Пиріг з мясом і картоплею в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Домашня несолодка випічка – це універсальне блюдо, яке буває зі всілякими начинками і готується з різного тіста: дріжджового, листкового або навіть прісного. Але сьогодні мова піде про ситний і шалено смачний пиріг з начинкою з подрібненого м’яса і картоплі. Подавати таку страву можна, як до святкового столу, так і для сімейної вечері або обіду, така різноманітність напевно припаде до душі всім, хто тільки спробує цей шедевр кулінарії!

Пиріг з м’ясом і картоплею на дріжджовому тесті в духовці

Приготуємо соковитий і дуже ситний пиріг з пишного тесту на основі дріжджів з ароматною начинкою зі свинини або телятини і картоплі. Таким стравою можна з легкістю нагодувати всю сім’ю, а також подати до святкового столу. Не сумніваєтеся – це страва стане справжньою «родзинкою» всього застілля!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Масло рослинне 30 мл
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Сухі дріжджі 9 гр.
  • Сіль-5 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Борошно 600 гр.
  • Для начинки:
  • М’ясо 350 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з м’ясом і картоплею в духовці? Готування починаємо з тіста. Молоко підігріваємо до 32-35 градусів і засипаємо в нього сіль, цукровий пісок, дріжджі і поступово вводимо просіяне пшеничне борошно.
  2. Після, підливаємо 30 мл рослинного масла і ретельно вимішуємо тісто близько 10 хвилин. Накриваємо посуд з пшеничного масою рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40-60 хвилин.
  3. В цей час займемося начинкою. За допомогою м’ясорубки і великої насадки подрібнюємо шматок м’яса, очищений картопля і цибуля – все гарненько перемішуємо і заправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
  4. Піднялося тісто розділяємо на дві рівні частини і розгортаємо в тонкі пласти, розміром з ваш деко або форму для запікання. Жаростійкий посуд промазуємо маслом і викладаємо ½ частину тіста, зверху, рівним шаром розкладаємо соковиту начинку.
  5. Залишилися тестом накриваємо начинку і вологими пальцями щільно защипуємо краю.
  6. Для вільного виходу пари робимо кілька надрізів.
  7. Залишаємо сиру заготовку на 25 хвилин для вистоювання. І після відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 35-40 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.
  8. Нарізаємо апетитний пиріг порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бездріжджовий пиріг з м’ясом і картоплею в духовці

Коли немає часу і бажання довго чекати активації дріжджів для приготування пишного тіста, готуємо пиріг на основі не менш смачного тіста, але вже без додавання згаданого вище інгредієнта. Соковита начинка з м’яса з картоплею чудово поєднується з такою основою і в результаті виходить неймовірно смачне блюдо.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове (розтоплене) – 40 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – ¼ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Для начинки:

  • Яловичина (м’якоть) – 450 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чебрець (мелений) – ½ Ч. л.
  • Суміш перців – ½ ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. У глибокій тарілці з’єднуємо розтоплене вершкове масло і сметану будь-якої жирності.

Крок 2. Вбиваємо одне яйця і підсипаємо сіль і розпушувач.

Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти.

Крок 4. Поступово вводимо дві склянки борошна і у випадку, якщо тісто відразу має м’яку не в’язку консистенцію, то більше борошно додавати не потрібно.

Крок 5. З отриманої маси формуємо дві кульки (один трохи більше іншого) і прибираємо в бік.

Крок 6.Займемося начинкою. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і дрібно кришимо.

Крок 7. М’ясо гарненько обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і дуже дрібно нарізаємо.

Крок 8. Картоплю очищаємо, обполіскуємо і максимально дрібненько ріжемо.

Крок 9. Змішуємо продукти для начинки, приправляємо сіллю, сумішшю перців і чебрецем.

Крок 10. Перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

Крок 11. Дві частини тесту розгортаємо в тонкі овальні пласти і велику «коржик» перекладаємо на деко, попередньо устеленный фольгою або пекарської папером для запікання.

Крок 12. Зверху викладаємо начинку, відступаючи близько 1-1,5 см від країв.

Крок 13. Закриваємо м’ясо з овочами рештою тіста і щільно притискаємо краю.

Крок 14. Скріплюємо краї, трохи підкручуючи їх догори.

