Спагетті з фаршем – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Спагетті з фаршем – популярний, простий і швидкий варіант ситного другої страви. Спагетті відварюються згідно інструкції, будь м’ясний фарш обсмажується і по смаку господині додаються сир, овочі, зелень і спеції, які додадуть страві особливий колорит. Головний компонент цієї страви – соус, який готується на вершках, сметані або томатному соусі.

Спагетті болоньєзе з фаршем — класичний рецепт

«Спагетті Болоньєзе» з фаршем – це страва італійської кухні, в якій пастою беруться спагетті. Класичне блюдо вимагає достатньо часу і багато інгредієнтів. В нашій кухні має місце спрощений варіант, згідно з яким спагетті з густим томатно-м’ясним соусом виходять не менш смачними. Соус «Болоньєзе» готується з обсмажуванням і гасінням дрібно нашаткованих овочів, фаршів і базиліка з орегано, без яких не вийде італійський смак.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Спагеті 250 гр.
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Помідор 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений, за смаком
  • Орегано за смаком
  • Олія оливкова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичні спагетті з фаршем готуються швидко і просто. Спочатку приготувати соус Болоньєзе» для спагетті. Очищаємо цибулю і часникові зубки. Цибулю шаткуємо дрібним кубиком, а часник раздавливаем ножем і дрібно рубаємо.
  2. У сковороді з високими бортиками розігріваємо дві ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до легкого золотистого кольору.
  3. Потім до смаженій луку кладемо м’ясний фарш, подрібнений часник і виделкою його ретельно розминаємо до дрібного однорідного стану. Смажимо фарш не більше 10 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуємо.
  4. Солодкий перець очищаємо від перегородок з насінням, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо їх до фаршу, перемішуємо і смажимо ще протягом 5 хвилин.
  5. Очищені від шкірки помідори подрібнюємо блендером на максимальній швидкості і цю масу перелити в сковороду до фаршу. Потім страву посипаємо сіллю, перцем і спеціями (базилік з орегано) перемішуємо і тушкуємо «Болоньєзе» на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
  6. В окремій каструлі варимо потрібну кількість спагеті до стану альденте.
  7. Зварені макарони відкидаємо через друшляк, але водою не промиваємо, а змішуємо їх зі столовою ложкою оливкової олії.
  8. Приготовані спагетті викладаємо в сковорідку поверх соусу «Болоньєзе», прогріваємо страву під прикритою кришкою, посипаємо подрібненим сиром і завершуємо процес приготування гарною подачею. Приємного апетиту!

Спагетті з фаршем в томатному соусі на сковороді

Додавання до спагетті з фаршем томатної пасти або подрібнених помідорів робить страву смачною, схожим на справжню італійську пасту і пристосованим до наших реалій. Макарони відварюють окремо, а фарш використовується будь-або змішуються два сорти.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і вимиваємо моркву з цибулею. Моркву нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 2. Такими ж кубиками нарізаємо цибулину.

Крок 3. У сковорідці розігріваємо трохи рослинного масла й обсмажуємо в ньому до прозорості цибульні кубики.

Крок 4. Потім у сковорідку перекладаємо нарізану моркву і обсмажуємо до м’якості.

Крок 5. У сковорідку до обсмаженою овочам, кладемо заздалегідь розморожений фарш і з допомогою виделки розминаємо його на невеликі шматочки.

Крок 6. Ножем дрібно рубаємо очищені зубки часнику, перекладаємо до фаршу, добре перемішуємо і смажимо на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.

Крок 7. Після закінчення цього часу кладемо в сковороду до фаршу три ложки томатної пасти.

Крок 8. Посипаємо обсмажений фарш сіллю, чорним перцем, додаємо паприку, все перемішуємо і тушкуємо фарш вже на невеликому вогні протягом 15 хвилин, прикривши сковорідку кришкою.

Крок 9. У процесі готування частина рідини зі сковорідки випаровується, тому додаємо трохи води або бульйону, щоб фарш не вийшов сухим.

