Вареники з сиром та картоплею
Вареники з сиром та картоплею виходять дуже ніжними, поживними і ароматними. Подавайте їх до столу як самостійне блюдо, доповнивши сметаною або свіжою зеленню. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з кулінарної нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Молоко – 160 мл
- Масло вершкове – для подачі.
- Сметана для подачі.
Для начинки:
- Сир жирний – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо щільне тісто з борошна, яйця, солі і молока. Кому повинен вийти однорідним і еластичним. Залишаємо його відпочивати на 30 хвилин.
Крок 2. Відварюємо картоплю. Після з’єднуємо його з сиром і яйцем.
Крок 3. Доповнюємо продукти сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо до однорідної ніжної маси.
Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий шар. Вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кожного порційно кладемо начинку.
Крок 5. З’єднуємо і формуємо вареники.
Крок 6. Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді. Готуємо 4-5 хвилин після спливання продукту.
Крок 7. Вареники з сиром і картоплею готові. Подавайте до столу з вершковим маслом або сметаною!