Тушкована картопля з тушонкою – 10 покрокових рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з тушонкою – просте, але ситне блюдо, яке готується до того ж дуже швидко. Для цього необхідно зберігати в холодильнику пару баночок якісної тушонки. Хоч блюдо готується в два рахунки, але рецептів можна знайти багато. У статті зібрано 10 найбільш смачних рецептів картоплі з тушонкою.

Тушкована картопля з тушонкою в каструлі

Були часи, коли картопля з тушонкою вважалася делікатесом, адже її так важко було дістати в магазині. Зараз же страви з тушонкою – це варіант для швидкого вечері. Будемо готувати смачну картоплю з тушонкою в каструлі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 7 шт.
  • Тушонка 1 банку яловичої
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з тушонкою? Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте.
  2. Тушонку викладіть в тарілку, видалите застиглий жир і розімніть її виделкою.
  3. Картопля очистіть і наріжте кубиками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте водою і поставте варитися.
  4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Коли олія нагріється, викладіть цибулю, смажте його 5-7 хвилин. Потім додайте моркву і готуйте ще 3-4 хвилини.
  5. Після цього наріжте кубиками помідор і викладіть його на сковороду, смажте овочі 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Далі викладіть томатну пасту, дочекайтеся, поки зажарка закипить і викладіть тушонку. На середньому вогні продовжуйте готувати 3 хвилини, потім додайте цукор.
  6. Коли картопля буде готова, злити воду і викладіть в каструлю заправку, посоліть і приправте за смаком. Доведіть блюдо до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 5-7 хвилин.
  7. Зелень і часник дуже дрібно наріжте. У каструлю до тушенному картоплі і тушенке додайте часник, зелень і вершкове масло, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь.
  8. Через 5-10 хвилин страву можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати картоплю з тушонкою в мультиварці?

Приготувати картопля з тушонкою в мультиварці – завдання більш проста, ніж загасити цю страву в каструлі. А за смаком і насиченості картопля виходить навіть краще. Для рецепта можна використовувати тушонку з будь-якого виду м’яса.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5-7 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Розкрийте банку з тушонкою, зніміть верхній шар білого жиру. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження» на 10 хвилин і викладіть частину тушонки в чашу.

2. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Додайте в чашу цибулю і моркву. Готуйте до кінця програми.

3. Після цього викладіть решту тушонку і смажте ще 2-3 хвилини.

4. Картоплю наріжте невеликими шматочками. Викладіть картоплю поверх засмажки.

5. Додайте спеції за смаком і влийте воду, щоб вона доходила до рівня картоплі.

6. Активуйте режим «Гасіння» на 40 хвилин. Після звукового сигналу перемішайте блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Смажена картопля з тушонкою на сковороді

Ситне і калорійне блюдо з картоплі і тушонки на сковороді. Особливо шанують його холостяки і студенти, з мінімального набору продуктів виходить повноцінне блюдо, яким можна втамувати голод.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • свиняча Тушонка – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Поставте сковороду на вогонь, викладіть тушонку і трохи обсмажте її.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.

3. Картопля очистіть і наріжте брусками.

4. Окремо обсмажте на сковороді картоплю до м’якості, потім додати ріпчасту цибулю, сіль і мелений перець. Перемішайте і смажте картопля майже до готовності.

5. Додайте тушонку, перемішайте і готуйте страву ще 5 хвилин. Перед подачею посипте смажена картопля і тушонку січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю з тушонкою в казані?

Страви з тушонкою можна віднести до розряду бюджетних і простих. Але тим не менш це повноцінне ситне блюдо, яке можна подати на обід або вечерю. Краще всього готувати картоплю з тушонкою в казані.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Картопля – 10-15 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Тушонка яловича – 1 банку.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте і дрібно наріжте. Викладіть цибулю на сковороду і обсмажте на рослинному маслі протягом 7-10 хвилин.

2. Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, додати до цибулі і смажте овочі разом протягом 10 хвилин.

3. Картоплю очистіть, наріжте кубиками, викладіть картоплю в казан, влийте воду, щоб вона покрила овочі, посоліть і варіть картоплю на повільному вогні до готовності 30-40 хвилин.

4. Яловичу тушонку викладіть на обробну дошку, видалите застиглий жир, великі шматки м’яса розріжте або розімніть виделкою.

5. За 5 хвилин до кінця варіння додайте в казан тушонку, перемішайте. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти картоплю з тушонкою в духовці?

Смачне і ситне блюдо з простого і доступного набору інгредієнтів: картоплі і тушонки. Тушонка вже містить жир, тому в процесі приготування масло використовувати не обов’язково. Ще більше допомагають розкрити смак страви такі приправи, як коріандр і паприка.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • свиняча Тушонка – 0,5 банки.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте невеликими шматочками.

2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно нарежьте.

3. У миску викладіть картоплю, тушковане м’ясо, цибулю і часник, додайте спеції.

4. Отриману суміш заправте майонезом, перемішайте.

5. Викладіть суміш у рукав для запікання, закріпіть його краю з обох сторін.

