Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці в духовці – це дуже смачне, апетитне і улюблене багатьма домашнє блюдо. Такий продукт можна подавати до обіду, вечері або в якості ситного перекусу. Є багато варіантів приготування голубців. Кращі з них ми спеціально зібрали для вас у кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці – це дуже смачне, соковите і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Таке апетитне блюдо точно урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 400 гр.
  • Рис білий 130 гр.
  • Капуста білоголова 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Томатний соус 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо продукти для ледачих голубців за списком.
  2. Рис відварюємо до повної готовності і солимо за смаком.
  3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Відправляємо в сковороду з олією.
  4. Обсмажуємо овочі до м’якості, регулярно помішуючи.
  5. У сковороду викладаємо дрібно нашатковану капусту.
  6. Тушкуємо під кришкою близько 8-10 хвилин. Періодично помішуємо і солимо за смаком.
  7. Подрібнюємо шматки свинини для отримання фаршу. Відправляємо його до рису.
  8. Сюди ж викладаємо тушковані овочі. Гарненько перемішуємо.
  9. Ліпимо з маси акуратні котлети. Кладемо їх у форму для запікання.
  10. Перемішуємо томатний соус зі сметаною.
  11. Заливаємо заготовки отриманою сумішшю.
  12. Запікаємо страву 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  13. Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в духовці готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Голубці зі свіжої капусти в духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці – це неймовірно смачне, ситне і цікаве блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або перекусу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,8 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо з качана капусти верхні грубі листя і вирізаємо качан. Опускаємо плід у підсолену киплячу воду. Ошпарюємо близько трьох хвилин. Після акуратно знімаємо верхні розм’якшені листки і повторюємо процедуру ошпарювання.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з рисом, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Фарш з рисом порційно викладаємо в розм’якшену капустяне листя.

Крок 4. Звертаємо заготовки у вигляді щільних ковбасок.

Крок 5. Формуємо так все голубці.

Крок 6. Злегка обсмажуємо заготовки на рослинному маслі, після перекладаємо у форму для запікання.

Крок 7. У сковороду вливаємо склянку води, додаємо борошно, сметану, томатну пасту, сіль за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 8. Заливаємо голубці отриманим соусом.

Крок 9. Тепер запікаємо страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Голубці зі свіжої капусти в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі

Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі виходять дуже поживними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами: макаронами, крупами або овочами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Овочевий бульйон – 200 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Спеції – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо капусту, цибулю і часник. Натираємо моркву на тертці.

Крок 2. Порізану капусту відварюємо 5 хвилин після кипіння, після відкидаємо на сито. Воду залишаємо для приготування соусу.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, капусту, відварений до напівготовності рис, куряче яйце, сіль і спеції. Ретельно вимішуємо.

Крок 4. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 5. На сковороді обсмажуємо цибулю, часник і моркву. Доповнюємо овочі сметаною, томатною пастою і овочевим бульйоном. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Крок 6. Заливаємо соусом голубці.

Крок 7. Запікаємо страву 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу і оцінюйте смак!

Ліниві голубці в духовці з підливою

Ліниві голубці в духовці з підливою – це дуже смачне і цікаве блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і нікого не залишить байдужим. Рекомендуємо приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Фарш индюшиный – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис відварний – 1,5 склянки
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо фарш і подрібнену цибулю.

Крок 2. Сюди ж додаємо терту моркву і дрібно нашатковану капусту.

Крок 3. Приєднуємо відварений рис, сіль і спеції.

Крок 4. Ретельно замішуємо заготовку до однорідності.

Крок 5. Ліпимо з отриманого фаршу акуратні котлети і кладемо їх у форму для запікання.

Крок 6. Заливаємо заготовки томатною пастою, розведеною з водою і сіллю. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Ліниві голубці в духовці з підливою готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Голубці на деку в духовці

Голубці на деку в духовці виходять дуже смачними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або разом з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 6 аркушів.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати/томатна паста – 100 гр./1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш, напівготовий рис, яйце, сіль і спеції за смаком.

Крок 2. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 3. Викладаємо начинку в капустяний лист.

Крок 4. Щільно загортаємо.

Крок 5. Формуємо акуратні голубці.

Крок 6. До м’якості обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.

Крок 7. Доповнюємо овочі перетертими томатами або томатною пастою і водою. Тушкуємо до отримання бульйону.

Крок 8. Викладаємо голубці на деко.

Крок 9. Поливаємо підготовленим соусом.

Крок 10. Запікаємо 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 11. Голубці на деку в духовці готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Голубці в сметані, запечені в духовці

Голубці в сметані, запечені в духовці, – це дуже смачне і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 1/3 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. М’ясний фарш обсмажуємо до готовності на рослинній олії.

Крок 3. Додаємо до фаршу промитий рис, сіль, мелений перець. Перемішуємо і готуємо близько 3-5 хвилин.

