Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці на деку в духовці

Голубці на деку в духовці виходять дуже смачними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або разом з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 6 аркушів.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати/томатна паста – 100 гр./1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш, напівготовий рис, яйце, сіль і спеції за смаком.

Крок 2. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 3. Викладаємо начинку в капустяний лист.

Крок 4. Щільно загортаємо.

Крок 5. Формуємо акуратні голубці.

Крок 6. До м’якості обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.

Крок 7. Доповнюємо овочі перетертими томатами або томатною пастою і водою. Тушкуємо до отримання бульйону.

Крок 8. Викладаємо голубці на деко.

Крок 9. Поливаємо підготовленим соусом.

Крок 10. Запікаємо 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 11. Голубці на деку в духовці готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!