Картопля по-французьки – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Картопля по-французьки – це неймовірно смачне і апетитне страву, яке при подачі до столу завжди користується величезним попитом. Але в цьому немає нічого дивно, тому як ніхто не може встояти перед тонкими скибочками, доповненими ароматними спеціями, соусами і сиром. Крім стандартних добавок ви можете запросто приготувати комплексне блюдо, достатньо лише до картоплі відправити свинину, курку або гриби. У цьому рецепті ви можете дати волю своїй фантазії!

Картопля по-французьки з м’ясом свинини в духовці

Картопля по-французьки з м’ясом свинини в духовці – це комплексне страву, яке включає в себе, як гарнір, так і м’ясну складову, просочену апетитним соусом і прянощами. Така страва стане для вас ситним вечерею або обідом, яке подарує справжнє гастрономічне задоволення.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свинина 700 гр.
  • Картопля 8 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 100 мл
  • Олія соняшникова 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Свинину обполіскуємо водою і даємо час обсохнути, ріжемо на кубики середньої величини і перекладаємо в тарілку. Доповнюємо компонент томатною пастою, сіллю, меленим перцем – перемішуємо.
  2. Залишаємо шматочки для просочення в прохолодному місці на 60 хвилин.
  3. за годину, вогнетривку форму промазуємо соняшниковою олією і викладаємо свинину.
  4. Поверх м’яса розкладаємо товсті цибульні півкільця, солимо.
  5. Наступним шаром розподіляємо тонкі слайсы картоплі, не забуваємо підсолити.
  6. Присмачую заготівлю великою кількістю майонезу.
  7. І посипаємо сиром, подрібненим за допомогою терки з великими отворами.
  8. Готуємо страву протягом 60 хвилин при 180 градусах.
  9. Гарячу картоплю зі свининою та добавками викладаємо в порційні тарілки і дегустуємо, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з м’ясом і грибами

Картопля по-французьки з м’ясом і грибами – це справді святкову страву, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Поєднання соковитого м’яса, тонких слайсів картоплі і ароматних печериць – це неймовірно смачно!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • М’якоть свинини – 300 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Печериці – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Майонез/сметана – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо картоплю і промиваємо бульба разом з м’ясом під струменем води.

Крок 2. Обсушену свинину ріжемо на пластини і відбиваємо молоточком, попередньо укривши шаром харчової плівки.

Крок 3. Промазуємо кожну відбивну сметаною або майонезом.

Крок 4. Зверху викладаємо цибульні кільця чи півкільця.

Крок 5. Далі викладаємо тонкі слайсы картоплі.

Крок 6. І грибів.

Крок 7. Гриби прикриваємо кільцями соковитого помідора. Заготівлю солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 8. Доповнюємо напівфабрикат жменею натертого сиру і перекладаємо у форму, промазану рослинним маслом. Готуємо протягом 35 хвилин в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів.

Крок 9. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з курячою грудкою

Картопля по-французьки з курячою грудкою – це ніжне блюдо, яке в буквальному сенсі тане в роті і дивує своїм неперевершеним ароматом, який неможливо переплутати з чимось іншим. Урізноманітніть своє звичне меню і приготуйте це соковите і апетитну страву!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сир твердих сортів – 70 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування очищаємо овочі, м’ясо зачищаємо від плівок і вкраплень жиру – промиваємо водою і витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. У киплячу підсолену воду закидаємо картоплю, доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини. Злив відвар, бульби остуджуємо і нарізаємо довільно – висипаємо в жароміцну форму, промазану рослинним маслом.

Крок 3. Курку ріжемо слайсами середньої товщини і кладемо поверх картоплі, посипаємо меленим перцем і сіллю.

Крок 4. Цибулю ріжемо півкільцями або пір’ям і розкладаємо наступним шаром.

Крок 5. Далі кладемо кільця помідора і змащуємо все майонезом. Переміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку і засікаємо 30-35 хвилин.

Крок 6. За 10 хвилин до готовності доповнюємо сирної стружкою.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Картоплю з яловичиною в духовці

Картопля по-французьки з яловичиною в духовці – це дивовижного смаку блюдо, яке неможливо не любити, тому що немає нічого смачнішого, ніж томлене м’ясо, доповнене овочами, майонезом і приправами. І спробувавши приготувати яловичину і картопля таким способом одного разу, ви повернетеся до цього рецепту ще не раз!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Картопля – 10-12 шт.
  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир – 180 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на порційні шматки, товщиною не більше одного сантиметра і старанно відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін.