Крок 4. Півкільця цибулі обсмажуємо на рослинному маслі. Доповнюємо столовою ложкою сметани і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 5. Додаємо в сметанную масу подрібнений кріп.

Крок 6. Ошпарюємо капустяне листя і загортаємо в них начинку з м’ясного фаршу і рису.

Крок 7. Викладаємо голубці у форму для запікання. Заливаємо залишилася сметаною і запікаємо одну годину в розігрітій до 180 градусів духовці.

Крок 8. Голубці в сметані, запечені в духовці, готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Голубці з курячого фаршу в духовці

Голубці з курячого фаршу в духовці виходять дуже ніжними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або, доповнивши гарніром на ваш смак. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна невелика – 1 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

Крок 4. Капусту з’єднайте з цибулею, солимо і ретельно вимішуємо до виділення соку.

Крок 5. Викладаємо до овочів курячий фарш. Додаємо чорний мелений перець за смаком.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготовку.

Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і викладаємо їх на деко з пергаментом.

Крок 8. Обмазуємо кожну заготовку сметаною і запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 9. Голубці з курячого фаршу в духовці готові. Пробуйте!

Голубці, запечені під фольгою

Голубці, запечені під фольгою, порадують вас своєю соковитістю і дивовижним смаком. Готове частування можна подавати зі сметаною або з додатковими гарнірами. Відмінне рішення для вашого яскравого і поживного сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку і балуйте своїх близьких!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна середня – 1 шт.
  • Гриби білі – 100 гр.
  • Гриби білі сушені – 50 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • масло – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Відвар грибний – 0,5 л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування голубців.

Крок 2. Відварюємо рис до напівготовності.

Крок 3. Промиваємо качан капусти. Знімаємо верхні грубі листя і акуратно вирізаємо качан.

Крок 4. Опускаємо кочан у кип’яток. Ошпарюємо пару хвилин і акуратно знімаємо листя. Повторюємо процедуру, поки не знімемо все листя.

Крок 5. Промиваємо сушені гриби, заливаємо їх 600 мл окропу. Варимо 10 хвилин. Потім зливаємо воду через сито.

Крок 6. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Також чинимо з часником. Подрібнюємо 100 грам білих грибів.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з часником і грибами на вершковому маслі, після викладаємо до них відварені сушені гриби. Тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 8. Обжарку перекладаємо на рісу. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.

Крок 9. Наповнюємо ошпарені капустяне листя начинкою. Звертаємо.

Крок 10. Перекладаємо заготовки у форму, змащену вершковим маслом.

Крок 11. Готуємо соус з 500 мл грибного відвару, сметани та борошна. Солимо, перчимо й перемішуємо.

Крок 12. Заливаємо соусом голубці.

Крок 13. Закриваємо листом фольги і випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 14. Голубці, запечені під фольгою, готові. Можна подавати до столу!

Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису

Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису – це дуже смачне і цікаве блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 0,5 кг
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Паста томатна/кетчуп – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.

Крок 2. Відварюємо рис майже до повної готовності. При необхідності, його попередньо промиваємо.

Крок 3. Пекінську капусту промиваємо, нарізаємо її невеликим кубиком і заливаємо окропом на 10 хвилин.

Крок 4. У глибоку миску кладемо фарш. Також додаємо рис і цибулю з морквою, прокрученные через м’ясорубку. Викладаємо до них ошпарену капусту і подрібнений часник.

Крок 5. Ретельно вимішуємо масу, після солимо її і доповнюємо спеціями.

Крок 6. Ліпимо з заготівлі акуратні котлетки. Викладаємо їх на деко.

Крок 7. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Крок 8. Через зазначений час заливаємо продукт соусом. Для цього розмішуємо сметану і томатну пасту в склянці води. Готуємо в духовці ще 30 хвилин.

Крок 9. Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису готові. Пробуйте!

Голубці з капусти, фаршу і рису шарами

Голубці з капусти, фаршу і рису шарами виходять неймовірно смачними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або, доповнивши гарніром на ваш смак. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста невелика – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 ст.+0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо рис До готовності в підсоленій воді. Попередньо продукт добре промиваємо.

Крок 2. Акуратно знімаємо капустяне листя. Відварюємо їх в окропі близько 10-15 хвилин.

Крок 3. Нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю, моркву натираємо. Обсмажуємо продукти на рослинному маслі, після вливаємо до них половину склянки окропу.

Крок 4. Коли води в сковороді стане менше, додаємо сметану і томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 5. Відварений рис ретельно перемішуємо з фаршем, сіллю і перцем. Третина маси викладаємо рівним шаром у форму для запікання.

Крок 6. Далі робимо шар з пропарених капустяного листя.

Крок 7. Поливаємо соусом і повторюємо шари. Запікаємо страву 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 8. Голубці з капусти, фаршу і рису шарами готові, посипаємо подрібненою петрушкою. Можна пригощатися!