте, поки закипить. Накрийте кришкою, тушкуйте на найменшій температурі 20 хвилин.

Крок 8. Розкладіть по порціях, прикрасьте гілочкою улюбленої зелені. Приємного апетиту! Їжте і отримуйте задоволення!

Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді

Шматочки горбуші у вершковому соусі на сковороді зведуть вас з розуму. Спробувавши рибку, приготований за цим рецептом, ви не зможете їсти в іншому виконанні. Ніжна горбуша не втрачає своїх смакових якостей у будь-якому стані. Соковите філе без перебільшення, виходить вишуканим. Приголомшливий смак і чарівний аромат страви залишає після себе незабутні спогади.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Рисове борошно – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть 300 грамів м’якоті горбуші, перегляньте, щоб не було жодної кісточки. При необхідності скористайтеся пінцетом і вийміть кісточки.

Крок 2. Філе горбуші промийте під краном і просушіть серветками, розділіть на зручні шматочки. Присолите і приперчите.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Настругайте півкільцями. Сковорідку розігріти на середньому нагріві. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку і пасеруйте до м’якого стану.

Крок 4. Рисове борошно насипте на тарілку і щедро запаніруйте в ній кожен рибний шматочок.

Крок 5. Зі сковорідки зніміть цибулю. Підлийте масла і зарумяньте рибку з обох сторін.

Крок 6. Поверніть обсмажену цибулинку в сковорідку. Налийте вершки. Підсоліть і приперчите при необхідності.

Крок 7. Доведіть до закипання. Проваріть 5 хвилин. Вимкніть нагрів, закрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.

Крок 8. Апетитне філе горбуші в вершковою заливці розділіть на порції. Задекоріруйте улюбленої зеленню, доповніть за бажанням гарніром.

Крок 9. Приємного апетиту!

Тушкована горбуша з овочами

Тушкована горбуша з овочами чудово прикрасить собою будь-який гарнір. Соковите блюдо з апетитною підливою люблять усі, від мала до велика. Перевага горбуші в тому, що в цьому виконанні у неї практично немає яскраво вираженого неприємного запаху. Рибка виходить ніжною і чудово доповнює картопляне пюре. Це моє улюблене поєднання.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Горбуша – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 4 шт.
  • Петрушка пучок.
  • Томатний соус – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте з холодильника півкілограма обпатраною горбуші, обдайте під проточною водою і обсушити. Цибулину очистіть від лушпиння. Петрушку сполосніть і просушіть.

Крок 2. Моркву вимити від бруду за допомогою щітки для миття, поскрябайте ножичком або почистіть овочечисткою. Очищену цибулину наріжте півкільцями. Сковорідку розігріти. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку з морквою і пасеруйте до м’якого стану.

Крок 3. Печериці почистіть від шкірки і оновіть зріз на ніжці, настругайте, як вам подобається, і закиньте пасеровані овочі. Підсоліть і поперчіть.

Крок 4. Горбушу наріжте зручними шматочками. Складіть на овочі.

Крок 5. Тушкуйте під кришкою.

Крок 6. Викладіть томатний соус і подрібнений зубчик часнику, долийте теплої водички, щоб заливка покривала рибку. Тушкуйте 15 хвилин під кришкою.

Крок 7. Обсушену петрушку наріжте і прикрасьте блюдо.

Крок 8. Розкладіть рибку по порціях, при бажанні доповніть улюбленим гарніром.

Крок 9. Їжте корисно і ситно. Приємного апетиту!

Соковита горбуша з майонезом на сковороді

Соковита горбуша з майонезом на сковороді максимальне легке у виконанні блюдо. Рекомендую приготувати цю рибку всім любителям морепродуктів. Соковито, ніжно, ароматно! Бюджетні складові ви знайдете в будь-якому магазині. Харчуйтеся корисно!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Горбуша – 350 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для соковитою горбуші.

Крок 2. Рибку обдайте під краном водичкою і вмочіть серветками. Розріжте на смужки, видаливши кісточки і шкірку.

Крок 3. Перекладіть в миску. Приправте улюбленими прянощами. У мене традиційно – сіль і перець. Полийте майонезом. Приправи втріть масажними рухами. Посипте нарубаною зеленню кропу. Відставте в бік.

Крок 4. Цибулинку звільніть від лушпиння. Настругайте, як вам подобається. Сир перетворіть в стружку на тертці.

Крок 5. Сковорідку розігріти на помірному нагріві. Вилийте масло, яке звикли використовувати. Закиньте цибулинку і обсмажте до прозорості. Зверху розкладіть рибні шматочки. Припорошите сирної шубкою. Готуйте під кришкою, поки сир не розплавиться.

Крок 6. Перекладіть приготовані рибні шматочки на порційні тарілки. Задекоріруйте улюбленої зеленушкой і овочами.

