Тушкована капуста в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста в мультиварці – універсальне блюдо, яке можна запропонувати сім’ї у будь-який час доби. Овочі, приготовлені способом гасіння, відмінно засвоюються, є дієтичним, але при цьому смачним продуктом. А готувати улюблену багатьма капусту в такому пристрої як мультиварка взагалі дуже просто. Головне – не забувати про спеції і прянощі, щоб страва не виявилося занадто прісним.

Класична тушкована капуста з м’ясом в мультиварці

Класичний рецепт капусти, тушкованої з цибулею, морквою і м’ясом, підійде навіть тим, хто готує нечасто щось самостійно. Мультиварка спрощує процес готування і дозволяє насолодитися улюбленою стравою, не витрачаючи зайвих зусиль.

Інгредієнти на
6 порц.

  • М’ясо 500 гр. (свинина або яловичина)
  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Вода ½ склянки
  • Томатна паста за смаком

Процес приготування:

  1. Класичну тушковану капусту в мультиварці приготувати дуже просто. М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажується в чаші пристрої з маслом в режимі «випічка» протягом 25 хвилин.
  2. Цибуля й моркву шаткують шматочками, які повинні бути такого розміру, щоб при готуванні не розвалювалися в кашку. Додають овочі до підготовлюваного м’яса і нагрівають все разом ще близько 15 хвилин.
  3. До м’яса з овочами додається паста томатна, і все перемішують.
  4. Капуста подрібнюється, додається в чашу пристрою, на цьому етапі важливо не забути про сіль і спеції, туди ж наливається вода, і включається режим «гасіння» або «випічка» на 40 хвилин із закритою кришкою.
  5. Коли пристрій закінчить роботу, капуста, тушкована з м’ясом, добре перемішується і подається гарячою зі сметанкою і зеленню.