Голубці з капусти, фаршу і рису шарами
Голубці з капусти, фаршу і рису шарами виходять неймовірно смачними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо або, доповнивши гарніром на ваш смак. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста невелика – 1 качан.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2 ст.+0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 250 гр.
- томатна Паста – 50 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Варимо рис До готовності в підсоленій воді. Попередньо продукт добре промиваємо.
Крок 2. Акуратно знімаємо капустяне листя. Відварюємо їх в окропі близько 10-15 хвилин.
Крок 3. Нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю, моркву натираємо. Обсмажуємо продукти на рослинному маслі, після вливаємо до них половину склянки окропу.
Крок 4. Коли води в сковороді стане менше, додаємо сметану і томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 5. Відварений рис ретельно перемішуємо з фаршем, сіллю і перцем. Третина маси викладаємо рівним шаром у форму для запікання.
Крок 6. Далі робимо шар з пропарених капустяного листя.
Крок 7. Поливаємо соусом і повторюємо шари. Запікаємо страву 1 годину при температурі 180 градусів.
Крок 8. Голубці з капусти, фаршу і рису шарами готові, посипаємо подрібненою петрушкою. Можна пригощатися!