Спагетті з фаршем – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Спагетті з фаршем – популярний, простий і швидкий варіант ситного другої страви. Спагетті відварюються згідно інструкції, будь м’ясний фарш обсмажується і по смаку господині додаються сир, овочі, зелень і спеції, які додадуть страві особливий колорит. Головний компонент цієї страви – соус, який готується на вершках, сметані або томатному соусі.

Спагетті болоньєзе з фаршем — класичний рецепт

«Спагетті Болоньєзе» з фаршем – це страва італійської кухні, в якій пастою беруться спагетті. Класичне блюдо вимагає достатньо часу і багато інгредієнтів. В нашій кухні має місце спрощений варіант, згідно з яким спагетті з густим томатно-м’ясним соусом виходять не менш смачними. Соус «Болоньєзе» готується з обсмажуванням і гасінням дрібно нашаткованих овочів, фаршів і базиліка з орегано, без яких не вийде італійський смак.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Спагеті 250 гр.
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Помідор 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений, за смаком
  • Орегано за смаком
  • Олія оливкова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичні спагетті з фаршем готуються швидко і просто. Спочатку приготувати соус Болоньєзе» для спагетті. Очищаємо цибулю і часникові зубки. Цибулю шаткуємо дрібним кубиком, а часник раздавливаем ножем і дрібно рубаємо.
  2. У сковороді з високими бортиками розігріваємо дві ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до легкого золотистого кольору.
  3. Потім до смаженій луку кладемо м’ясний фарш, подрібнений часник і виделкою його ретельно розминаємо до дрібного однорідного стану. Смажимо фарш не більше 10 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуємо.
  4. Солодкий перець очищаємо від перегородок з насінням, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо їх до фаршу, перемішуємо і смажимо ще протягом 5 хвилин.
  5. Очищені від шкірки помідори подрібнюємо блендером на максимальній швидкості і цю масу перелити в сковороду до фаршу. Потім страву посипаємо сіллю, перцем і спеціями (базилік з орегано) перемішуємо і тушкуємо «Болоньєзе» на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
  6. В окремій каструлі варимо потрібну кількість спагеті до стану альденте.
  7. Зварені макарони відкидаємо через друшляк, але водою не промиваємо, а змішуємо їх зі столовою ложкою оливкової олії.
  8. Приготовані спагетті викладаємо в сковорідку поверх соусу «Болоньєзе», прогріваємо страву під прикритою кришкою, посипаємо подрібненим сиром і завершуємо процес приготування гарною подачею. Приємного апетиту!