Тушкована капуста в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста в мультиварці – універсальне блюдо, яке можна запропонувати сім’ї у будь-який час доби. Овочі, приготовлені способом гасіння, відмінно засвоюються, є дієтичним, але при цьому смачним продуктом. А готувати улюблену багатьма капусту в такому пристрої як мультиварка взагалі дуже просто. Головне – не забувати про спеції і прянощі, щоб страва не виявилося занадто прісним.

Класична тушкована капуста з м’ясом в мультиварці

Класичний рецепт капусти, тушкованої з цибулею, морквою і м’ясом, підійде навіть тим, хто готує нечасто щось самостійно. Мультиварка спрощує процес готування і дозволяє насолодитися улюбленою стравою, не витрачаючи зайвих зусиль.

Інгредієнти на
6 порц.

  • М’ясо 500 гр. (свинина або яловичина)
  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Вода ½ склянки
  • Томатна паста за смаком

Процес приготування:

  1. Класичну тушковану капусту в мультиварці приготувати дуже просто. М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажується в чаші пристрої з маслом в режимі «випічка» протягом 25 хвилин.
  2. Цибуля й моркву шаткують шматочками, які повинні бути такого розміру, щоб при готуванні не розвалювалися в кашку. Додають овочі до підготовлюваного м’яса і нагрівають все разом ще близько 15 хвилин.
  3. До м’яса з овочами додається паста томатна, і все перемішують.
  4. Капуста подрібнюється, додається в чашу пристрою, на цьому етапі важливо не забути про сіль і спеції, туди ж наливається вода, і включається режим «гасіння» або «випічка» на 40 хвилин із закритою кришкою.
  5. Коли пристрій закінчить роботу, капуста, тушкована з м’ясом, добре перемішується і подається гарячою зі сметанкою і зеленню.

Тушкована капуста з томатною пастою в мультиварці Редмонд

Томатна паста значно покращує і робить більш яскравим смак страв з капусти. Краще вибирати якісний продукт з томатів, щоб тушкована капуста набула більш виразний аромат. Капусту для гасіння краще нарізати подрібніше: так процес готування буде більш швидким, і виглядати вона буде більш апетитно.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – ½ качана.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1/3 склянки
  • Паста томатна – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Капусту нарізають соломкою, але не дуже крупно.

2. Цибулини і моркву подрібнюють будь-яким способом, який подобається, — кубиками або кільцями.

3. У ємність мультиварки викладаються заздалегідь підготовлені овочі: спочатку капуста, а зверху — скибочки моркви і цибулі.

4. Слідом кладуть листочки лавра і перець. Сіль на цьому етапі не додають.

5. В окремій ємності у воді розчиняють сіль, з’єднують з томатною пастою і заливають протягом 1,5 годин, кришка пристрою при цьому повинна бути закрита. Чим довше страва знаходиться в мультиварці, тим смачніше виходить готовий продукт.

Тушкована капуста з сосисками в мультиварці

Легкий рецепт, коли хочеться доповнити тушковану капусту якимось м’ясним продуктом, і при цьому немає часу або можливості морочитися з готуванням. Рекомендується використовувати сосиски вищого сорту, щоб вони зберегли форму і смак в процесі готування.

Час готування: 1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Сосиска – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Приправа – 0,25 ч. л.
  • Паста томатна – 0,5 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулину рубають на дуже дрібний кубик і готують, додавши трохи олії в режимі жарити, поки цибуля не підрум’яниться.

2. Капусту ріжуть на дрібну соломку, додають в каструлю і включають режим «гасіння». Додають потрібну кількість приправи разом з сіллю.

3. Окремо з’єднується паста з томатів з водою, і капуста заливається цією сумішшю. Мультиварка закривається, включається режим гасіння, а таймер виставляється на 60 хвилин.

4. Очищені сосиски шаткують кружечками і додають до капусти за 10 хвилин до закінчення готування. Вміст пристрою перемішується, і продукт продовжує готуватися з закритою кришкою.

5. Перед подачею капуста може бути посипана рубаною зеленню для краси. Готово!

Як приготувати тушковану капусту з фаршем в мультиварці?

