Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі
Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі виходять дуже поживними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами: макаронами, крупами або овочами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Рис – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Овочевий бульйон – 200 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Спеції – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо капусту, цибулю і часник. Натираємо моркву на тертці.
Крок 2. Порізану капусту відварюємо 5 хвилин після кипіння, після відкидаємо на сито. Воду залишаємо для приготування соусу.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, капусту, відварений до напівготовності рис, куряче яйце, сіль і спеції. Ретельно вимішуємо.
Крок 4. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і викладаємо їх у форму для запікання.
Крок 5. На сковороді обсмажуємо цибулю, часник і моркву. Доповнюємо овочі сметаною, томатною пастою і овочевим бульйоном. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Крок 6. Заливаємо соусом голубці.
Крок 7. Запікаємо страву 45 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 8. Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу і оцінюйте смак!