Вареники з сиром – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Вареники з сиром – це дуже смачне і яскраве частування для вашого домашнього столу. Блюдо відмінно підходить для сімейних сніданків, обідів або перекусів. Приготувати такі вареники в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти апетитних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Ліниві вареники з сиру — класичний рецепт

Ліниві вареники з сиру – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Готову страву порадує ніжним і приємним смаком. Подавайте до столу зі сметаною, вершковим маслом та іншими доповненнями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний цукор за смаком
  • Масло вершкове 40 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти.
  2. Сир викладаємо в глибоку миску і розминаємо його. Сир повинен бути сухим, якщо сир занадто вологий перетріть через сито.
  3. Розбиваємо сюди куряче яйце.
  4. Додаємо два види цукру: звичайний і ванільний.
  5. Ретельно вимішуємо продукти між собою.
  6. Відправляємо в загальну масу борошно.
  7. Руками замішуємо м’яке і еластичне тісто.
  8. Формуємо з тіста тонкі ковбаски і нарізаємо їх невеликими шматочками.
  9. Кип’ятимо воду в каструлі з дрібкою солі. Опускаємо сюди вареники. Готуємо з 30 секунд після спливання.
  10. Перекласти готові вареники в тарілку і додати вершкове масло.
  11. Ліниві вареники з сиру за класичним рецептом готові. Прикрашайте по своєму смаку і пригощайтеся!

Ліниві вареники з сиру з манкою

Ліниві вареники з сиру з манкою виходять дуже ніжними, легкими і приємними на смак. Підходить для сімейних сніданків, обідів або перекусів. Подавайте до столу з будь-якими додатками за смаком. Побалуйте себе і близьких за допомогою простого покрокового рецепта.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість сиру. Викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Ретельно вимішуємо продукти.

Крок 3. Солимо заготівлю, доповнюємо її манною крупою. Добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для набухання крупи.

Крок 4. Через деякий час розминаємо тісто руками на столі, обсипанним борошном.

Крок 5. Формуємо з тіста ковбаску, яку після поділяємо на невеликі шматочки.

Крок 6. Відварюємо заготовки в підсоленій воді 12 хвилин. Періодично помішуємо, щоб вареники не злипалися.

Крок 7. Ліниві вареники з сиром і манкою готові. Доповніть їх вершковим маслом і зеленню!

Солоні вареники з сиром

Солоні вареники з сиром – це апетитна і нескладна у виконанні кулінарна ідея для вашого столу. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте до сніданку чи обіду, доповнивши маслом, сметаною чи іншими продуктами за смаком. Беріть на замітку!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 560 гр.
  • Вода – 180 мл
  • Молоко – 180 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 0,6 кг
  • Сіль – 2/3 ч. ложки
  • Жовток яєчний – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У велику миску просіваємо борошно. Робимо тут невелике поглиблення і вливаємо в нього рослинне масло.

Крок 2. Кип’ятимо молоко з водою, додаємо сіль. Отриману суміш виливаємо в борошно.

Крок 3. Починаємо перемішувати заготовку.

Крок 4. Вимішуємо, поки не отримаємо гладкий еластичний ком. Залишаємо його відпочивати на 15-20 хвилин.

Крок 5. Тепер приготуємо начинку. Сир розтираємо виделкою в глибокій мисці. Доповнюємо його сіллю і яєчним жовтком. Добре вимішуємо.

Крок 6. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 7. За допомогою форми або чарки вирізаємо з тісто акуратні кола.

Крок 8. Кожен гурток начиняємо сиром.

Крок 9. З’єднуємо і формуємо привабливі вареники.

Крок 10. Відварюємо в підсоленій воді 5 хвилин після кипіння.

Крок 11. Солоні вареники з сиром готові. Подавайте до столу зі сметаною або вершковим маслом.

Вареники з сиром і зеленою цибулею

Вареники з сиром і зеленою цибулею виходять дуже ніжними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо разом зі сметаною або вершковим маслом. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 4,5-5 ст.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир – 0,6 кг
  • Цибуля зелена – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо одне куряче яйце з сіллю. Вимішуємо до однорідності.

Крок 2. Виливаємо в яєчну суміш кефір.

Крок 3. Доповнюємо масу рослинним маслом.

Крок 4. Просіваємо сюди вказану кількість борошна і замішуємо однорідне тісто еластичне.

Крок 5. Тепер займемося начинкою. Сир змішуємо з другим яйцем і сіллю. Добре все вимішуємо.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю подрібненою зеленою цибулею. Знову перемішуємо.

Крок 7. Повертаємося до тесту. З нього ліпимо невелику ковбаску і поділяємо її на частини.

Крок 8. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий кружок.

Крок 9. На круги порційно викладаємо начинку.

Крок 10. Акуратно з’єднуємо і формуємо вареники.

Крок 11. Відварюємо їх в киплячій воді 4-5 хвилин.

Крок 12. Вареники з сиром і зеленою цибулею готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Заварні вареники з сиром в домашніх умовах

Заварні вареники з сиром в домашніх умовах виходять неймовірно ніжними, легкими і приємними на смак. Підходять для сімейних сніданків, обідів або перекусів. Подавайте до столу з будь-якими додатками за смаком. Побалуйте себе і близьких за допомогою простого покрокового рецепта.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Вода – окріп- 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. У глибоку миску виливаємо окріп. Розмішуємо його з вершковим і рослинним маслом.

Крок 2. Просіваємо борошно сюди, додаємо сіль і розбиваємо куряче яйце. Ретельно вимішуємо до отримання щільного тіста.