Крок 2. Перекладаємо відбивні на плоский лист і приправляємо сіллю і чорним перцем.

Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями і розкладаємо поверх яловичини.

Крок 4. Далі розподіляємо пластинки очищеної картоплі, за бажанням злегка присаливаем.

Крок 5. Для рум’яної скоринки посипаємо картоплю натертим сиром.

Крок 6. Також робимо сіточку з майонезу.

Крок 7. Запікаємо апетитне блюдо близько 50 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 8. Гарячу картоплю по-французьки з яловичиною розкладаємо в тарілки і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з м’ясом і помідорами

Картопля по-французьки з м’ясом і помідорами – це просте у приготуванні, але в той же час неперевершене смачна страва, перед яким неможливо встояти. З процесом готування впорається навіть недосвідчений кулінар, особливо, якщо буде слідувати рекомендаціям з рецепту.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 650 гр.
  • Картопля – 900 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – 5-6 ст. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ріжемо на пластини товщиною близько півтора-двох сантиметрів.

Крок 2. Гарненько відбиваємо молоточком з двох сторін натираємо сіллю і меленим перцем.

Крок 3. З лука видаляємо лушпиння і нарізаємо його кубиками, висипаємо в глибоку піалу.

Крок 4. До цибулевої нарізці відправляємо 50 грам натертого сиру, щіпку чорного перцю і майонез.

Крок 5. Також підливаємо кілька ложок води і активно перемішуємо – соус готовий.

Крок 6. Для того щоб запечатати сік в м’ясі, швидко обсмажуємо свинину на розігрітій олії до утворення характерною скоринки.

Крок 7. Паралельно чистимо і ріжемо картоплю пластинами, середньої товщини. Присмачую двома ложками рослинного масла, сіллю і перцем – заважаємо і розподіляємо у формі для запікання.

Крок 8. Зверху кладемо подрумяненное м’ясо.

Крок 9. Далі кладемо слайсы помідорів.

Крок 10. Викладаємо цибульно-сирну суміш і відправляємо напівфабрикат на 60 хвилин в духовку (180 градусів).

Крок 11. Через 45 хвилин, страву посипаємо рештою натертим сиром і доводимо до готовності вже при 200 градусах.

Крок 12. Виймаємо страву з духовки і даємо постояти ще 5 хвилин, після переходимо до сервіровці.

Крок 13. За бажанням прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з індичкою

Картопля по-французьки з індичкою – це ситна та поживна страва, яке не містить в собі зайвих калорій. Птах, приготована таким чином, здивує вас своєю соковитістю й ніжністю. А особливу «родзинку» страві додає гранульований часник.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 80 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування знімаємо шкірку і лушпиння з картоплі і цибулі, птицю обполіскуємо водою і даємо час обсохнути.

Крок 2. Індичку ріжемо на пластини і відбиваємо, накривши плівкою. Викладаємо м’ясо у форму, промазану олією і посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 3. Цибулину ріжемо півкільцями і розкладаємо поверх філе.

Крок 4. Наносимо сіточку з сметани для додаткової соковитості.

Крок 5. Максимально тонкими слайсами нарізаємо картоплю, половину розподіляємо поверх лука.

Крок 6. Знову шар сметани.

Крок 7. Гриби довільно подрібнюємо і викладаємо до інших складових.

Крок 8. Кладемо залишки картоплі.

Крок 9. І аналогічно розподіляємо томати.

Крок 10. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 35 хвилин при температурі 180-190 градусів. Після, фольгу виймаємо і посипаємо блюдо натертим сиром, тримаємо в духовці до розплавлення.

Крок 11. Духмяне страву подаємо до столу «з пилу, з жару». Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з м’ясом у фользі

Картопля по-французьки з м’ясом у фользі – це прекрасний спосіб подати комплексне блюдо порційно всім членам сім’ї або гостям. Другим плюсом такого способу приготування, є той факт, що після готування, у вас залишаться чистими не тільки тарілки, але і деко.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 7-8 шт.
  • Телятина – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправа для картоплі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу видаляємо шкірку з овочів, промиваємо. Також обов’язково обполіскуємо телятину і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Нарізаємо м’ясо скибочками, товщиною близько сантиметра.

