Пиріг з мясом і картоплею в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Домашня несолодка випічка – це універсальне блюдо, яке буває зі всілякими начинками і готується з різного тіста: дріжджового, листкового або навіть прісного. Але сьогодні мова піде про ситний і шалено смачний пиріг з начинкою з подрібненого м’яса і картоплі. Подавати таку страву можна, як до святкового столу, так і для сімейної вечері або обіду, така різноманітність напевно припаде до душі всім, хто тільки спробує цей шедевр кулінарії!

Пиріг з м’ясом і картоплею на дріжджовому тесті в духовці

Приготуємо соковитий і дуже ситний пиріг з пишного тесту на основі дріжджів з ароматною начинкою зі свинини або телятини і картоплі. Таким стравою можна з легкістю нагодувати всю сім’ю, а також подати до святкового столу. Не сумніваєтеся – це страва стане справжньою «родзинкою» всього застілля!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Масло рослинне 30 мл
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Сухі дріжджі 9 гр.
  • Сіль-5 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Борошно 600 гр.
  • Для начинки:
  • М’ясо 350 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з м’ясом і картоплею в духовці? Готування починаємо з тіста. Молоко підігріваємо до 32-35 градусів і засипаємо в нього сіль, цукровий пісок, дріжджі і поступово вводимо просіяне пшеничне борошно.
  2. Після, підливаємо 30 мл рослинного масла і ретельно вимішуємо тісто близько 10 хвилин. Накриваємо посуд з пшеничного масою рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40-60 хвилин.
  3. В цей час займемося начинкою. За допомогою м’ясорубки і великої насадки подрібнюємо шматок м’яса, очищений картопля і цибуля – все гарненько перемішуємо і заправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
  4. Піднялося тісто розділяємо на дві рівні частини і розгортаємо в тонкі пласти, розміром з ваш деко або форму для запікання. Жаростійкий посуд промазуємо маслом і викладаємо ½ частину тіста, зверху, рівним шаром розкладаємо соковиту начинку.
  5. Залишилися тестом накриваємо начинку і вологими пальцями щільно защипуємо краю.
  6. Для вільного виходу пари робимо кілька надрізів.
  7. Залишаємо сиру заготовку на 25 хвилин для вистоювання. І після відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 35-40 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.
  8. Нарізаємо апетитний пиріг порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!