Крок 3. Займемося сирною начинкою. Сир змішуємо з другим яйцем і двома видами цукру. Розминаємо виделкою.

Крок 4. Щільне заварне тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 5. З нього вирізаємо акуратні невеликі кола.

Крок 6. Начиняємо кола сиром.

Крок 7. Акуратно скріплюємо і формуємо вареники. Відварюємо їх 4-5 хвилин після кипіння. Періодично перемішуємо, щоб не злипалися.

Крок 8. Заварні вареники з сиром в домашніх умовах готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Дуже смачні сирні вареники з вишнею

Дуже смачні сирні вареники з вишнею кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Такі вареники вийде соковитими і ароматними, ідеально підійдуть для вашого сніданку або перекусу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир – 170 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.
  • Есенція ванільна – 2 краплі.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вишня заморожена – 20 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо вишню для начинки.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо сир з яйцем, сіллю, цукром, розпушувачем і ванільною есенцією. Розтираємо продукти і доповнюємо просіяним борошном.

Крок 3. Замішуємо щільне туге тісто.

Крок 4. Ділимо тісто на невеликі шматочки. Кожен скачуємо в кулю.

Крок 5. З кульок ліпимо тонкі кола, по центру яких викладаємо по одній вишні.

Крок 6. З’єднуємо навколо вишні. Акуратно формуємо кульки.

Крок 7. Ліпимо вареники, поки не закінчиться тісто і начинка.

Крок 8. Відварюємо продукт в киплячій підсоленій воді. Готуємо 5 хвилин після того, як вареники спливуть.

Крок 9. Дуже смачні сирні вареники з вишнею готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сирні вареники на кефірі

Сирні вареники на кефірі виходять дуже ніжними, легкими і приємними на смак. Підходять для сімейних сніданків, обідів або перекусів. Подавайте до столу з будь-якими додатками за смаком. Порадуйте себе і близьких за допомогою простого покрокового рецепти з фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці кефір, сир, куряче яйце, сіль і соду, погашену оцтом. Збиваємо до однорідності.

Крок 2. Додаємо сюди борошно і замішуємо ніжне м’яке тісто.

Крок 3. Розкачуємо тісто завтовшки 5 міліметрів, після заготівлю розрізаємо на тонкі смуги.

Крок 4. Нарізаємо смужки на невеликі шматки. Присипаємо їх борошном.

Крок 5. Відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності. На цій піде 3-5 хвилин після спливання вареників.

Крок 6. Готовий продукт витягуємо з води за допомогою шумівки.

Крок 7. Сирні вареники на кефірі готові. Подавайте їх до столу, усыпав перетертим через сито сиром. Приємного апетиту!

Вареники з сиром та картоплею

Вареники з сиром та картоплею виходять дуже ніжними, поживними і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо, доповнивши сметаною або свіжою зеленню. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з кулінарної нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 160 мл
  • Масло вершкове – для подачі.
  • Сметана для подачі.

Для начинки:

  • Сир жирний – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо щільне тісто з борошна, яйця, солі і молока. Кому повинен вийти однорідним і еластичним. Залишаємо його відпочивати на 30 хвилин.

Крок 2. Відварюємо картоплю. Після з’єднуємо його з сиром і яйцем.

Крок 3. Доповнюємо продукти сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо до однорідної ніжної маси.

Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий шар. Вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кожного порційно кладемо начинку.

Крок 5. З’єднуємо і формуємо вареники.

Крок 6. Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді. Готуємо 4-5 хвилин після спливання продукту.

Крок 7. Вареники з сиром і картоплею готові. Подавайте до столу з вершковим маслом або сметаною!

ПП вареники з сиром з рисового борошна

ПП вареники з сиром з рисового борошна виходять дуже ніжними, повітряними і корисними. Страва підходить для сімейних сніданків, обідів або перекусів. Подавайте до столу з будь-якими додатками за смаком. Побалуйте себе і близьких низькокалорійним і поживною стравою.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно рисова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в глибоку миску. Розминаємо його виделкою.

Крок 2. Додаємо до нього сіль і розбиваємо куряче яйце.

Крок 3. Вимішуємо продукти. Поступово просіваємо рисову муку.

Крок 4. Продовжуємо замішувати сирне тісто.

Крок 5. Ліпимо з тіста тонку ковбаску.

Крок 6. Розрізаємо заготовку на невеликі рівні по товщині шматочки.

Крок 7. Відварюємо продукт в киплячій підсоленій воді протягом двох хвилин після спливання.

Крок 8. ПП вареники з сиром з рисового борошна готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Сирні вареники на пару

Сирні вареники на пару – яскрава і нескладна у виконанні кулінарна ідея для вашого столу. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте до сніданку чи обіду, доповнивши маслом, сметаною чи іншими продуктами за смаком. Беріть на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 0,35 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно і робимо в ній невелике поглиблення. Вливаємо сюди теплий кефір.

Крок 2. Додаємо сіль, сухі дріжджі і ложку цукру. Починаємо перемішувати.

Крок 3. Формуємо щільний однорідний ком. Даємо тісту відпочити в теплому місці.

Крок 4. Для начинки змішуємо сир з цукром і курячим яйцем. Вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Готове тісто тонко розкачуємо і ділимо на акуратні кола. Начиняє їх сирною масою, акуратно скріплюємо.

Крок 6. Викладаємо заготовки на решітку пароварки.

Крок 7. Готуємо на пару близько 5-7 хвилин.

Крок 8. Сирні вареники на пару готові. Пригощайтеся!