Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці зі свіжої капусти в духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці – це неймовірно смачне, ситне і цікаве блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або перекусу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,8 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо з качана капусти верхні грубі листя і вирізаємо качан. Опускаємо плід у підсолену киплячу воду. Ошпарюємо близько трьох хвилин. Після акуратно знімаємо верхні розм’якшені листки і повторюємо процедуру ошпарювання.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з рисом, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Фарш з рисом порційно викладаємо в розм’якшену капустяне листя.

Крок 4. Звертаємо заготовки у вигляді щільних ковбасок.

Крок 5. Формуємо так все голубці.

Крок 6. Злегка обсмажуємо заготовки на рослинному маслі, після перекладаємо у форму для запікання.

Крок 7. У сковороду вливаємо склянку води, додаємо борошно, сметану, томатну пасту, сіль за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 8. Заливаємо голубці отриманим соусом.

Крок 9. Тепер запікаємо страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Голубці зі свіжої капусти в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!