Крок 10. Одночасно з приготуванням фаршу відварюємо до альденте спагетті, відкидаємо їх на друшляк і додаємо трохи олії, щоб макарони не злипалися. Приготовлені спагетті розкладаємо по порційних тарілках. Поверх кладемо їх гірку з фаршу в томатному соусі, блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Спагетті з фаршем та сиром у духовці

Запечені в духовці спагетті з фаршем та сиром – страва популярна і дуже ситна. Спагетті для нього трохи відварюються і укладаються на деко в два шари, з начинкою з фаршу між ними. Запікаємо спагеті під заливкою з молока і яєць і під сирною скоринкою. Довгі спагетті додадуть страві святковий вигляд.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Спагетті – 450 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 130 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Томати – 80 гр.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Для заливки:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 270 мл
  • Сир – 120 р.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу спагетті відварюємо до напівготовності у воді з додаванням рослинної олії. В окремий посуд кладемо заздалегідь розморожений фарш. Цибулю, моркву і помідори очищаємо і подрібнюємо будь-яким способом. Потім перекладаємо овочі до фаршу додаємо сіль, мелену паприку і все добре перемішуємо.

Крок 2. Відварені спагетті відкидаємо на друшляк і половину їх викладаємо рівним шаром у форму для запікання.

Крок 3. Поверх шару спагетті рівномірно розподіляємо підготовлений фарш. Його закриваємо залишилися спагетті.

Крок 4. В окремій піалі віночком збиваємо яйця з молоком, сіллю і спеціями. Приготовленою заливкою повністю заливаємо спагетті з фаршем.

Крок 5. Подрібнюємо на крупній тертці шматочок твердого сиру і їм рівномірно посипаємо верх страви.

Крок 6. Запікаємо спагетті з фаршем в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 1 години. Щоб верх страви не підгорів, прикрийте його шматочком фольги. Потім наріжте порційними шматочками і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт спагетті з фаршем і помідорами

Свіжі овочі нудним макаронів надають більш багатий смак і яскраве забарвлення, і не виключенням будуть у вас спагетті з фаршем і свіжими помідорами. Страва готується просто і швидко, а помідори надають фаршу соковитість. При використанні курячого фаршу, спочатку обсмажується цибуля і на нього кладуть фарш. При використанні свинячого фаршу – спочатку фарш обсмажується і потім до нього додається цибуля. Ці моменти потрібно враховувати при готуванні.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте продукти для страви згідно з рецептом і розрахунку потрібного вам кількості порцій. Фарш заздалегідь розморозьте або приготуйте своїми руками, що буде смачніше.

Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 3. До смаженій луку в сковорідку перекладіть фарш і за допомогою лопатки або вилки розімніть до потрібного вам розміру шматочків, адже хтось любить дрібний фарш, а хтось більш великі шматочки.

Крок 4. Помідори промийте, обсушіть серветкою, наріжте маленькими кубиками і перекладіть їх до фаршу. Фарш з помідорами обсмажуйте до готовності, тільки не пересушите.

Крок 5. В окремій каструлі спагетті відваріть до готовності, потім відкиньте їх на друшляк. До смаженій фаршу покладіть столову ложку томатної пасти, перемішайте, потушкуйте фарш ще пару хвилин і поверх його укладіть відварені спагетті. Блюдо потримайте 5 хвилин на невеликому вогні і під прикритою кришкою, цього досить.

Крок 6. Приготоване блюдо подавайте до столу на сервірувальні тарілки. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт спагетті з фаршем і грибами

Це просте і смачне блюдо можете сміливо вносити в свою кулінарну книжку. Інгредієнти для нього прості, але поєднання спагетті, фаршу та грибів під сметанним соусом, додасть страві незвичайний смак. Для страви важливі якісні макарони, щоб не розварилися при готуванні. Фарш і гриби використовуються будь-які.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Спагетті – 450 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В одній сковорідці розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому до готовності м’ясний фарш. Свіжу зелень промиваємо, дрібно шаткуємо, перекладаємо до смаженій фаршу, солимо, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 2. Поки фарш смажиться, очищаємо і промиваємо печериці, дві цибулини і зубки часнику. Цибулю і часник дрібно рубаємо ножем, а печериці нарізаємо тонкими слайсами. В іншій сковорідці також розігріваємо трохи оливкової олії і обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю з часником.

Крок 3. Потім до них кладемо слайсы печериць, обсмажуємо їх протягом 7 хвилин і посипаємо сіллю по своєму смаку. Обсмажені гриби перекладаємо в сковорідку з фаршем і перемішуємо лопаткою.

