Тушкована картопля з тушонкою – 10 покрокових рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з тушонкою – просте, але ситне блюдо, яке готується до того ж дуже швидко. Для цього необхідно зберігати в холодильнику пару баночок якісної тушонки. Хоч блюдо готується в два рахунки, але рецептів можна знайти багато. У статті зібрано 10 найбільш смачних рецептів картоплі з тушонкою.

Тушкована картопля з тушонкою в каструлі

Були часи, коли картопля з тушонкою вважалася делікатесом, адже її так важко було дістати в магазині. Зараз же страви з тушонкою – це варіант для швидкого вечері. Будемо готувати смачну картоплю з тушонкою в каструлі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 7 шт.
  • Тушонка 1 банку яловичої
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з тушонкою? Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте.
  2. Тушонку викладіть в тарілку, видалите застиглий жир і розімніть її виделкою.
  3. Картопля очистіть і наріжте кубиками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте водою і поставте варитися.
  4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Коли олія нагріється, викладіть цибулю, смажте його 5-7 хвилин. Потім додайте моркву і готуйте ще 3-4 хвилини.
  5. Після цього наріжте кубиками помідор і викладіть його на сковороду, смажте овочі 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Далі викладіть томатну пасту, дочекайтеся, поки зажарка закипить і викладіть тушонку. На середньому вогні продовжуйте готувати 3 хвилини, потім додайте цукор.
  6. Коли картопля буде готова, злити воду і викладіть в каструлю заправку, посоліть і приправте за смаком. Доведіть блюдо до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 5-7 хвилин.
  7. Зелень і часник дуже дрібно наріжте. У каструлю до тушенному картоплі і тушенке додайте часник, зелень і вершкове масло, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь.
  8. Через 5-10 хвилин страву можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!