Крок 15. В окремій мисці збиваємо яйця з двома столовими ложками води і щедро змащуємо страву. По всьому периметру робимо кілька надрізів для вільного виходу пари.

Крок 16. Запікаємо пиріг 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Заливний пиріг на кефірі з м’ясом і картоплею

Немає нічого смачнішого, ніж несолодкі заливні пироги, приготовані на кефірі, та ще й з такою ароматною начинкою, яка включає в себе соковите добірне м’ясо, картоплю і ріпчасту цибулю. Готується таке страву дуже просто, а результатом ви напевно залишитеся задоволені!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 250-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Картопля (велика) – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо тісто. В мисці з високими бортиками змішуємо кефір, яйце збиваємо за допомогою виделки або віночка. До отриманої суміші підсипаємо борошно пшеничне, сіль, цукровий пісок і соду – перемішуємо до однорідної консистенції без грудок.

Крок 2. Займемося начинкою. До фаршу додаємо дрібно нашатковану ріпчасту цибулю (його кількість ви можете регулювати самостійно, так як чим більше цибулі, тим соковитіше).

Крок 3. До м’яса також відправляємо поросяти, ягняти картопля, приправляємо суміш сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішуємо.

Крок 4. Починаємо нагрівати духовку до позначки 180 градусів, а тим часом деко або форму застеляємо пергаментом для запікання. Якщо пекарської папери у вас немає, то достатньо буде просто промазати жароміцний посуд тонким шаром рослинного або вершкового масла.

Крок 5. На дно форми виливаємо ½ тіста, розподіляючи рівним шаром.

Крок 6.Зверху викладаємо ароматну начинку.

Крок 7. Заливаємо м’ясо з овочами залишками тіста, розрівнюючи його по всій площі ложкою або лопаткою.

Крок 8. Запікаємо страву протягом 40 хвилин до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!

Як спекти татарський пиріг з м’ясом і картоплею?

Лише раз, приготувавши соковитий і в той же час ніжний пиріг з начинкою з свинячого м’яса і дрібнонарізанної картоплі, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову. Цим пирогом можна здивувати не тільки свою родину, але й самих вибагливих гостей, адже кухня татарського краю відрізняється своїм неймовірним смаком і ароматом.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Сіль – ½ .л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно – 250-300 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.

Для начинки:

  • Картопля (середня) – 7 шт.
  • М’ясо – 250-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса або фаршу – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для готування тесту в глибокій посуді змішуємо тепле молоко з сіллю і цукровим піском. Після, додаємо одне яйце і два види масла – ще раз перемішуємо.

Крок 2. Далі засипаємо сухі дріжджі і трохи муки, розмішуємо і даємо постояти пару хвилин.

Крок 3. Коли дріжджі активуються, підсипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто – накриваємо грудку рушником і ставимо в тепле місце підніматися.

Крок 4. Готуємо начинку. Вибране м’ясо дрібно нарізаємо і з’єднуємо з подрібненим ріпчастою цибулею, приправляємо спеціями, сіллю.

Крок 5. Піднялося тісто ділимо на дві частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий пласт. Одну частину перекладаємо на дно дека (пальцями формуємо бортики), попередньо змащеного маслом, а зверху викладаємо брусочки картоплі, посипаємо сіллю.

Крок 6. На картоплю кладемо подрібнене м’ясо з цибулею.

Крок 7. Закриваємо начинку другим пластом тіста, защипуємо краю, а по центру робимо дірочку для виходу пари. Змащуємо пиріг збитим жовтком (можна розбавити молоком) і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при температурі 175-180 градусів.

Крок 8. Рум’яний і неймовірно ароматний пиріг злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Листковий пиріг з м’ясом і картоплею в духовці

Не всі є цінителями пишного дріжджового тіста, але приготувати ароматний і до безумства смачний несолодкий пиріг можна і з листкового напівфабрикату, який можна з легкістю знайти в кожному продуктовому магазині. До того ж, використання готового тіста в рази скорочує час, проведений на кухні, а результат від цього ні в якому разі не страждає!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт. для мастила.
  • Борошно – 20-40 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з очищення і нарізання картоплі. Відварюємо шматочки в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. Розминаємо м’який картоплю в пюре.

Крок 3. Розморожений фарш обсмажуємо на рослинному маслі, приправивши сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 4. М’ясо і картоплю перемішуємо.