Цей рецепт трохи нагадує ліниві голубці, але без рису. Зелень покращує смак страви, тому при використанні яловичого фаршу варто додати трохи кінзи. Для свинячого фаршу краще підійдуть свіжі петрушка або кріп.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Очищену моркву натирають великої стружкою, цибулини ріжуть, щоб отримати дрібні кубики.

2. У ємність мультиварки кладуть фарш, цибулю та моркву, закривають і тримають в режимі «випічка» протягом 20 хвилин. Важливо, під час готування, періодично помішувати вміст мультиварки. Якщо використовується свинячий фарш, масло можна не додавати: жиру буде досить з м’ясного продукту.

3. Тонко нарізану капусту перекладають до фаршу із засмажкою, перемішують і ставлять у режим «гасіння» на 2 години.

4. Через 40 хвилин після початку готування капусту заливають сумішшю води з томатним соусом, а потім солять і кладуть спеції.

5. Ще Через 30 хвилин в мультиварку додають дуже дрібно нарубану зелень і продовжують тушкувати. Подають капусту зі свіжою сметаною і меленим чорним перцем.

Простий і смачний рецепт тушкованої капусти з картоплею

Такий варіант тушкованої капусти з картоплею – підійде тим, хто не може насититися тільки цим овочем. При цьому, в процесі гасіння, картопля також проходить щадну обробку і зберігає всі корисні властивості. Сосиска додає страві смаку, особливо якщо вибрати підкопчений продукт.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сосиска – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Спеції – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Паста томатна – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищені картоплини нарізають великим кубиком.

2. Цибулину і моркву шинкзатишок більш дрібно, а можна натерти в стружку.

3. Капусту краще порізати тонко, щоб приготувалася швидше і легше протушилась.

4. Зубчики часнику слід розчавити, а потім дуже дрібно нарізати.

5. Сосиски нарізають кружечками середньої товщини.

6. В чаші обсмажують з олією часник, цибулю і сосиски, потім додають моркву і продовжують готувати засмажку протягом 5 хвилин. Для цього процесу підходять режими «випічка» або «смаження».

7. До засмажки кладуть капусту і картоплю, додають спеції і сіль, а також додають томатну пасту. Вміст чаші заливають гарячою водою і тримають під кришкою в режимі «випічка» протягом 40 хвилин.

8. За 10 хвилин до готовності до капусти додають нарізану зелень і листочки лавра. Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану капусту з курятиною?

Найбільш дієтичний варіант тушкованої капусти з м’ясом – коли до овочів додають куряче м’ясо. Якщо використовувати грудку, страва буде максимально щадним, однак для тих, хто любить посочнее, краще вибрати м’якоть курячого стегна: більш насичений смак і приємна консистенція страви забезпечені!

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • М’ясо куряче (філе) – 500 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Кріп сушений – 0.5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо позбавляють від пленочек і нарізають тонкими смужками.

2. Нашаткувати цибулину краще, щоб вийшли півкільця, а моркву натерти на стружку.

3. Капусту ріжуть тонкою соломкою, попередньо видаливши верхні пом’яті або зіпсовані листя.

4. У ємності мультиварки з маслом обсмажують моркву з цибулею. Для цього процесу включають режим «смаження» на 5 хвилин.

5. До засмажки додають курку і готують ще стільки ж, а потім кладуть томатну пасту і після перемішування продовжують тримати в режимі «смаження» ще 3 хвилини.

6. В мультиварку пересипають подрібнену капусту, додають спеції, цукор і сіль і перемикають пристрій в режим «гасіння» на 60 хвилин. Наливають воду і добре перемішують вміст чаші. В процесі потрібно контролювати ступінь протушивания капусти, та в разі необхідності, продовжити час приготування ще на 20 хвилин.

7. Подають капусту з дрібно нарізаним зеленим луком і сметаною.

Тушкована капуста з грибами в мультиварці

Найбільш ароматною тушкована капуста буде, якщо готувати її з лісовими грибами – подосиновиками, боровиками або лисичками, але можна використовувати й інші види, у тому числі гливи або печериці. Королівський сорт печериць володіє таким же насиченим ароматом, як і лісові гриби.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Процес приготування:

1. Нарізану півкільцями цибулю обсмажується в маслі в ємності мультиварки. Для цього процесу використовується режим «смаження». Готовий золотистий цибулю викладається в інший посуд.

