Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису
Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису – це дуже смачне і цікаве блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює звичне меню і порадує близьких. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 0,5 кг
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Паста томатна/кетчуп – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
Крок 2. Відварюємо рис майже до повної готовності. При необхідності, його попередньо промиваємо.
Крок 3. Пекінську капусту промиваємо, нарізаємо її невеликим кубиком і заливаємо окропом на 10 хвилин.
Крок 4. У глибоку миску кладемо фарш. Також додаємо рис і цибулю з морквою, прокрученные через м’ясорубку. Викладаємо до них ошпарену капусту і подрібнений часник.
Крок 5. Ретельно вимішуємо масу, після солимо її і доповнюємо спеціями.
Крок 6. Ліпимо з заготівлі акуратні котлетки. Викладаємо їх на деко.
Крок 7. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Крок 8. Через зазначений час заливаємо продукт соусом. Для цього розмішуємо сметану і томатну пасту в склянці води. Готуємо в духовці ще 30 хвилин.
Крок 9. Ліниві голубці з пекінської капусти, фаршу і рису готові. Пробуйте!