Крок 4. В піалі змішуємо три ложки сметани з водою, дрібно нашатковану зелень, посипаємо чорним перцем і сіллю. Цим сметанним соусом заливаємо фарш з печерицями, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. За загальними правилами відварюємо до готовності спагетті. Відкидаємо їх на друшляк і, не промиваючи, розкладаємо по сервировочным тарілках.

Крок 6. Поверх спагетті викладаємо фарш з грибами і наливаємо сметанний соус. Блюдо декоруємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Спагетті з фаршем у вершковому соусі

Спагетті з фаршем, приготовані за цікавим рецептом, можуть стати у вас вишуканим блюдом, основний смак якого визначає соус. До вершкового соусу краще підходить фарш з курки, індички або пісної яловичини. У цьому рецепті з фаршу сформувати кульки і згасимо їх у вершковому соусі. Блюдо підійде і для дитячого харчування.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Спагетті – 100 гр.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуємо продукти для страви згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Пучок зелені промиваємо і дрібно шаткуємо. Очищену цибулину нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 3. В окремий посуд кладемо курячий фарш розбиваємо до нього одне яйце, перекладаємо подрібнені зелень з цибулею і додаємо за смаком сіль з чорним перцем.

Крок 4. Потім до фаршу насипаємо 50 гр. пшеничного борошна і рукою все добре перемішуємо. З фаршу мокрими руками формуємо кульки діаметром до 3 см. Їх відразу кладемо в невелику форму для запікання, змащену невеликою кількістю масла.

Крок 5. Відварюємо спагетті, як зазначено на упаковці до готовності.

Крок 6. Кульки з фаршу заливаємо вершками.

Крок 7. Шматок твердого сиру подрібнюємо на тертці і засипаємо їм кульки. Запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 20 хвилин.

Крок 8. На сервірувальні тарілки кладемо відварені спагетті і приготовані з курячого фаршу кульки у вершковому соусі. Блюдо декоруємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Спагетті з курячим фаршем на сковороді

Спагетті з курячим фаршем на сковорідці, по-іншому – спагеті по-флотськи, блюдо просте, готується швидко, і його з апетитом їдять як дорослі, так і діти. У цьому рецепті основні інгредієнти доповнимо морквою і томатною пастою. Готуємо спагетті в сковорідці разом з фаршем, не відварюючи їх окремо.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Спагетті – 150 гр.
  • Фарш курячий – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і моркву почистити, промити і нарізати маленькими кубиками.

Крок 2. У сковорідці розігріти олію, перекласти курячий фарш і виделкою розім’яти його невеликими шматочками. Посмажити фарш при помішуванні на середньому вогні протягом 7-8 хвилин.

Крок 3. До смаженій фаршу перекласти нарізку цибулі з морквою, перемішати і посмажити все ще 5 хвилин.

Крок 4. Потім фарш з овочами посипати сіллю з чорним перцем, покласти ложку томатної пасти і ще раз перемішати.

Крок 5. Поверх фаршу викласти спагеті і додати два листки лавра.

Крок 6. У сковорідку налити півтори склянки чистої води, щоб вона покрила спагетті повністю.

Крок 7. Сковорідку прикрити кришкою і готувати макарони з фаршем 10-15 хвилин на невеликому вогні до повної готовності.

Крок 8. Приготоване блюдо розкласти по сервировочным тарілках, доповнити нарізкою свіжих овочів і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати спагетті з фаршем в мультиварці?

Господині знають, що м’ясний фарш відмінно поєднується з будь-якими макаронами і швидко обсмажується. У цьому рецепті готуємо спагетті з фаршем в мультиварці. На програмі «Смаження» обсмажуємо цибулю з фаршем. Закладаємо спагетті сирі, заливаємо гарячою водою і готуємо на програмі «Випічка». Страва у вас вийде ситним та смачним.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Спагетті – 180 гр.
  • Фарш свинячий – 220 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль морська – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Крок 1. В мультічашу наливаються дві ложки рослинної олії і включається програма «Смаження» по замовчуванню. Цибулина очищається від лушпиння і дрібно нарізати.

Крок 2. У розігріте масло перекладається нарізану цибулю і обсмажується п’ять хвилин при помішуванні лопаткою.

