Нерка в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нерка в духовці – кращий спосіб приготування цієї рідкісної, цінного і делікатесної риби. Її відрізняє характерний смак риби лососевої з крабовими нотками, особливий червоний колір, малу кількість кісток, не сухе і не жирне м’ясо, за що і високо нерка цінується гурманами. Особливості приготування нерки зазначаються в конкретних рецептах.

Нерка, запечена у фользі в духовці

Нерка, запечена у фользі в духовці, завжди виходить соковитою і смачною, а фольга не дозволить ніжного м’яса пересушиться і добре збереже аромат риби. У цьому рецепті середню тушку нерки розділимо на два філе і запечемо окремо з цибулею і майонезом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Нерка 1 шт. середня
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Приправа для риби за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Тушку нерки очистити від луски і видалити голову з плавниками, хвостом і нутрощами, але голову можна залишити.
  2. Гострим ножем тушку розрізати по хребту на два філе. Потім кожне філе промити холодною водою і витерти насухо серветкою.
  3. На деко помістити два шматка фольги. На фольгу викласти підготовлені філе і кожне з боку шкіри полити соком лимона і посипати сіллю з приправою.
  4. Потім філе перевернути зрізом догори і також посолити і полити соком.
  5. Нерка смачна сама по собі, тому приправи додавати багато не треба, щоб не перебити смак риби.
  6. Одне філе покрити тонким шаром майонезу.
  7. Друге філе змастити майонезом і поверх його укласти тонко нашатковану цибулю.
  8. Фольгу щільно загорнути. Духовку включити на 180-200 градусів. Запекти рибу протягом 30 хвилин, не більше.
  9. Запечену у фользі в духовці нерку перекласти на блюдо і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!