Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці з капусти, фаршу і рису шарами

Голубці з капусти, фаршу і рису шарами виходять неймовірно смачними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або, доповнивши гарніром на ваш смак. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста невелика – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 ст.+0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо рис До готовності в підсоленій воді. Попередньо продукт добре промиваємо.

Крок 2. Акуратно знімаємо капустяне листя. Відварюємо їх в окропі близько 10-15 хвилин.

Крок 3. Нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю, моркву натираємо. Обсмажуємо продукти на рослинному маслі, після вливаємо до них половину склянки окропу.

Крок 4. Коли води в сковороді стане менше, додаємо сметану і томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 5. Відварений рис ретельно перемішуємо з фаршем, сіллю і перцем. Третина маси викладаємо рівним шаром у форму для запікання.

Крок 6. Далі робимо шар з пропарених капустяного листя.

Крок 7. Поливаємо соусом і повторюємо шари. Запікаємо страву 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 8. Голубці з капусти, фаршу і рису шарами готові, посипаємо подрібненою петрушкою. Можна пригощатися!