Оссобуко – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Оссобуко – неймовірно смачне і ситне блюдо італійської кухні. Таке частування ідеально підійде для сімейного вечері або святкового столу. У нашій кулінарній добірці ми зібрали для вас шість кращих рецептів приготування оссобуко з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Оссобуко — класичний рецепт з яловичини

Оссобуко – класичний рецепт з яловичини, який точно варто взяти на замітку. Яскраве колоритна страва нікого не залишить байдужим. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак і яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича гомілку 4 стейка
  • Борошно 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт. (велика)
  • Селера 2 стебла
  • Часник 3 зуб.
  • Томати в соку 250 гр.
  • Біле сухе вино-200 мл
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Для приправи гремолата:
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 4 гілки

Процес приготування:

  1. Оссобуко по класичному рецепту готується дуже просто. Стейки яловичої гомілки добре промиваємо під водою.
  2. м’ясо Обвалюють у борошні й обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом.
  3. Смажимо все стейки до рум’янцю. На кожну сторону піде, приблизно по 5 хвилин.
  4. Перекладаємо м’ясо в каструлю або казан.
  5. Ріжемо невеликими кубиками моркву, цибулю, селеру і часник. Тушкуємо овочі до м’якості в оливковій олії з вершковим.
  6. Перекладаємо овочі до м’яса.
  7. Доповнюємо заготівлю томатами у власному соку.
  8. Вливаємо біле сухе вино.
  9. Доводимо масу до кипіння і після тушкуємо 5 хвилин.
  10. Вливаємо бульйон, знову кип’ятимо, солимо і посипаємо спеціями.
  11. Для аромату можна використовувати лаврове листя і трави.
  12. Тушкуємо на плиті близько 1,5-2 годин.
  13. Для приготування гремолати подрібнюємо часник і петрушку. Перемішуємо продукти з лимонною цедрою. Додаємо приправу в кінці приготування.
  14. Оссобуко за класичним рецептом з яловичини готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!