Крок 3. До цибулі перекладається заздалегідь розморожений свинячий фарш, лопаткою розминається на невеликі шматочки, перемішується з цибулею і смажиться протягом 7 хвилин.

Крок 4. Обсмажений фарш по вашому смаку посипається сіллю з перцем і перемішують ще раз.

Крок 5. Спагетті разламываются навпіл і покласти в чашу поверх обсмаженого фаршу.

Крок 6. До макаронів додається пара шматочків вершкового масла.

Крок 7. Потім інгредієнти в чаші заливаються чистою гарячою водою. Кришка мультиварки закривається і на 30 хвилин включається програма «Випічка».

Крок 8. Після сигналу про завершення програми спагетті з фаршем перемішуються і залишають на 10 хвилин під закритою кришкою.

Крок 9. Приготоване блюдо розкладається в сервірувальні тарілки і подається до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачні гнізда з спагетті з фаршем

Макаронні гнізда з фаршем – це красивий і оригінальний спосіб подачі страви. Традиційно їх готують з яєчної локшини (тальятеле), але хорошим варіантом буде і приготування гнізд із спагетті. Якщо у вас немає макаронів у вигляді гнізд, можна трохи спагеті відварити і згорнути «в гніздо». У цьому рецепті спагетті-гнізда окремо відварюють, фарш готується з додаванням плавленого сиру і потім з’єднується на порційній тарілці.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Спагетті-гнізда – 500 гр.
  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для цієї страви. Фарш заздалегідь розморозьте або перекрутіть м’ясо на м’ясорубку.

Крок 2. Почистіть і дрібно наріжте цибулину. В розігрітому рослинному маслі обсмажте фарш разом з цибулею. Фарш відразу розімніть виделкою на невеликі шматочки і при смаженні його періодично перемішуйте.

Крок 3. Обсмажуйте фарш до повної готовності м’яса.

Крок 4. Плавлений сирок, бажано заздалегідь заморожений, подрібніть на крупній тертці.

Крок 5. Перекладіть його до смаженій фаршу, насипте за своїм смаком сіль з чорним перцем, налийте в сковорідку півсклянки окропу, перемішайте.

Крок 6. Потушкуйте фарш ще кілька хвилин, щоб сирок розчинився повністю.

Крок 7. В окремій каструлі відваріть гнізда-спагетті, додавши у воду сіль і трохи рослинного масла.

Крок 8. Зварені спагетті вийміть з відвару, обполосніть холодною водою і відразу укладіть на блюдо для сервірування.

Крок 9. У кожне гніздо» покладіть по столовій ложці підготовленої м’ясної начинки. Декоруйте блюдо дрібно нарізаною зеленню і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати спагетті з фаршем і овочами?

Спагетті з фаршем і овочами, тобто макарони по-флотськи, – класичне блюдо радянських часів, яке готують і зараз для смачного і швидкого вечері. Коли-то з овочів використовували тільки цибулю. Але доповнивши фарш солодким перцем, помідорами, морквою і прянощами (коріандр, суміш перців і лист лавра), ви отримаєте блюдо з італійськими нотками смаку.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Прянощі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі продукти для цієї страви. Заздалегідь розморозьте м’ясний фарш або перекрутіть на м’ясорубці свинину. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому фарш тільки до зміни його в кольорі.

Крок 3. Фарш розімніть виделкою на невеликі шматочки і при обсмажуванні його періодично перемішуйте.

Крок 4. Очищені овочі наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Крок 5. До смаженій фаршу перекладіть нарізані цибулю з морквою.

Крок 6. Обсмажте ці овочі разом з фаршем протягом 8 хвилин. В окремій каструлі поставте для відварювання спагетті.

Крок 7. Потім додайте до цієї суміші решта нарізані овочі, все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні до готовності овочів.

Крок 8. Потім покладіть до фаршу 4 ложки томатної пати, насипте за своїм смаком сіль з прянощами і ще раз добре перемішайте. Фарш з овочами готовий.

Крок 9. Відварені до цього часу спагетті відкиньте на друшляк і сполосніть холодною водою. Потім перекладіть їх у сковорідку до приготованого фаршу з овочами, перемішайте, потім на невеликому вогні пару хвилин і вимкніть вогонь. Готову страву можете подавати до столу. Приємного апетиту!