Голубці зі свіжої капусти в духовці
Голубці зі свіжої капусти в духовці – це неймовірно смачне, ситне і цікаве блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або перекусу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,8 кг
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо з качана капусти верхні грубі листя і вирізаємо качан. Опускаємо плід у підсолену киплячу воду. Ошпарюємо близько трьох хвилин. Після акуратно знімаємо верхні розм’якшені листки і повторюємо процедуру ошпарювання.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з рисом, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо.
Крок 3. Фарш з рисом порційно викладаємо в розм’якшену капустяне листя.
Крок 4. Звертаємо заготовки у вигляді щільних ковбасок.
Крок 5. Формуємо так все голубці.
Крок 6. Злегка обсмажуємо заготовки на рослинному маслі, після перекладаємо у форму для запікання.
Крок 7. У сковороду вливаємо склянку води, додаємо борошно, сметану, томатну пасту, сіль за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
Крок 8. Заливаємо голубці отриманим соусом.
Крок 9. Тепер запікаємо страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 10. Голубці зі свіжої капусти в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!