Голубці в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі

Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі виходять дуже поживними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами: макаронами, крупами або овочами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Овочевий бульйон – 200 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Спеції – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо капусту, цибулю і часник. Натираємо моркву на тертці.

Крок 2. Порізану капусту відварюємо 5 хвилин після кипіння, після відкидаємо на сито. Воду залишаємо для приготування соусу.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, капусту, відварений до напівготовності рис, куряче яйце, сіль і спеції. Ретельно вимішуємо.

Крок 4. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 5. На сковороді обсмажуємо цибулю, часник і моркву. Доповнюємо овочі сметаною, томатною пастою і овочевим бульйоном. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Крок 6. Заливаємо соусом голубці.

Крок 7. Запікаємо страву 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу і оцінюйте смак!