Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису

Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису – це дуже смачне і цікаве блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 0,5 кг
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Паста томатна/кетчуп – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.

Крок 2. Відварюємо рис майже до повної готовності. При необхідності, його попередньо промиваємо.

Крок 3. Пекінську капусту промиваємо, нарізаємо її невеликим кубиком і заливаємо окропом на 10 хвилин.

Крок 4. У глибоку миску кладемо фарш. Також додаємо рис і цибулю з морквою, прокрученные через м’ясорубку. Викладаємо до них ошпарену капусту і подрібнений часник.

Крок 5. Ретельно вимішуємо масу, після солимо її і доповнюємо спеціями.

Крок 6. Ліпимо з заготівлі акуратні котлетки. Викладаємо їх на деко.

Крок 7. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Крок 8. Через зазначений час заливаємо продукт соусом. Для цього розмішуємо сметану і томатну пасту в склянці води. Готуємо в духовці ще 30 хвилин.

Крок 9. Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису готові. Пробуйте!