Крок 3. Інгредієнт присипаємо сіллю і чорним перцем, накриваємо шаром харчової плівки і гарненько відбиваємо з обох сторін.

Крок 4. Морква подрібнюємо на бурачной тертці, тонкими слайсами нарізаємо картоплю.

Крок 5. Квадратний шматок фольги промазуємо рослинним маслом і викладаємо порцію картоплі, солимо і перчимо, а також додаємо приправу. Поверх кладемо телятину.

Крок 6. Посипаємо м’ясо жменею моркви, доповнюємо півкільцями цибулі.

Крок 7. Також не забуваємо промазати заготівлю сметаною і викласти порцію натертого сиру.

Крок 8. Піднімаючи краю догори, загортаємо фольгу.

Крок 9. Перекладаємо напівфабрикати на деко і запікаємо протягом 45-50 хвилин при 180 градусах.

Крок 10. Ароматне блюдо подаємо з різноманітною їжею і трапезуєм. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки з фаршем

Картопля по-французьки з фаршем – це простий і достатньо швидкий варіант смачного і ароматного обіду або вечері, який припаде до смаку всім. Завдяки тому, що свинячий фарш відрізняється своєю жирністю, картопляні скибочки просочуються жирком, а це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Гірчиця російська – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо виймаємо фарш з морозильної камери, очищаємо картоплю і дві цибулини.

Крок 2. Картоплю нарізаємо тонкими кільцями.

Крок 3. Ріжемо на півкільця ріпчасту цибулю.

Крок 4. Тремо сир, використовуючи крупну тертку.

Крок 5. Для заправки в піалі об’єднуємо сметану з сіллю, гірчицею і меленим перцем. Присмачую форму вершковим маслом.

Крок 6. На дно жароміцної посуду розподіляємо фарш, посипаємо цибулею і змащуємо підготовленим соусом.

Крок 7. Далі викладаємо картоплю + соус.

Крок 8. Переміщаємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин. За пару хвилин до закінчення термічної обробки, посипаємо картоплю сирної стружкою.

Крок 9. Гаряче блюдо готуємо та подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Картопля по-французьки з м’ясом і ананасами

Картопля по-французьки з м’ясом і ананасами – це дивовижне поєднання інгредієнтів, які, як здається, зовсім не сумісні. Однак приготувавши таке блюдо хоча б один раз, ви будете повертатися до такого способу комплексного страви ще багато разів – гарантовано!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Ананас – 300 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир в пластинках – 8 шт.
  • Спеції для картоплі – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо й обсушуємо, ріжемо на кубики середньої величини.

Крок 2. В чаші змішуємо майонез, мелений перець, сіль і сметану.

Крок 3. Яловичину розподіляємо по листу і за допомогою кулінарної кисті, присмачую соусом.

Крок 4. Наступний шар – цибулю, нарізану кільцями або півкільцями.

Крок 5. Далі, скибочки ананаса. Для приготування можна використовувати, як свіжий фрукт, так і консервований.

Крок 6. Зверху розкладаємо тонкі слайсы картоплі, змащуємо залишками соусу і щедро посипаємо спеціями.

Крок 7. Розкладаємо платівки сиру, намагаючись не залишати пробіли.

Крок 8. Прибираємо посуд в духовку і готуємо протягом 70-80 хвилин (170 градусів).

Крок 9. Приємного апетиту!

Картопля по-французьки зі сметаною

Картопля по-французьки зі сметаною – це ніжне і ситне блюдо, особливо, якщо доповнити його соковитою м’якоттю свинини або яловичини. Кисломолочний продукт ідеально доповнює основні компоненти і надає їм вершкове післясмак, після якого, вам обов’язково захочеться добавки!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • М’ясо – 500-600 гр.
  • Картопля – 400-500 гр.
  • Помідори – 3-5 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний шматок м’ясо промиваємо й обсушуємо, ріжемо шматками і відбиваємо, озброївшись кухонним молоточком.

Крок 2. Тонким шаром рослинного масла, промазуємо вогнетривкий посуд. Викладаємо скибочки і підсолюємо, також присипаємо спеціями.

Крок 3. Після, викладаємо кружечки помідорів.

Крок 4. І тонкі скибочки картоплі. Солимо.

Крок 5. Овочевий шар промазуємо сметаною.

Крок 6. Завершальним шаром розподіляємо сирну стружку й ставимо деко в духовку.

Крок 7. Запікаємо страва від 40 до 60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!