Картопля по-французьки – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Картопля по-французьки – це неймовірно смачне і апетитне страву, яке при подачі до столу завжди користується величезним попитом. Але в цьому немає нічого дивно, тому як ніхто не може встояти перед тонкими скибочками, доповненими ароматними спеціями, соусами і сиром. Крім стандартних добавок ви можете запросто приготувати комплексне блюдо, достатньо лише до картоплі відправити свинину, курку або гриби. У цьому рецепті ви можете дати волю своїй фантазії!

Картопля по-французьки з м’ясом свинини в духовці

Картопля по-французьки з м’ясом свинини в духовці – це комплексне страву, яке включає в себе, як гарнір, так і м’ясну складову, просочену апетитним соусом і прянощами. Така страва стане для вас ситним вечерею або обідом, яке подарує справжнє гастрономічне задоволення.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свинина 700 гр.
  • Картопля 8 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 100 мл
  • Олія соняшникова 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Свинину обполіскуємо водою і даємо час обсохнути, ріжемо на кубики середньої величини і перекладаємо в тарілку. Доповнюємо компонент томатною пастою, сіллю, меленим перцем – перемішуємо.
  2. Залишаємо шматочки для просочення в прохолодному місці на 60 хвилин.
  3. за годину, вогнетривку форму промазуємо соняшниковою олією і викладаємо свинину.
  4. Поверх м’яса розкладаємо товсті цибульні півкільця, солимо.
  5. Наступним шаром розподіляємо тонкі слайсы картоплі, не забуваємо підсолити.
  6. Присмачую заготівлю великою кількістю майонезу.
  7. І посипаємо сиром, подрібненим за допомогою терки з великими отворами.
  8. Готуємо страву протягом 60 хвилин при 180 градусах.
  9. Гарячу картоплю зі свининою та добавками викладаємо в порційні тарілки і дегустуємо, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!