Товстолобик в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Товстолобик в духовці – це один з найпростіших, вдалих і поширених способів приготування смачною і ароматною рибки. Для того щоб зробити смак риби більш насиченим і оригінальним, радимо вам використовувати різні добавки, наприклад: лимон, сметана або дрібно нарізані овочі. Товстолобик здивує вас своєю приємною текстурою і ніжністю м’яса. Привнесіть в свій звичний раціон щось нове, і здивуйте своїх домочадців!

Товстолобик у фользі в духовці

Товстолобик у фользі в духовці – це соковите і ароматне страва, яка стане справжньою прикрасою вашого столу. В рибі міститься мінімальна кількість кісточок і багато корисних речовин, зокрема макро – і мікроелементи. Пропонуємо вам запекти товстолобика відразу з овочами, таким чином, ми відразу отримаємо і апетитний гарнір.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Товстолобик 1.5 кг
  • Лимон 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Кабачок 2 шт.
  • Баклажан 2 шт.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 2 щіпки
  • Спеції для риби 1 ч. л.
  • Олія соняшникова 50 мл

Процес приготування:

  1. З риби зчищають луску і ретельно промиваємо тушку під струменем води.
  2. Робимо надріз вздовж черевця і видаляємо потрухи разом з чорними плівками – обполіскуємо зсередини. Залишати голову чи ні – вирішувати вам.
  3. Робимо кілька косих неглибоких надрізів і натираємо товстолобика з усіх боків спеціями і сіллю, збризкуємо соком цитрусового фрукта і даємо просочитися протягом 20 хвилин.
  4. Не гаючи часу, цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо півкільцями.
  5. Очищену моркву ріжемо тонкими кружками.
  6. На сухій сковорідці обсмажуємо овочі до легкої рум’яності, часто помішуючи.
  7. За бажанням знімаємо шкірку з молодих кабачків, ріжемо кільцями.
  8. На розігрітій олії смажимо кабачок до м’якості з обох сторін.
  9. Аналогічно кабачка, подрібнюємо баклажани – солимо і залишаємо на 5 хвилин, щоб позбутися гіркоти.
  10. Кільця баклажана також злегка підсмажуємо.
  11. Деко устеляємо двома шарами фольги, викладаємо овочі, як показано на фото і присипаємо сіллю.
  12. Зверху укладаємо замаринованого товстолобика, в надрізи поміщаємо слайсы лимона.
  13. загортаємо Фольгу і запікаємо страву близько півгодини при 180 градусах.
  14. Через 30 хвилин, відкриваємо фольгу і печемо рибку ще 15 хвилин.
  15. Страву подаємо до столу « з пилу, з жару» і насолоджуємося ніжним смаком і приємним ароматом. Приємного апетиту!