2. У тому ж маслі готують нарізані скибочки грибів, які краще не подрібнювати занадто сильно, щоб шматочки добре відчувалися в страві. Смажать грибочки протягом 5-7 хвилин.

3. До грибів повертають цибулю і додають нарізану досить великими шматочками моркву. Всі заправляють томатною пастою з сіллю і перцем. Готують 10-15 хвилин.

4. В останню чергу в каструлю кладуть нашатковану смужками капусту, доливають воду і включають режим «гасіння» на 35-40 хвилин. Далі процес готовності визначається кухарем самостійно, виходячи з того, який саме продукт хочеться отримати хрустку капусточку або м’яку і разваристую.

5. В кінці додають лавровий лист і нарізану зелень, дають капусті настоятися близько півгодини в закритій мультиварці, а після подають з чорним хлібом і сметанкою.

Тушкована капуста з цибулею і морквою в мультиварці

Класичний варіант швидкого приготування тушкованої капусти з звичними складовими – засмажкою з цибулі і моркви. Добре підкреслюють смак готового продукту спеції – перець горошком, листочки лавра і бутони гвоздики.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кетчуп томатний – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Моркву нарізують тонкою соломкою, а цибулю – четвертинками кілець.

2. З капусти знімають верхні листочки і шаткують досить дрібно, щоб вона швидше приготувалася.

3. В чаші пристрою обсмажують морквину в розігрітому маслі. Кришку потрібно закрити і готувати шматочки моркви в такому положенні 3 хвилини. Після туди ж кладуть і дрібно нарізану цибульку, продовжують смажити ще 3 хвилини. Періодично засмажку потрібно помішувати.

4. На наступному етапі всипають капусту і готують аналогічним чином ще 10 хвилин. Обов’язково потрібно помішувати капусту.

5. Слідом кладуть спеції, кетчуп з томатів, сіль, перемішують і продовжують тушкувати протягом півгодини, включивши однойменний режим. Подають капусту гарячої, присмачивши свіжою сметаною, рубаною петрушкою або кетчупом.

Швидкий і простий рецепт тушкованої капусти з ковбасою

Свіжа капуста, тушкована з духмяними ковбасками, яку готують з допомогою мультиварки – універсальний продукт для обіду або вечері. Не варто шкодувати спецій і приправ, щоб блюдо вийшло смачніше й пахучіше.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Ковбаса напівкопчена – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізану цибулю обсмажують в чаші пристрою протягом декількох хвилин, перемішуючи дерев’яною лопаткою.

2. Копчені ковбаски нарізають невеликими скибочками і відправляють на зажарку до цибулі. Час термічної обробки – 5-8 хвилин.

3. Капусту звільняють від верхніх листочків, решту ріжуть на тонкі смужки і перекладають у каструлю на 10-15 хвилин, періодично масу потрібно помішувати.

4. В іншій ємності розводять воду з пастою, сіллю і цукром і додають до овочів з ковбасками, перемішують.

5. Готують капусту протягом 25 хвилин. При цьому потрібно закрити кришку і ввімкнути режим «гасіння». Приємного апетиту!

Тушкована капуста з рисом в мультиварці

Варіація на тему голубців: смачна тушкована капуста з рисом, засмажкою і томатним соусом. Готовий продукт нагадує ліниві голубці для шанувальників їжі без м’ясного білка. Якщо додати спеції, які найбільше подобаються, вийде поживне і корисне блюдо для другої половини дня.

Час готування: 1 година 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Овочі для засмажки – цибулину і морквину – очищають і подрібнюють, щоб вийшли невеликі скибочки.

2. Основу для засмажки поміщають в чашу пристрою і обсмажують в режимі «випічка», додавши туди трошки масла, протягом 10-15 хвилин.

3. За 5 хвилин до закінчення обсмажування додають пасту з помідорів, перемішують і смажать далі.

4. Після, всипають дрібно нашатковану капусту і промитий рис. Вливають воду, перемішують і приправляють за смаком. Сіль і спеції додають, виходячи з власних уподобань.

5. Капуста з рисом гаситься протягом 1,5 годин. Режим повинен бути включений на «гасіння» або «плов», а кришка пристрою – щільно закрита.