Крок 7. Кличте гостей до столу. Їжте з апетитом.

Горбуша з сиром і помідорами на сковороді

Горбуша з сиром і помідорами на сковороді – моє улюблене блюдо. Готується без всяких зусиль і спеціальних знань. Риба володіє чарівним смаком і приголомшливо запашним ароматом. Апетитне блюдо навряд чи когось залишить без позитивних емоцій.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Помідори – 40 гр.
  • Морква – 25 гр. (за бажанням)
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 15 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Масло топлене – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рибку обдайте під краном водою і промокніть серветками. Розріжте на зручні шматочки.

Крок 2. Приправте улюбленими прянощами. У мене, як завжди – сіль і перець. Полийте лимонним соком. Приправи втріть масажними рухами і відставте в сторону, поки будете займатися овочами.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Настругайте, як вам подобається. Помідорки сполосніть, обсушіть і настругайте кружечками. Твердий сир нарізати на тонкі скибочки. Можна за бажанням додати терту на дрібній тертці моркву, буде ще соковитіше.

Крок 4. Сковорідку розігріти на помірній температурі. Вилийте масло, яке звикли використовувати. У мене воно топлене. Перекладіть шматочки горбуші. Підсмажте тільки з одного боку.

Крок 5. На підсмажену сторону викладіть кружечки помідорів.

Крок 6. Вільний простір заповніть нарізаною цибулею. На помідори складіть сирні скибочки.

Крок 7. Промажте сир майонезом.

Крок 8. Накривши кришкою, готуйте до розплавлення сиру.

Крок 9. Акуратно перекладіть приготовані рибні шматочки на блюдо. Задекоріруйте улюбленої зеленушкой. Запрошуйте гостей до столу. Їжте з насолодою.

Горбуша з картоплею на сковороді

Горбуша з картоплею на сковороді шалено смачне і одночасно простий у виконанні блюдо. Це моє улюблене поєднання – риба і картопля. Страва виглядає не просто апетитно, а шикарно, на мій погляд. Готові домашні вечеряти так щодня. Картопля чудово доповнює соковиту горбушу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Горбуша – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і моркву вимити від бруду за допомогою щітки для миття овочів і фруктів, почистіть ножичком або овочечисткою. Я користуюся овочечисткою, так виходить економніше. Цибулинку звільніть від лушпиння.

Крок 2. Почищену картоплю настругайте брусками і перекладіть на розпечену сковорідку з олією. Підсмажте до рум’яності з усіх боків, не забувайте перевертати акуратно.

Крок 3. Моркву натріть на тертці тонкою соломкою. Цибулину наріжте, як вам подобається. Овочі закиньте до рум’яної картоплі. Перемішуючи, підсмажте кілька хвилин.

Крок 4. Стейки обдайте під краном водою і промокніть серветками. Складіть на овочі. Приправте улюбленими прянощами. У мене традиційно – сіль і перець. Готуйте пару хвилин.

Крок 5. Переверніть рибу на другу сторону і готуйте ще 5 хвилин.

Крок 7. Розкладіть картоплю з рибкою по порціях. Подавайте з салатом зі свіжих овочів і зелені. Кличте рідних і близьких до столу. Приємного апетиту!

Горбуша, тушкована в томатному соусі

Горбуша, тушкована в томатному соусі – ніжне блюдо, яке не обтяжить вас і підкорить назавжди. М’яка текстура риби чудово зберігає форму і не розвалюється. А апетитна соус чудово підходить до улюблених гарнірів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Вода тепла – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте складові для соковитою ошатною горбуші. Моркву вимити від бруду, поскрябайте ножем або почистіть овочечисткою. Цибулину звільніть від лушпиння. Рибу облийте водою під краном і вмочіть серветками. Очистіть від кісток і шкірки.

Крок 2. Філе горбуші розділіть на зручні шматочки, складіть в миску. Приправте улюбленими прянощами. У мене, як завжди – сіль і перець. Приправи втріть масажними рухами і відставте в сторону, поки будете займатися овочами.

Крок 3. Почищену моркву наріжте тонкими напівкружечками і пасеруйте на маслі на розігрітій сковорідці.

Крок 4. Цибулину наріжте, як вам подобається. Додайте до морквині.

Крок 5. Пасеруйте до м’якого стану.

Крок 6. По овочевій подушці розподіліть рибні шматочки.

Крок 7. Залийте приготовленим соусом з майонезу, води та томатного соусу. Заливка повинна покривати рибу.

Крок 8. Готуйте під кришкою 20 хвилин. Прикрасьте улюбленої зеленню.

Крок 9. Акуратно перекладіть на блюдо. Кличте гостей до столу. Їжте з насолодою.