Картопля з фаршем в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з фаршем в духовці – швидке і просте блюдо для ситного обіду. Якщо перед вами стоїть завдання смачно нагодувати всю сім’ю, то ці 10 простих рецептів припадуть як раз до речі. З самого доступного набору продуктів у вас вийде досить незвичайне блюдо. Основними інгредієнтами тут виступають картоплю і м’ясний фарш. Приготовані в духовці ці продукти чудово доповнюють один одного і гарантують смачний і соковитий результат.

Дуже смачна запіканка з фаршем і картоплею в духовці

Запіканка з картоплі і фаршу – це дуже ніжне і соковите блюдо, яке об’єднує відразу і м’ясо, і гарнір до нього. А часу і сил на приготування цієї страви ви витратите значно менше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Курячий фарш 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Сир 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати картоплю з фаршем в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  2. Фарш смеша ті з цибулею, посоліть, приправте за смаком і перемішайте.
  3. Обсмажте фарш на рослинному маслі.
  4. Сир натріть на крупній тертці і розділіть на дві рівні частини.
  5. Зелень помийте і наріжте. Змішайте в мисці яйця, одну частину сиру і зелень. Додайте 200 мл сметани, сіль за смаком і перемішайте.
  6. Картопля очистіть від шкірки, промийте і натріть на крупній тертці.
  7. Додавайте в картопляну масу другу частину сиру і залишилася сметану, перемішайте.
  8. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть перший шар з картоплі. Поставте форму з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 35 хвилин.
  9. Потім викладіть на картоплю шар з фаршу.
  10. Залийте зверху сирно-яєчну заливку і розрівняйте її ложкою.
  11. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Подавайте запіканку в теплому вигляді.

Приємного апетиту!