Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці в духовці – це дуже смачне, апетитне і улюблене багатьма домашнє блюдо. Такий продукт можна подавати до обіду, вечері або в якості ситного перекусу. Є багато варіантів приготування голубців. Кращі з них ми спеціально зібрали для вас у кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці – це дуже смачне, соковите і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Таке апетитне блюдо точно урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 400 гр.
  • Рис білий 130 гр.
  • Капуста білоголова 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Томатний соус 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо продукти для ледачих голубців за списком.
  2. Рис відварюємо до повної готовності і солимо за смаком.
  3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Відправляємо в сковороду з олією.
  4. Обсмажуємо овочі до м’якості, регулярно помішуючи.
  5. У сковороду викладаємо дрібно нашатковану капусту.
  6. Тушкуємо під кришкою близько 8-10 хвилин. Періодично помішуємо і солимо за смаком.
  7. Подрібнюємо шматки свинини для отримання фаршу. Відправляємо його до рису.
  8. Сюди ж викладаємо тушковані овочі. Гарненько перемішуємо.
  9. Ліпимо з маси акуратні котлети. Кладемо їх у форму для запікання.
  10. Перемішуємо томатний соус зі сметаною.
  11. Заливаємо заготовки отриманою сумішшю.
  12. Запікаємо страву 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  13. Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!