Крок 5. Листкове тісто розгортаємо в більш тонкі пласти, присипавши поверхню борошном.

Крок 6. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і злегка припорашиваем борошном.

Крок 7. Укладаємо в форму один пласт тіста і часто наколюємо його виделкою.

Крок 8. Рівним шаром розподіляємо начинку з основи майбутнього пирога.

Крок 9. Накриваємо м’ясо з картоплею рештою тестом.

Крок 10. Для вільного виходу пари робимо кілька надрізів, за бажанням прикрашаємо обрізками тіста і змащуємо верхівку збитим яйцем.

Крок 11. Випікаємо страву протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки.

Крок 13. Даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.

Крок 14. І нарізаємо порційними шматочками.

Крок 15. Приємного апетиту!

Дуже смачний пісочний пиріг з м’ясом і картоплею

Немає нічого смачнішого, ніж домашня випічка, приготовлена з особливою любов’ю і турботою, а якщо це ще і ситний пиріг з м’ясом і картоплею, то це ще і шалено смачно і ароматно. До речі, таку страву дуже зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або навчання, адже він хороший навіть в холодному вигляді.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • курячі Жовтки – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода (крижана) – 50 мл

Для начинки:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 4-5 пір’я.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. У посуді з високими бортами змішуємо просіяне борошно з шматочками охолодженого вершкового масла – перетираємо сухими руками в крихту. В отриману масу додаємо жовтки, сіль і 50 мл крижаної води – замішуємо податливе тісто. Формуємо грудку, загорнути його в плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.

Крок 2. В цей час очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю.

Крок 3. Змішуємо картопляні шматочки з яловичим фаршем.

Крок 4. Додаємо до складових начинки дрібно нашатковану ріпчасту і зелену цибулю і приправляємо все сіллю і чорним меленим перцем – розмішуємо.

Крок 5. Охолоджене тісто ділимо на 2 частини, обидві розгортаємо в тонкі пласти. Одну «коржик» перекладаємо на деко, попередньо вистелену листом пергаментного паперу для запікання або змащений маслом.

Крок 6. Рівним шаром розподіляємо начинку.

Крок 7. Закриваємо м’ясо з овочами, які залишилися листковим тестом.

Крок 8. Вологими пальцями щільно защипуємо краї, а по центру робимо невеликий отвір для виходу пари. Всю верхівку пирога промазуємо збитим яйцем.

Крок 9. Запікаємо пісочний пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Розрізаємо соковитий пиріг з м’ясом і насаждаемся. Приємного апетиту!

Пиріг з м’ясом і картоплею на сметані в духовці

Будь-яка випічка гарна і ніжна, якщо вона приготована на сметані, особливо, якщо начинка у цього кондитерського виробу з соковитого м’яса та картоплі. Такий пиріг чудово прикрасить будь-який святковий стіл і, напевно, сподобається всім, хто тільки його покуштує!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Майонез – 250 мл
  • Сметана – 250 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 скибочка.

Для начинки:

  • М’ясо – 300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Додатково:

  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста. У глибокій тарі змішуємо сметану і майонез.

Крок 2. В отриману масу додаємо яйця і підсолюємо.

Крок 3. Збиваємо вінчиком або виделкою і вводимо один стакан борошна.

Крок 4. Після, підсипаємо трохи картопляного крохмалю.

Крок 5. Далі соду і сік одного скибочки лимона (можна замінити оцтом).

Крок 6. Підсипаємо другий стакан борошна і замішуємо однорідне густе тісто.

Крок 7. Займемося начинкою. Вибране м’ясо нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 8. Картоплю «звільняємо» від шкірки і ріжемо шматочками, такого ж розміру, як і м’ясо.

Крок 9. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо і змішуємо з іншими компонентами начинки, солимо і перчимо.

Крок 10. Форму для запікання з високими бортами змащуємо маслом і виливаємо ½ частину тесту.

Крок 11. Поверх розподіляємо соковиту начинку.

Крок 12. Заливаємо м’ясо з картоплею і цибулею залишками тіста.

Крок 13. Запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів протягом 50-60 хвилин.

Крок 14. Гарячий пиріг злегка остуджуємо і перекладаємо на велику плоску тарілку.

Крок 15. Нарізаємо ароматна страва шматочками і насолоджуємося. Приємного апетиту!