6. Помістіть рукав на деко і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 45 хвилин. Картопля з тушонкою виходить дуже ніжним і смачним.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картопляного пюре з тушонкою

Завдяки додаванню тушонки картопляне пюре стає більш ситним і калорійним. Тушонку можна взяти будь-яку: яловичу, свинячу, курячу. Ще краще, якщо у вас є в запасі натуральна домашня тушонка.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Тушонка – 350-380 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть, викладіть в каструлю, залийте водою і зваріть. Потім залиште трохи відвару і розімніть картоплю в пюре.

2. Тушонку викладіть в миску і розімніть виделкою на невеликі шматочки.

3. Поставте сковороду на вогонь, викладіть трохи жиру з тушонки. Обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.

4. Далі викладіть м’ясо, перемішайте і смажте протягом хвилини.

5. Засмажку викладіть в каструлю до пюре і добре перемішайте.

6. Перед подачею додайте в блюдо свіжу зелень.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування картоплі з тушкованим м’ясом і грибами

При правильному приготуванні картопля з тушонкою виходить дуже смачним. А якщо додати гриби, то це не тільки зробить спекотне неймовірно ароматним, але і перетворить його смак.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тушонка – 1 банку.
  • Картопля – 550-600 гр.
  • Гриби – 300-350 гр.
  • Селера – 1-2 черешка.
  • Паста томатна – 2-2,5 ст. л.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Увімкніть мультиварку, виставите режим «суп» або «гасіння», влийте рослинне масло. Обсмажте подрібнену цибулю, селеру і моркву.

2. Через 12-15 хвилин додайте томатну пасту, перемішайте. Через 1-2 хвилини викладіть в чашу тушонку і нарізаний солоний огірок.

3. Картоплю наріжте кубиками, гриби – скибочками. Через 20 хвилин від початку смаження додайте картоплю і гриби, посоліть і приправте. Продовжуйте готувати страву в тому ж режимі близько години.

4. Після звукового сигналу про закінчення програми, залиште страву на 10 хвилин під кришкою. В кінці додайте рубану зелень.

5. Картопля з тушонкою і грибами подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Смачна картопля з тушонкою, морквою і цибулею

Всі люди, народжені в СРСР, дуже добре знають смак картоплі з тушонкою. Готувати страву зовсім не складно, але однозначно, для більш цікавого смаку необхідно додати моркву і цибулю.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 10-12 шт.
  • Тушонка – 1 банку.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте невеликими кубиками.

2. У каструлі з товстим дном або сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте до м’якості терту на крупній тертці моркву.

3. Після цього влийте два з половиною склянки води і покладіть лавровий лист.

4. Далі викладіть картоплю. Тушкуйте овочі 20-30 хвилин, посоліть і приправте за смаком.

5. Тушковане м’ясо викладіть на тарілку, розімніть вилкою. Додайте тушонку до картоплі і готуйте ще 5-7 хвилин.

6. За хвилину до готовності додайте зелену цибулю, перемішайте і страва готова. Можна запрошувати домашніх до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт картоплі з тушкованим м’ясом і капустою

Печеня з картоплі, капусти і тушонки – блюдо, яке можна подати на обід або вечерю. Воно соковите, смачне і поживне. Приготувавши таке спекотне, ви отримаєте повноцінне збалансоване блюдо з м’ясом і овочами.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • м’ясна Тушонка – 1 банку.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.

Процес приготування:

1. Спочатку наріжте капусту тонкою соломкою, викладіть на сковороду і обсмажте на рослинному маслі 6-7 хвилин. Потім додайте до капусти подрібнену цибулю та моркву, продовжуйте гасити до м’якості.

2. Після цього додайте до овочів пару столових ложок пасти і викладіть картоплю. Додайте трохи води і тушкуйте, поки картопля не стане м’яким.

3. Коли картопля буде майже готовий, викладіть тушонку, перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Посоліть і приправити страву за смаком.

4. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю з тушкованим м’ясом і овочами?

Коли необхідно швидко приготувати смачну вечерю для всієї родини, скористайтеся цим нехитрим рецептом. Не дивлячись на те, що тушонка зазвичай містить багато жиру, страва виходить в міру калорійним. Картопля і овочі вбирають в себе зайвий жир.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля дрібний молодий – 1,2 кг
  • Сало – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • м’ясна Тушонка – 1 банку.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Візьми дрібний молода картопля приблизно одного розміру. Очистіть овочі і зваріть.

2. Картопля складіть в миску додайте спеції, зелень і подрібнений часник.

3. Сало наріжте кубиками, викладіть на розігріту сковороду і вытопите з нього жир. Обсмажте на жирі картопля до рум’яної скоринки.

4. У каструлі з товстим дном або сковороді з високими бортами обсмажте цибулю і помідори. Потім влийте воду, додайте спеції. Доведіть підливу до кипіння і викладіть картоплю.

5. В кінці додайте тушонку, перемішати, готуйте ще 5 хвилин. Посоліть страву за смаком.

Приємного апетиту!