Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Голубці, запечені під фольгою

Голубці, запечені під фольгою, порадують вас своєю соковитістю і дивовижним смаком. Готове частування можна подавати зі сметаною або з додатковими гарнірами. Відмінне рішення для вашого яскравого і поживного сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку і балуйте своїх близьких!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна середня – 1 шт.
  • Гриби білі – 100 гр.
  • Гриби білі сушені – 50 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • масло – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Відвар грибний – 0,5 л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування голубців.

Крок 2. Відварюємо рис до напівготовності.

Крок 3. Промиваємо качан капусти. Знімаємо верхні грубі листя і акуратно вирізаємо качан.

Крок 4. Опускаємо кочан у кип’яток. Ошпарюємо пару хвилин і акуратно знімаємо листя. Повторюємо процедуру, поки не знімемо все листя.

Крок 5. Промиваємо сушені гриби, заливаємо їх 600 мл окропу. Варимо 10 хвилин. Потім зливаємо воду через сито.

Крок 6. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Також чинимо з часником. Подрібнюємо 100 грам білих грибів.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з часником і грибами на вершковому маслі, після викладаємо до них відварені сушені гриби. Тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 8. Обжарку перекладаємо на рісу. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.

Крок 9. Наповнюємо ошпарені капустяне листя начинкою. Звертаємо.

Крок 10. Перекладаємо заготовки у форму, змащену вершковим маслом.

Крок 11. Готуємо соус з 500 мл грибного відвару, сметани та борошна. Солимо, перчимо й перемішуємо.

Крок 12. Заливаємо соусом голубці.

Крок 13. Закриваємо листом фольги і випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 14. Голубці, запечені під фольгою, готові. Можна подавати до столу!