Куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді – 6 рецептів зі сметаною, майонезом з покроковими фото

Куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді — це смачне і корисне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. Субпродукти вважаються корисною їжею, у них мало жиру, але багато білка, вони добре засвоюються організмом. Особливо ніжною така підлива з печінкою виходить, якщо гасити її зі сметаною. Як приготувати цю страву, ви дізнаєтеся з наших 6 покрокових рецептів.

Тушкована куряча печінка в сметані з цибулею та морквою на сковороді

Відмінне рішення для ситного обіду – куряча печінка з овочами в сметані. Блюдо просте і поширене в наших широтах, його можна подавати з гарніром, так і з часточками без ароматного хліба.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча печінка 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячу печінку з цибулею та морквою на сковороді? Печінку ретельно промийте під проточною водою, видаліть прожилки, наріжте її великими шматками.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть водою і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Морква помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла. Обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім додайте моркву і продовжуйте готувати овочі до м’якості моркви.
  4. На вогонь поставте ще одну сковороду, влийте рослинне масло. Шматки печінки обваляйте в борошні і викладіть на розігріту олію, смажте на середньому вогні 2-3 хвилини, періодично перемішуйте.
  5. Коли печінка зарум’яниться, перекладіть до неї засмажку з цибулі і моркви. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву 3-5 хвилин.
  6. Далі зніміть кришку і додайте сметану, мускатний горіх, сіль і мелений перець за смаком. Якщо ви бажаєте отримати більш рідку підливу, додайте пару столових ложок води.
  7. Додайте в сковорідку подрібнений часник, перемішайте, тримайте страву на вогні 1-2 хвилини, а потім закрийте кришку і дайте йому настоятися 10-15 хвилин. До ніжної курячої печінки підійде гарнір із крупів, картоплі або макаронів.

Приємного апетиту!

Соковита куряча печінка в майонезі з цибулею та морквою на сковороді

Досвідчена господиня легко може приготувати з печінки масу смачних страв. Ми пропонуємо один з найпростіших, але дуже цікавих за смаком варіантів, тушковану курячу печінку в майонезі з цибулею і морквою. Печінка виходить соковитою і просто тане в роті.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінка добре помийте, промокніть паперовими рушниками, видалите прожилки і наріжте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. З моркви зчистите верхній шар, обмийте і натріть на тертці. Обсмажте овочі на невеликій кількості рослинного масла.

3. Коли морква стане м’якою, додайте до овочів печінка, продовжуйте смажити 5 хвилин.

4. Потім додайте майонез, перемішайте. Додайте пару столових ложок кип’яченої води, сіль і спеції за смаком. Тушкуйте страву 7-10 хвилин до готовності печінки.

5. Подавайте підливку з печінки, цибулі і моркви з будь-яким гарніром за смаком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячої печінки з цибулею і морквою

На сковороді готувати швидше, але страви виходять більш калорійними. Смажена печінка з золотистою скоринкою відмінно поєднується з картопляним пюре, гречаною кашею і макаронами. Прекрасна ідея для обіду і вечері.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінку помийте, очистіть від пленочек і жилок, наріжте невеликими шматками.

2. Цибулю і моркву очистіть і промийте. Наріжте овочі соломкою.

3. Поставте сковорідку на середній вогонь, коли вона прогріється, влийте соняшникову олію. Спочатку викладіть на сковороду печінку, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і тушкуйте під кришкою 10-12 хвилин.

4. Потім додайте до печінки нарізані овочі, перемішайте і тушкуйте під кришкою 5-7 хвилин.

5. Далі зніміть кришку і обсмажте вміст сковороди до золотистого кольору, на це піде 3-5 хвилин. Потрібно пам’ятати про те, що якщо перетримати печінка на вогні, то вона стане жорсткою. Подавайте печінка з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Смажена куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді

Якщо ви любите субпродукти, то смажена куряча печінка з овочами вам точно припаде до смаку. Просте, бюджетне та швидке блюдо, багате залізом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу печінку помийте під холодною водою, зніміть пленочки і наріжте невеликими шматочками.

2. Цибулю і моркву очистіть і обмийте. Моркву наріжте соломкою, цибулю – кубиками.

3. Поставте сковороду на вогонь, розігрійте в ній вершкове і рослинне масло. Викладіть овочі на сковороду і смажте 7-8 хвилин.

4. До обсмаженою овочам додайте печінку, перемішайте і готуйте на слабкому вогні 10-12 хвилин. Потім посоліть і приправте печінку за смаком. Печінка буде готова, коли при проколюванні, з неї перестане сочитися кров.

5. В кінці додайте подрібнений часник і рубану зелень, перемішайте. Смажена печінка з цибулею і морквою готова, можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

куряча печінка Тушкована з цибулею та морквою в вершках

Тушкована в вершках печінка виходить неймовірно смачною і ніжною. Вона готується разом з цибулею і морквою. Таке блюдо підійде людям, які сидять на дієті і стежать за своїм харчуванням.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло пісне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть її від жиру і плівок, обсушити паперовими рушниками. Наріжте субпродукти невеликими шматками. Цибулю і моркву очистіть і промийте.

2. Цибулю наріжте півкільцями. Розігрійте сковороду, влийте олію і викладіть цибулю, обсмажте його 2-3 хвилини.

3. Моркву наріжте тонкою соломкою. Додайте моркву до цибулі і продовжуйте смажити до м’якості моркви.

4. Потім викладіть овочі печінку. Обсмажте її з усіх сторін до легкої золотистої скоринки.

5. Далі зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 6-8 хвилин. Потім влийте вершки, посоліть і приправте за смаком, доведіть вершковий соус до кипіння і вимкніть вогонь.

6. Подавайте печінка з вершками з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт оладок з курячої печінки з морквою і цибулею

Печінка – корисний продукт, а куряча печінка в відрізните від свинячої і яловичої ще дуже легко і швидко готується. Щоб урізноманітнити свій раціон і спробувати що-небудь нове, приготуйте печінкові оладки, це дуже ніжне і соковите блюдо.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Морква – 1 шт.
  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 3-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку помийте, очистіть від плівок і жилок, обсушіть і наріжте. Помістіть печінка в чашу блендера і подрібніть її. Подрібнену печінку перекладіть в миску.

2. Цибулю і моркву очистіть і промийте, наріжте на кілька частин. Овочі також перекладіть в чашу блендера і подрібніть.

3. Додайте подрібнені овочі до печінкової маси. Також в миску вбийте одне яйце, сіль, мелений перець і манну крупу. Фарш перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.

4. Розігрійте сковорідку, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте фарш на сковорідку у формі округлих оладок. Смажте коржі до золотистого кольору з двох сторін.

5. Смажать оладки дуже швидко. Подавайте їх на стіл в гарячому вигляді з різними соусами і свіжими овочами.

Приємного апетиту!